Zdravím mam wifi internet 5mb/s jsem na vesnici je to konec světa.Mám obyčejnou anténu panelákovou 13db.Vysílač mám od baraku takových 500 metrů možná ani to ne.Ale mám ve výhledu stromy konkrétně 2 obrovsky jehličnany.Technik co mi instaloval anténu je můj kámoš a řikal kamo tady ti nepojede net.Nainstaloval antenu sral se stím hodinu a 0.3mb.Poté to vzdal že je patek,Jak odjel vylezl jsem na střechu potočil anténu a mám kolem těch 3-5mb/s.
Takže otázka zní když koupim 5ghz antenu 25db půjde net ,ikdyž nemám přimou viditelnost?
Poskytuji upgrade anteny i routeru za 500kč.Má někdo takové zkušenosti?Jsem ochoten vylést na střechu a vyfotit to
Třeba my ve firmě nikdy nepřipojujeme lidi, pokud nedokážeme zaručit 100% chod netu, takže nějaké připojování přes strom a podobně opravdu ne i když třeba v zimě se to může přes listnáče zdát jako pohoda, ale jen co se zazelení, tak se signál rozsype.
Tohle je buď na střechu vrazit pořádnou tyč (pokud to lze) nebo se dohodnout s někym s okolí (třeba i oficko přes poskytovatele) a vytvořit retr. Případně další AP u tebe, pokud by tvůj dům byl pro ISP zajímavý.
No právě to mi říkal i on že by mě zprávně neměl připojit ale at to zkusim sam.Jako o to nic chytám další 2 poskytovatele kteří maji stejně ceny +-50kč.Zkusím to s kámošovou anténou a uvidím no.Ale až to nebude namrzlé už jednou jsem ste střechy spadl ještě že jsem byl ožralej