//edit s betonovým rootem namísto problémových aliasů kvůli $baseurl jsem si poradil.
Hojte.
Nainstaloval jsem si EasyPHP a zálohoval jsem na lokál svůj shop + db joomla+virtuemart.
Základy fungujou, shop na lokále běží, ale některé obrázky se nezobrazují.
Mám pocit, že v tom má prsty dynamické načítání adres (PHP bordel), a easyPHP asi špatně žere nějaké důležité znaky v pathway a url.(především & je asi interpretován špatně, tohle na požádání řešil support mého hostingu když mi to nejelo, a prý za to mohl ampersand). Jak prosím zjistím co je dobře a jak to nastavit?
V URL některých objektů online vidím třeba moje_cesta/show_image_in_imagetag.php?filename=resized%2Fjméno_obrázku a obrázek se zobrazí.
V URL na locále vidím, jak se příkaz moje_cesta_show_image_in_imagetag řetězí dvakrát za sebou a jméno_obrázku je delší, místo některých & jsou znaky %26amp a podobně.
EasyPHP něco zlobí. Ampersand?
- crashPC
- Mírně pokročilý

EasyPHP něco zlobí. Ampersand?
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- crashPC
- Mírně pokročilý

Re: EasyPHP něco zlobí. Ampersand?
Update: Určitě musí jít o nějaké nastavení PHP atd. Z easyPHP, kde byl problém s aliasy a podobné hovadinky jsem dnes přešel na WAMP, donastavil drobnosti, a shop už valí na 99%. Tudíž asi problem solved.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
S WAMPem mám taky jen nejlepší zkušenosti, jednoduchá instalace i nastavení a funguje bez nejmenšího problému (používám ho zatím cca 3 roky).
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kdysi dávno jsem tu postoval návod, jak ručně nainstalovat Apache, PHP a MySQL btw.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vím, dělal jsem to několikrát. Nicméně nikdy jsem nenašel žádnou výhodu, pouze byla instalace a konfigurace zdlouhavější a správa pro mé účely komplikovanější, takže byl WAMP jasnou volbou. Instalace a konfigurace maximálně během pěti minut, a to možná i se stažením instalačky 
- crashPC
- Mírně pokročilý

Přesně tak. Navíc když nevím jak nakonfat každý detail, dopadnu stejně nebo hůř než s nějakým hotovým serverem, kde si jen dokonfám root,size každé blbinky, error reporting a valím. Jak říká Exp, za pět minut aj s instalací.