Dobrý den,
u této repro sestavy mi již delší dobu blbne subwoofer. Kanál pravého zadního reproduktoru často vypadne a hraje pouze velmi potichu. Vždy to "spravím" tak, že hlasitost všemi způsoby na zadním repru ohulím na max. a protáhnu to zkušebním zvukem a ono to jakoby povolí a zase to hraje chvíli v pohodě.
To ovšem není ten hlavní problém.
Teď jsem se stěhoval a zapojoval repro znovu stejným způsobem, pouze jsem kupoval na center delší kabel.
Teď jakoby se mi subwoofer zbláznil. Když v nastavení testuju jednotlivé kanály, při testu pravého předního reprokutoru se spustí test subwooferu a naopak. Dále mi z centru hraje levý přední a naopak, ale to jsem vyřešil prohozením vstupů na subwooferu. Teď jde center do LP a LP zase do Centru, ale je to teď v pohodě - zvláštní... U subwoofer nijak z PP zvuk nepřehodím.
Asi se něco pokazilo v subwooferu, ale vůbec nevím, čím by to mohlo být.
Pak mi ještě nefunguje ovládání hlasitosti na ovladači, ale to už je detail.
Nemáte s tímto někdo zkušenosti. Velice bych uvítal nějaké tipy, jak by se to dalo spravit.
Děkuji.
Jak opravit Genius 5.1 SW HF subwoofer? Ten nejstarší model.
Moderátor: CageJ
- Garen
- Nováček

-
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak opravit Genius 5.1 SW HF subwoofer? Ten nejstarší model.
já bych věděl, jak to zpravit jednou pro vždy 
- DrakeRS
- Nováček

-
Re: Jak opravit Genius 5.1 SW HF subwoofer? Ten nejstarší model.
S tím hraním hodně potichu mi to taky občas dělá, ale když jsem pohyboval ovladačem hlasitosti, někdy si to sedlo. Máš nejspíš prach v tom potenciometru a proto to dělá- rozdělej ovládání a stříkni tam konkor a mohlo by to pomoct (mě to pomohlo)