Výběr desky - Nvidia SLI

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Výběr desky - Nvidia SLI

Příspěvek od Remmi »

Hoj,
rád bych poprosil o radu ohledně nákupu desky pro NV SLI - GTX680. Měl sem jednu GTX680 a dostala se mi do rukou ještě jedna tahle karta a rád bych zakoupil desku, která plně využije tyto dvě karty ve sli zapojeni. Využití samozřejmě mám a to pro nv surround, které mám jak na práci, tak hraní.

Požaduji desku na kterou půjde bez problémů zapojit zmíněné sli a jedna zvuková karta pro klasik PCI slot v podobě xfi Fatality s kterou jsem spokojen a rád bych ji nadále využil.

Prozatím mám vybranou desku ASROCK Z77 Extreme6, (http://www.alza.cz/asrock-z77-extreme6-d325702.htm) která vše splňuje a v testech na PCT dopadla dobře. Má PCI-E 8/8 rovnoměrně umístěné a požadovaný klasik PCI slot pro zapojení zvukovky.

Nakonec bych rád věděl zda je velký rozdíl mezí PCI-E 8/8 a PCI-E 16/16 počet linek v zapojení dvou grafiky v duálu a tedy raději vybrat jinou desku. Procesor mám i7 2600k na 5Ghz, takže PCIE 3.0 se zatím konat nebude i když ani tam mě není jasný rozdíl.

díky za každý tip
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr desky - Nvidia SLI

Příspěvek od Mr Lucas »

Na té desce bys musel dát zvukovku doprostřed mezi grafiky, takže by se docela grilovala :(
Desky, který maj jakž takž rozumně rozmístěný sloty, jsem našel pouze tyto:
http://www.czc.cz/asrock-z77-pro4-intel ... 90/produkt
http://www.czc.cz/gigabyte-ga-z77-d3h-i ... 50/produkt
http://www.czc.cz/asrock-fatal1ty-z77-p ... 85/produkt

- bohužel jsem desku, která by měla možnost rozdělit linky u PCI Express x16 slotů na minimálně 8/8 v kombinaci se starym (ideálně umištěnym) PCI slotem nenašel.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Mám tuto desku http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 . V podstatě mám podobné kombo HW. Tato deska ti umožní hodit SLIčko do prvního a druhého slotu, kde spodní sloty můžou držet zvukovku.
Já to mám 1,3 PCIe a uplně dole v PCIe x4 mám xonarku. Záleží také kolik si do desky ochotný dát a jaké provedení těch 680ek máš.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Akorát on potřebuje obyč PCI slot, v tom je právě ten problém :(
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Aha, tak to jsem přehlédl. :| Tak to bych spíše poradil prodat tu fatalitu a koupit si něco do PCIe. Než těžce shánět nějakou adekvátní náhradu a nakonec zjistit že to ještě o sebe dře.
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Remmi »

Díky za všechny tipy.
Tak asi přece jen koupím tu ASROCK Z77 Extreme6 s tím že se budu muset nějak vypořádat s problémem grilované zvukovky. Do prvního pcie slotu zapojím MSI N680GTX Lightning a do druhého zapojím mou stávající GTX680 EVGA s chladičem Accelero Twin Turbo II, jelikož chladič je větší a ve spodním slotu bude méně zavazet. Ta Lightning zabere jen "dva" sloty a pod ní šupnu zvukovku. Mám v celku dobře větranou case, tak snad to bude profukovat a kdyby náhodou to dělalo paseku budu muset koupit jinou zvukovku do Mini PCI Express a tedy se zvukovka posune nad první grafiku.

