Poraďte mi prosím, jestli jde nastavit ukládání stránkovacích souborů na SD kartu. Mám v PC SD slot (vstup) a je nevyužitý, tak že bych tam měl aspoň ty stránkovací soubory a ulevil trochu disku.
A s SSD disky na mě nechoďte!
Dá se nějak zjistit, jak rychle by to pracovalo, v porovnání s RAM?
Tak určitě by to šlo, vše je pouze o nastavení, ale myslím si, že tato varianta je celkem k ničemu, sd karty nepatří mezi nejrychlejší zařízení, pokud tedy nemáš nějakou za milion. (SanDisk Extreme IV např).
Být tebou, raději se kouknu po nějakém externím disku, jednak do budoucna se Ti bude určitě hodit a druhý důvod je záloha... odejde Ti disk v ntb a jsi bez dat.
A co vyřeším extením diskem? :-O Ten mám. Jen jsem chtěl odlehčit diku v notebooku. Jasně můžu stránkovací soubory vypnout a jet na RAMkách Tam mi to po restartu nezůstne. :-/
Oboje je tak nějak k ničemu. SD kvůli jejich obecně nízkým rychlostem a externí disk kvůli nutnosti jej mít stále připojený. Zjistit si rychlost jak by to pracovalo můžeš sám. Stačí vytvořit virtuální RAM disk, strčit tam nějakou SD a porovnat rychlosti všech jednotek včetně HDD třeba v HD tune. Samozřejmě RAM je o několik řádů rychlejší, ale vypínat swap a běžet jen na 1GB RAM je blbost. Další možnost je odkládat soubory na vytvořený RAM disk, ale pořád jsi limitovaný 1GB. Pokud chceš odlehčit disku, tak přikup ještě 1GB RAM, aby systém nemusel tak často swapovat na HDD. Apropo, co ti vadí na tom, že by ti na ramkách nic nezůstalo po restartu? Vždyť se jedná o dočasné soubory, které se stejně automaticky mažou. Navíc pořád tam máš jen 1GB RAM, je to zbytečné. Nejlepší varianta by byla tam mít 2GB RAM + SSD
Celkově vzato, přikup 1GB RAM, pořádně vyčisti systém od bordelu a defragmentuj HDD, nebo přeinstaluj win s formátem disku a víc bych asi s takovým NB nevymýšlel