Windows or Linux
- Blop79
- Červená karta

-
Windows or Linux
Zdar lidi. Prosím o pomoc s rozhodnutím. Jdu se učit Python, C++, C#, Cofeescript, Javascript, PHP, x86assembler... Nu prostě p. jazyky. Začínám Pythonem ale pro něj potřebuju linux, navíc o linuxu přemýšlím již delší dobu. O tom že do linuxu není moc her, programů atp. O tom vím. CO si myslíte o tom vy? Co by jste braly?
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Windows or Linux
Tak já nevim, ale podle googlu Python na Windows normálně funguje. Ale možná tomu nerozumim. Jinak pokud si v Linuxu nikdy nedělal (jakože asi ne, když se takhle ptáš), tak věř, že budeš mít hodně krušný časy vůbec nějaký prostředí pro programování nainstalovat a zprovoznit. BTW předpokládám, že takový množství jazyků se musíš učit kvůli škole, jinak mi to nepřijde moc rozumný.
Na závěr - umíš v něčem programovat? Nebo sis řekl "naučim se programovat", našel na googlu všechny možný jazyky a včíl do toho?
Na závěr - umíš v něčem programovat? Nebo sis řekl "naučim se programovat", našel na googlu všechny možný jazyky a včíl do toho?
- Blop79
- Červená karta

-
Začínám protože jsem se asi 7 let hrabal v hardwaru....
- Blop79
- Červená karta

-
btw ne škola v tom není ... ale chtěl bych aby jednou byla... jsem na střední 
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak bych radil zařadit zpátečku a začít se učit nějakej objektově orientovanej jazyk - javu, c#. To ti dá asi nejvíc, pokud u toho zůstaneš 
- bubanek
- Středně pokročilý

Však si stáhni Ubuntu a vyzkoušej si to.
Jinak všechno cos napsal funguje i pod windows. Jenom nevím co je cofeescript. Na programování v C i Pythonu mám ale raději Linux. Používám CentOS.
Jinak všechno cos napsal funguje i pod windows. Jenom nevím co je cofeescript. Na programování v C i Pythonu mám ale raději Linux. Používám CentOS.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud nechceš pracovat s Razor1911 tak x86 asm je v dnešní době už prakticky na nic.
Já na C/C++ doporučím Windows - Visual Studio 2012
.
A na objekty samozřejmě C#.
Na PHP zatím zapomeň - akorát si s ním zkazíš mozek. C# je IMHO nej volba (ať už pro začátek, nebo pro školu nebo dokonce pro zaměstnání).
Já na C/C++ doporučím Windows - Visual Studio 2012
A na objekty samozřejmě C#.
Na PHP zatím zapomeň - akorát si s ním zkazíš mozek. C# je IMHO nej volba (ať už pro začátek, nebo pro školu nebo dokonce pro zaměstnání).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Blop79
- Červená karta

-
a kerou distribuci toho LINU? Uvazoval jsem Debian/ubuntu....
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Debian je serverová distribuce, doporučuju vyhnout se obloukem, pro nezkušenýho to neni žádná sranda. Ubuntu proč ne.
BTW k čemu ten Linux když to všechno chodí pod Win?
BTW k čemu ten Linux když to všechno chodí pod Win?
- Blop79
- Červená karta

-
Ja win nerad. Nemam legal, a nechcu vyhazovat 2k za něco co je k volnému stažení. Podporuju linux. A navíc, je to imunni proti virum a na me neake male decko utoci kazdych 40 minut.... (kdo by pojmenoval vyr sdfsdf.ddl)
- bubanek
- Středně pokročilý

Podporuješ Linux a nikdy jsi ho neměl nainstalovaný? 
- Blop79
- Červená karta

-
kámoš ho měl měl... 2 roky ale bylo to kámošův server
- Blop79
- Červená karta

-
Ok dík moc. Tedy ubuntu.... 
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No, tak až vyzkoušíš Linux, a zjistíš, že to opravdu alternativa k Win není (SW základna, způsob ovládání, nároky na uživatele...), tak si názor možná poupravíš. V žádným případě netvrdím, že Linux je špatnej, je to skvělej systém. Rozhodně ale není pro každýho.
- Blop79
- Červená karta

-
Jak to přesně myslíš? není pro každýho?
- bubanek
- Středně pokročilý

Že se hodí na server a ne na desktop.
A když už si ho někdo dá na desktop, tak má PC buď jen na net, nebo je masochista.
A když už si ho někdo dá na desktop, tak má PC buď jen na net, nebo je masochista.
- Blop79
- Červená karta

-
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
...kde předpokládám běží akorát internetovej browser 
- Blop79
- Červená karta

-
no....
..... jo....
hele ja to mam na nauceni jen jazyku... na hry a takove aplikace kaslu. i kdyz jsete na 3DS MAX, Vegas a AE
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Takže vlastně chceš akorát legální OS, to je chválihodný. Žádnou jinou výhodu ti Linux nepřinese. BTW, zrovna Max a Vegas na Linuxu jen tak nerozchodíš. Ale seš mladej, máš asi moře času, tak ho můžeš ztrácet hledáním na fórech jak přinutit tyhle softy běhat...