Zdar, potrebuju radu ohledne prevodu textu obecne do Kindlu, ktery jsem dostal k Vanocum a moc si s tim nevim rady. Potrebuju nejaky spolehlivy zpusob, kterym bych text prevedl do formatu, vhodneho pro Kindle a hlavne aby to nejak vypadalo. Napriklad mam v PDF asi 15 knih od Pratchetta a v nekterych je cislovani stranek. Pokud to prevadim v Calibre, tak se mi do textu nacpou i ta cisla stranek, takze jsem cely text zkopiroval a vlozil do Wordu, kde jsem vsechna tato cisla smazal. Tenhle text bych rad prevedl do MOBI nebo EPUB a chtel bych upravit i formatovani, aby se to nerozpadalo, coz se pri prevodu v Calibre deje.
Kdyz jsem zkousel si knihu poslat pres mail s predmetem "Convert", tak bylo super, ze se zachovala velikost pisma u poznamek pod carou, coz je u Pratchetta dost caste. Tohle bych dost uvital, protoze jinak se velikost pisma srovna na jednu hodnotu a v textu se to ztrati. Ovsem jinak se formatovani rozpalo tak, ze na jednom radku treba zustalo obcas jen jedno slovo atp.
Nema nekdo prosim prosim zmaknuty postup nebo nejaky programek, kde se da to formatovani upravovat? Uz jsem s tim zabil skoro cele 3 dny. Diky
Převod dokumentů do Kindle
Moderátor: CageJ
- Dr.Buba
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Převod dokumentů do Kindle
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor
- GrEEEne
- Nováček
-
Re: Převod dokumentů do Kindle
Úplně nejlepší je najít nějaký materiál, který je už zproštěn natvrdo umístěných čísel stránek. Pokud to není možné, tak lze čísla stran odstranit při převodu v Calibre pomocí regulárních výrazů (netriviální, pokud někdo neumí UNIXové regulární výrazy, ale jde to).
Co se týká poznámek pod čarou, tak to neporadím. Četl jsem něco, kde byly poznámky možná jednou nebo dvakrát, tak jsem to neřešil.
Co se týká poznámek pod čarou, tak to neporadím. Četl jsem něco, kde byly poznámky možná jednou nebo dvakrát, tak jsem to neřešil.
- ifkopifko
- Začátečník
-
Problém s rozhodením formátovania je v tom, že v dokumente sú na konci riadkov použité "manuálne zlomy riadku" namiesto "značky odseku" (ako vo väčšine .pdf). Zapni si vo Worde zobrazenie formátovacích značiek a uvidíš. Treba ich nahradiť (dá sa automaticky), ale môže to zas pre zmenu rozhodiť niečo iné, vyskúšaj a uvidíš.
Čo sa poznámok pod čiarou týka, myslím, že Calibre má aj na to nejaké nastavenie, ale nikdy som sa s tým nebabral, takže len hádam. Nerobí to náhodou v záložke "Vzhľad" zaškrtnutie položky "Vypnúť zmenu veľkosti písma"?
Čo sa poznámok pod čiarou týka, myslím, že Calibre má aj na to nejaké nastavenie, ale nikdy som sa s tým nebabral, takže len hádam. Nerobí to náhodou v záložke "Vzhľad" zaškrtnutie položky "Vypnúť zmenu veľkosti písma"?
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5
VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB
PSU: Seasonic Focus GM550 CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB
PSU: Seasonic Focus GM550 CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
- Dr.Buba
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Dekuju za tipy, vyzkousim. Calibre je dzungle, ve ktere se jen tak nekdo nezorientuje.
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor
- xIndian
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Já pro převod používám konbunaci Mobi Pocket Reader + Calibre. Pomocí Mobiho převedu knihy do příslušného formátu a v Calibre už jnom upravím název a autora. Pro mě zatím velice dobře fungující způsob...