Stand-by odběr zdroje 80+ gold

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
zertex
Nováček
Nováček

Stand-by odběr zdroje 80+ gold

Příspěvek od zertex »

Krásný den,
mám několik otázeček. Nejsem si úplně jist, že to patří všechno sem, ale uvidíme.
pokusil jsem se reagovat na dnešní test: "Testujeme pět 400W zdrojů za hubičku – kategorie do 1000 Kč", ale asi něco špatně chápu, protože mi reagovat prostě nejde :)

Takže, koupil jsem novej komp, s ohledem na dostatečný výkon a zároveň ale i na úsporu a to:
deska: ASUS M5A99FX PRO R2.0
zdroj: Fortron AURUM, 80+ Gold, 12cm fan, akt. PFC, 500W
CPU: AMD Vishera FX-6300 3,5Ghz, s. AM3+, 95W BOX
GPU: ATI VTX3D HD7870 2GB, DDR5, DVI, HDMI, DP, PCIe
RAM: Kingston 8GB DDR3, 1600 MHz, CL10 (KHX16C10B1R/8) HyperX Blu Red Series
HDD: původní 200 GB z roku raz dva

Mám problém s následující věcí:
čekal jsem že když koupím 80+ gold zdroj a novou moderní základní desku, budu mít stand-by režim neměřitelný, ale omyl měřák mi změřil 2,4W (a celkem mu věřím normálně změří i 0,1W) což mě dost žere. Ve výše uvedeném článku se píše, že dnešní zdroje musí mít <1W. Kde může být problém (zdroj, deska)? Lze spotřebu ovlivnit v BIOSU (nemyslím taktováním, ale stand-by)?
Dále mám problém s tím, že pokud počítač hybernuji, tak se skoro nikdy nevypne, ale uspí a znovu probudí, znovu hybernuji a znovu to samé. Počítač se i sám zapíná. Navíc hybernace trvá strašně dlouho, ale za to může předpokládám starý disk - nekamenujte mě, nebyly prachy a říkal jsem si že to chvilku vydržím - nevydržím, ale ...). Opět prosím o radu, je chyba v desce, Win 7?

Dále bych se chtěl zeptat k článku. Chápete někdo jak změřil příkon zdroje v idle??? Prosím o vysvětlení. Děkuji.

Poslední otázka se týká výkonu zdroje. Pohrával jsem si s myšlenkou pořízení 600W zdroje,ale nakonec kvůli financím jsem volil 500W. Toto byla minimální hodnota, kterou mi všichni doporučovali. Ptám se proč, když s výše uvedenýma komponentama mám při surfování na netu cca 90W a při hraní WoT 250W? Chápu, že max odběr budu mít cca 400W, ale porát to bude příkon a nikoliv výkon zdroje a tudíš by mi stačil vklidu 400W zdroj.

děkuji za odpovědi, ta poslední otázka je spíše fylozofická.

díky

Zertex
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“