Jak se nejlépe naučit s gamepadem PS3?

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

FragmeNT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak se nejlépe naučit s gamepadem PS3?

Příspěvek od FragmeNT »

Udělal jsem si radost a pořídil si svou první konzoli a to PS3. Nikdy předtím jsem nedržel v ruce gamepad (odehráno cca 20 let na PC) a proto bych se chtěl zeptat, u jaké hry se naučím s těma páčkama nejlépe manipulovat, protože zatím je to děs :-) Mám na výběr Gran Turismo 5 (to jediné sem zatím zkoušel a lítam ode zdi ke zdi), Uncharted 3 a Killzone Trilogy. Je některá z těchto her vhodnější k učení s ovladačem, nebo je to jedno? Prošel si někdo z vás touto procedůrou?
Naposledy upravil(a) FragmeNT dne sob 5. led 2013, 20:18, celkem upraveno 1 x.
Asus ROG STRIX Z270F Gaming, Intel Core i7 7700K (4,8GHz) + Noctua NH-D15S, 16GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2666MHz, SSD Kingston HyperX Savage 240GB, MSI 1080 Gaming+, LED monitor 27" BenQ EW2770QZ, Sound Blaster BlasterX G1 (USB), sluch. Beyerdynamic DT 880 (250ohm), Windows 10 Pro (1709)
Frostys
Začátečník
Začátečník

Re: Jak se nejlépe naučit s gamepadem PS3

Příspěvek od Frostys »

Jak? Jednoduše - hrej. Je to jako se vším.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Jak se nejlépe naučit s gamepadem PS3?

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Tak tak, neexistuje nic co by bylo pro začátečníky na gamepadu. Já když jsem na svém xboxovém ovladači začínal tak taky žádná sláva, ale dnes na něm hraju kupu her na PC včetně Fallout3. Prostě hrej a za chvilku se ti to dostane do krve. Začínal jsem na LEGO Star Wars a Tomb Raider...
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
ofi
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od ofi »

Gran Turismo se hraje na PS3 ovladači pěkně blbě, nejde prakticky zatáčet. Uncharted 3 - musíš si zapnout jednu položku v menu nebo se nedá zamířit. Asi nejlepší je Killzone, ale to jsem nehrál.

Všeobecně PS3 ovladač je horší jak XBOX360 ovladač na kterym se hraje výborně - doma mám obojí.
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Ale to ti málokterý PSboy přikývne, oni jsou hrdí na ten svůj ovladač s horší ergonomií.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Pripadne Tekken serie, na tom se dobre naucis..

btw. nevidim nic spatnyho na PS ovladaci.
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No já se zas nikdy nenaučil hrát na xbox gamepadu, ten je uplně šílenej..

Hraní skákaček, adventur, mlátiček a aut mi přijde na gamepadu naprosto jednoduchý hned od první chvíle, střílečky jsou na tom hůř.

Třeba Gran Turismo se na tom mě hraje super, líp jak jakýkoliv závody na klávesnici.
PS5 Pro | LG OLED CX55
ofi
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od ofi »

PS ovladac je na prd v tom, ze ma analogy bez jakejchkoliv vystupku, takze mi z nej neustale klouze prst.
FragmeNT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FragmeNT »

Jackii: takové mlátičky mě nebaví..

Riku: mě u toho Gran Turisma dělá problém to, že když například zatáčím analogem, mám pocit že od středového bodu tak do poloviny rozsahu páčky se nic neděje a začne to zabírat až za tou polovinou, což je docela naprd, ale asi to bude chtít cvik. Takže pro začátek střílečky nedoporučuješ jo? A co ten Uncharted? Myslím, že na něm by se to asi učilo nejlépe ne? TPS se skákáním a střílením a podle videí to nevypadá na moc rychlou akci (quick time eventy nepočítám :-) ).

Jinak rady, že Xbox ovladač je lepší jsou pěkný, ale když mám tu PS3, tak pro mě celkem mimo :-)
Asus ROG STRIX Z270F Gaming, Intel Core i7 7700K (4,8GHz) + Noctua NH-D15S, 16GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2666MHz, SSD Kingston HyperX Savage 240GB, MSI 1080 Gaming+, LED monitor 27" BenQ EW2770QZ, Sound Blaster BlasterX G1 (USB), sluch. Beyerdynamic DT 880 (250ohm), Windows 10 Pro (1709)
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No ono to totiž má tlakový čidla (nebo jak to nazvat), prostě podle toho jak hodně zmáčkneš tlačítko, nebo jak hodně s tou páčkou zakroutíš, podle toho to zatáčí, přidává plyn.

Pokud jí dáš do 1/4, pojedeš na 25% plynu, to samé o zatáčení :wink: V tom je právě dobrý, můžeš citlivě brzdit, ubírat plyn, jemně zatáčet. Takže daleko lepší než klávesnice, ale pořád to není volant no :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Já jsem dohrál GT4 na šipkách a nijak mi to nevadilo, ty zpropadený páčky bych nejradši utrhal a zahodil, není v nich žádnej cit, je vidět, že to je dělaný pro vychrtlý bledý děti, co by na normální odpor neměly sílu :x
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Šipky maj taky tlakový body :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Jo, ale tlakový, takže na ně musíš tlačit, ne jako "analogový" kloboučky, který se hejbnou jen na ně dejchneš a pro jedince jako já nekladou žádnej odpor, takže nikdy nevím, jak daleko jsem je vychýlil do doby, než je domáčknu nadoraz.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No mě zas přijde těžší poznat jak hodně jsem zmáčkl čudlík, kterej klade odpor až při zmáčknutí nadoraz, než poznat, že mám páčku uprostřed :D Navíc, když mám palec skoro přes všechny ty mrňavý čudlíky :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Ad. GT5 - Seasonal event závody zajíždím pravidelně na zlato, ale na drifty je podle mě gamepad nepoužitelný.
ofi
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od ofi »

Jak to jezdíš? Mě nejde vůbec, ale vůbec zatáčet.
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Jak? Normálně. :roll: Zkus si třeba nastavit Active steering. Teď tam jsou nové Seasonal Events. Druhý time trial se jede v Madridu, takže si pěkně můžeš vyzkoušet zatáčení ve městě. :) Mám to těsně pod 1:35 s Lamborghini Gallardo LP 560-4.
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

jak to tady tak ctu,mam tuseni za problem neni v ovladaci...... :wink:
CPU:9850x3D | MB:Asus ROG STRIX X870E-E Gaming WIFI | VGA: Asus 5090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
ofi
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od ofi »

Asi to bude chtít víc šlapat na brzdu. :)
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

To není jak NFS, takže asi jo :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“