Připojení monitoru přes HDMI

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
ThomasCzech
Nováček
Nováček

Připojení monitoru přes HDMI

Příspěvek od ThomasCzech »

Zdravím, omlouvám se, že toto téma vkládám do této rubriky, ale nebyl jsem si jistý kam jinak ho přiřadit. (Také si myslím, že to s grafickou kartou souvisí, takže jsem možná na správném místě.)

Každopádně, mám takový problém. Vlastním monitor Fujitsu SL23T-1 (ODKAZ NA NĚJ) a spolu s ním i grafickou kartu SAPPHIRE HD 4890 - Měla by mít čip Ati Radeon HD 4800 series. (ODKAZ NA NÍ).

Monitor jsem zapojil přes HDMI. A vyskytl se hned první problém. Obraz se nezobrazoval ve fullscreenu, ale v takovém obdélníku a okolo něj byl z každé strany asi 1cm černý pruh. To se ví, že mi to hned začalo vrtat hlavou a ihned jsem vyhledal pomoc na internetu. Zjistil jsem, že AMD Catalyst umí ten obraz zvětšit (overscanovat). To jsem udělal a obraz byl nádherně roztáhnutý. JENŽE! Jakmile zapnu nějakou hru (je opravdu jedno jakou), rozlišení se zase změnší do původního obdélníku s černými pruhy po stranách. Nevím proč, ale AMD Catalyst si to jakoby nepamatuje a vrátí se k původním hodnotám.

A proto se obracím na Vás - na zkušenější a prosím Vás o jakoukoliv radu. Děkuji mnohokrát. :-)
ThomasCzech
Nováček
Nováček

Re: Připojení monitoru přes HDMI

Příspěvek od ThomasCzech »

No nic, i tak díky za přečtení. Už jsem to vyřešil..
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“