GK do 3k na tři monitory (analog x digitál)

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
medved_007
Nováček
Nováček

GK do 3k na tři monitory (analog x digitál)

Příspěvek od medved_007 »

Zdravím, prosím o pomoc. Mám 4 roky starý PC, žádný extra výkon, který mi však dostačuje (autocad, filmy - DVD, hry žádné) - MB Asus P5B-VM, 3GB DDR2, Pentium D, W XP. Mám do GK (typ teď nevím - nějaký 3 roky starý mainstream Radeon s 512MB - 2x DVI-I), napojení přes redukci analogový 19´´VGA 1280/1024 a HDMI TV 1366x768. Měl jsem možnost napojit další starší monitor 19´´VGA, oživil jsem původní vestavěnou GK na desce (bios), ale obraz se začal trhat. Domnívám se, že to není problém MB+CPU (1xVGA+HD běželo normálně a +1xVGA navíc není zas taková rána), ale konfliktem obou karet. Zvažuju pořízení nové karty na 3 monitory (a prodání staré), ale mám problém najít kartu (ideálně do 2 tisíc), která by uměla připojit 2x analog a 1x digitál (zdá se, že při připojení VGA se dají připojit do karty jen dva monitory). Mohl bych ještě zkusit záměnu a použít monitor s DVI-D výstupem (HP LP1965), ale pořád tam zůstává jeden VGA. Jaké je pravidlo připojování analogů a digitálů dohromady? Má smysl investovat do GK s DDR5 (1GB)? Cíl: GK s VGA+DVI/I+HDMI, nebo např. DVI/I+DVI/D+HDMI a s rozumnou spotřebou. A je vůbec nutná nová GK s 3x výstupem, není problém v celé sestavě? Díky.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GK do 3k na tři monitory (analog x digitál)

Příspěvek od DOC_ZENITH »

To neumí žádná ndešní karta. Dnešní karty maj nativně už jen 1 analog out. Dříve byly 2 ale zase 2 byl celkovej počet připojitelnejch monitorů.

Nicméně neni to problém, protože za 300-400kč se prodává aktivní převodník z display portu na VGA, s jehož pomocí můžeš připojit tolik monitorů kolik jich karta přes DP protahne.

Ideálně si sežeň GTX660, tam můžeš napojit analog, digital, a přes DP na VGA převodník další analog.

Do 3K to asi nebude. Leda že seženeš levného radeona s podporou eyefinity. Tam by to šlo realizovat stejnym způsobem.

Edit: A ta tvoje deska je Core2 ready. Nevim co tam dělá to pentium D....
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“