Pomoc s nastavením routru a ap

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
kdyrja
Začátečník
Začátečník

Pomoc s nastavením routru a ap

Příspěvek od kdyrja »

čau potřeboval bych nutně poradit a problém je v tom že o počítačí vím hodně a rozumim jím, ale internet jde uplně mimo mě. Takže přidávám obrázek (sorry kreslil sem to na mobilu) jak to mám doma zapojené. Mám internet od O2 a kabel mam vedený do routru comtrend. Z comtrendu mě to jde do stolního pc a do AP tenda a zárověn mam na obou zaplou wifi. Tenda je nastavená jako wds repeater nebo bridge (z hlavy nevím). Problém je že jsem se ktomu takto jednou nějak doklikal. Ale jednou nešel internet a otce nenapadlo nic lepšího než všechno restartovat do uplně továrního nastavení a já ani za nic nemůžu přijít na to jak sem to měl nastavené. Internet mi jde pouze na comtrendu. A když se vzdálím od comtrendu a jdu k tendě tak se to přepojí na tendu, ale internet nejde s hláškou omezené připojení. A ještě jednu malou prosbu, potřebuji aby fungovala domácí skupina ze stolního pc. (na stolnim pc mam nastavený jeden hdd jako sdílený pro domácí skupinu a když se k té domácí skupině připojím na notebooku tak jí vidím pouze pokud jsem připojen na comtrend, pokud mě to přehodí na tendu tak užý jí nevidím). Vím že i to jsem nějak nakonec rozchodil, ale za boha už na to nemůžu přijít. Vím že to bylo něco s nastavováním DHCP servru a ppp0e, statistic ip atd.... . Dík moc

EDIT: ty zelený kroužky jsou náznak jak mě funguje ta wifi

Obrázek
PC_1: AMD Ryzen 5 1600 ; AMD RX 580 8Gb (Sapphire) ; 8Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 750gb hybrid SSD + 240gb SSD
PC_2: Intel core i5 3570 ; AMD HD 7950 3Gb (Sapphire) ; 2x4Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 120Gb SSD
PC_3: AMD A4 6300 + AMD Radeon HD 8370D ; 4Gb RAM, OCZ FirePower CoreXStream 500W ; 500Gb HDD
NB: Intel core i3 370m ; Nvidia geforce GT 540m ; 750gb hdd ; 4gb RAM
NB: Intel core i7 3632QM ; AMD Radeon HD7670M ; 1tb hdd + 128gb SSD ; 8gb RAM
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“