Snad test ASROCK Z77 Extreme6 nelhal a bude skutečně v pohodě. Pak jsem ještě koukal po MSI Z77A-GD65 nebo zmíněné ASRock Fatal1ty Z77 Performance - Intel Z77 , ale pro první zmíněnou bych muset hned xfi prodat a druhá deska je sice dobře rozvrhnutá, ale tam se zas bude zvukovka grilovat úplně naspodu, takže moc velký rozdíl to nebude i když je tam o něco více místa, jelikož místo mezi spodní hranou desky a zdrojem umístěným naspodu case je velké.
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Remmi »

Je velký rozdíl ve výkonu u desek s dvojicí grafik ve sli s náhledem na počet linek u PCI Express
dual x8 na x8
dual x16 na x16
?
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Remmi »

Mr Lucas píše:Na té desce bys musel dát zvukovku doprostřed mezi grafiky, takže by se docela grilovala :(
Desky, který maj jakž takž rozumně rozmístěný sloty, jsem našel pouze tyto:
http://www.czc.cz/asrock-z77-pro4-intel ... 90/produkt
http://www.czc.cz/gigabyte-ga-z77-d3h-i ... 50/produkt
http://www.czc.cz/asrock-fatal1ty-z77-p ... 85/produkt

- bohužel jsem desku, která by měla možnost rozdělit linky u PCI Express x16 slotů na minimálně 8/8 v kombinaci se starym (ideálně umištěnym) PCI slotem nenašel.
- první deska má stejně umístěné sloty, jako má zmíněná ASROCK Z77 Extreme6
- gigabyte mě nějak neláká, bohužel špatná zkušenost, ale ještě na ni kouknu
- třetí deska by byla i fajn, ale má podle všeho jen podporu CrossFireX

ale děkuji za tip
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Remmi píše:Je velký rozdíl ve výkonu u desek s dvojicí grafik ve sli s náhledem na počet linek u PCI Express
dual x8 na x8
dual x16 na x16
?
Minimální, asi tak stejný jako PCIe gen2 vs gen3 (pokud nepočítáš výpočty, ale jen hraní).
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

mmfmoc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mmfmoc »

Tam se kvůli grafice nevejde do toho spodního slotu ta zvukovku. A nahoře ji zase bude pěkně zahřívat první grafika. Neřekl bych, že se vyrábí ideální deska s ideálním rozložením slotů :(

Ostatně ani do té Asrock Extreme 6 se podle všeho nevejde :(

Kód: Vybrat vše

http://www.czc.cz/asrock-z77-extreme6-intel-z77/105440/produkt?q-c-0-f_2025175=sIntel+Z77&q-c-3-producer=sf9tjqc87bgedt8n92rhra85137&q-category-id=78riveg3ggj58bs0gta1sa6e1e&q-c-4-producer=s6g9ga4l6cccaabccqimfeb5713&q-c-1-producer=s83ki7a397qdqlakpqqijggj6kf&q-c-2-producer=s0232r3lqn6d0o9rpe1jtaadii8
Jediným řešením je tedy opravdu asi vyměnit PCI zvukovku za PCIe
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Ano, ale myslim si že je lepší grilovat zvukovku na Asusce, než na ASSrock :-) Pokud je dobře větraná skříň, tak bych se toho až tak moc nebál, případně pokud je místo, tak by stačilo nějak nastrčit na ofuk 120mm větrák a je po vedru.
mmfmoc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mmfmoc »

Teoreticky by mohlo stačit, kdyby tam byl vepředu 120mm intake ventilátor, dát pryč záslepky kolem zvukovky, takže by tam vzhledem k velikosti (rozuměj délce) těch grafik vznikl pěkný tunel na odvod tepla přímo dozadu ze skříně ven.
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

Na té ASRock Z77 EXTREME6 šlapu též a pod první grafikou mám v PCI slotu klasik xfi zvukovku + pod ní je další 680gtx ve sli a na teploty to vliv nemá, dost záleží na kvalitě skříně, rozložení větráků na grafice a samotném průvanu uvnitř bedny. Při problému, lze zakoupit zvukovku do PCI-Express x1, tedy nad horní grafiku a jede se dál..
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Remmi »

ahoj, dotaz ohledně nastavení biosu
U desky asrock z77 extreme6 je u možnosti nastavení PCIE slotu, přehodit hodnotu na Gen1 a Gen1 u druhého PCIE slotu, věděl by někdo prosím k čemu je tahle možnost ? dík
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“