Zdarec , Mam mensi problem , pred par dnami som si dokupil RAM 2x2GB Corsair XMS3 1600Mhz CL8 k mojim 2x2GB XMS3 1600Mhz CL7 , po osadeni zo zaciatku problem nebol alebo som ho skor nepostrehol , system zacal byt neskor nestabilny a pc vypinalo natvrdo bez nejakeho chyboveho hlasenia , tak som skusal kombinacie , pouzival som profil XMP a rucne nastavene casovanie 8-8-8-24 , nic nepomohlo , cpu mam 2600k a doska ga z68 ud3p b3 . problem samozrejme mam ako aj pod winom tak aj pod linuxom , na mb je novy bios ale nechcem ho pouzit pretoze nespolupracuje s usb3 io.
Dik za rady
Nestabilny system
- Pa3ck
- Nováček
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: Nestabilny system
Tobě se to natvrdo vypne? Jako shutdown ne restart? To nevypadá na paměti. A jestli se to začalo dít až po čase tak to rozhodně nebude bios. To vypadá na 80% zdroj či něco na napájení. Na 20% mrtvej modul paměti, to je normální, paměti umíraj hodně.
- Pa3ck
- Nováček
Zdroj mam seasonic takze sanca je velmi mala , su to pamate pretoze ako nahle vytiahnem jeden s parov bud tie co som tam mal alebo co som dokupil , je to uplne jedno , system bezi uplne normalne , je vtipne ze pamate rovnakej znacky , frekvencie a vlastne modelovej rady a nedokazu spolupracovat , a n tvrdo ho restartuje , rozmyslal som ze vymenim dosku , bios je total nanic , chcel som nastavit vsetky parametre rucne vcetne voltaze a vzdy pri starte my to system zamietne a hodi my takt pamate na 1333 , a voltaz na 1.5 , pricom som sa snazil hodit to na 1.65V DRAM voltage a vtt na 1.15V spd na 16 casovanie 8-8-8-24 . a ani zapana to nechce zobrat. a ked som reflashol bios na najnovsi co je to hlupe UEFI tak tam sa neda voltaz ani nastavit a dokonca to posle do haja este aj USB3 radic. Takze bios mozem pouzit len F8. Teraz nevem co stym , ci pamate vratit alebo sa pozriet po schopnejsej doske
- cameroncz
- Středně pokročilý
Ja bych zkusil ty paměti vzít a vyzkoušet u nějakého kámoše nebo v jiném pc
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
- Pa3ck
- Nováček
tak som prevalil bios na uefi uvidime co stoho dam , ale zrejme tu MB predam a kupim nejaku inu mne teda nevyhovuje