Registry v CMD

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
esfilip
Začátečník
Začátečník

Registry v CMD

Příspěvek od esfilip »

Ahoj, potřeboval bych poradit s jedním příkazem v příkazovým řádku. Jde mi o to aby pomocí příkazu v CMD hodil klíč a hodnotu z registru do souboru. Podařilo se mi zatím jen celej klíč se všemi hodnotami pod ním a to příkazem

REGEDIT /E D:\run.reg "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run"

mě jde o to aby vypsal nebo uložil jen jednu hodnotu REG_SZ v tomto klíči a né všechny. Předem děkuji
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Registry v CMD

Příspěvek od Alfajk »

a nebude jednodusi si to proste v regeditu otevrit a vykopirovat rucne ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
esfilip
Začátečník
Začátečník

Re: Registry v CMD

Příspěvek od esfilip »

Tak už sem na to přišel, dokonce sem dodelal co sem potřeboval a když spustím xxx.bat tak se stane přesně to co jsem očekával.. ale at to převedu jakým koiv programam na EXE tak to hodí chybu přesně s řádkem s regisrama konkretně mu vadí toto:

reg query "HKLM\xxxx\xxxx" /v "xxxx"
kde je xxxx je normálně nějaká cesta nebo název

ale pokud smazu ten přepínač /v "xxxx" tak to jde v pořádku.. a v *.bat to jde v pořádku i s tím? jak mám tohle vyřešit? předem děkuji

EDIT: vyřešeno stačí zadat cestu k souboru tedy %windir\system32\reg.exe query "HKLM\xxxxxx
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“