Zdravim, potreboval bych poradit.
Po kazdem startu PC v prohlizeci udalosti se objevi
Načtení \SystemRoot\SysWow64\drivers\pfc.sys bylo zablokováno kvůli nekompatibilitě s tímto systémem. Požádejte dodavatele softwaru o kompatibilní verzi ovladače.
Nepodařilo se načíst ovladač \Driver\pfc pro zařízení IDE\CdRomHL-DT-ST_DVDRAM_GH22LS50________________TL03____\6&cfb08 f6&0&1.0.0.
Nepodařilo se načíst ovladač \Driver\pfc pro zařízení IDE\CdRomHL-DT-ST_BD-RE__BH10LS38________________1.00____\5&2cc8a95a&0& 2.0.0.
Načtení \SystemRoot\SysWow64\drivers\pfc.sys bylo zablokováno kvůli nekompatibilitě s tímto systémem. Požádejte dodavatele softwaru o kompatibilní verzi ovladače.
Kdyz spustim Lightscribe panel, u BD mechaniky je chyba.
Online napoveda protokolu udalosti je pouze ze dvou chyb ale moudrej z toho nejsem http://social.technet.microsoft.com/...ernel-pnp.aspx
Dekuji!
Jestli to ma vubec smysl resit, pac na webu mrkvosoftu je : It is safe to ignore the message, and no action needs to be taken.
Jenze ta chybu u Lightscribe software mi prijde divna......
Problemy s ovladaci DVD a BD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Georginek
- Nováček

-
Problemy s ovladaci DVD a BD
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Georginek
- Nováček

-
Re: Problemy s ovladaci DVD a BD
Tak problem sem stale nevyresil. Uz nevim co mam delat..
Pri startu systemu se W7 zaseknou pri uvitaci obrazovce........HDD Ledka problikava ve stejnem intervalu, nic se nedeje. Muzou za to ty mechaniky. Nicmene, dela to, i kdyz je zapojen pouze DVD nebo pouze BD, tak dohromady. Ty chyby ve spravci jsou porad stejny.
Zkousel jsem ovladac msahci, iastor, zkusil jsem i RST, dale pak smgAHCI.....
Mel jsem puvodne zapojenou DVD mechaniku na ICHR10 a BD na SiliconImage, jelikoz ma deska "jen" 6 SATA a 2 SiliconImage, z toho funguje pri "normal modu" jen jeden port.
Zkousel jsem to ruzne prepojovat, jednu nechat na ICHR10, pak zas obe na ICHR10, ale je to porad stejny..........
Dokonce se mi stalo - dneska 2x ze se PC pri standartni praci ve Woknech cca na 15sekund zaseklo.......a pak najednou zmizela mechanika ( pripojena na ICHR ) a vse slapalo dal, po restartu ji ale BIOS pri POSTu nedetekoval a pri nabehu systemu se neukazala. Pak sem to vypnul, zapnul a zase se tvarila jako ze tam je....... Bylo to na Iastor a RST s kombinaci smgAHCI ( nejakej hybrid AHCI ovladacu pro SiliconImage )
Googlil sem jak idiot a nic sem nenasel....
Pri startu systemu se W7 zaseknou pri uvitaci obrazovce........HDD Ledka problikava ve stejnem intervalu, nic se nedeje. Muzou za to ty mechaniky. Nicmene, dela to, i kdyz je zapojen pouze DVD nebo pouze BD, tak dohromady. Ty chyby ve spravci jsou porad stejny.
Zkousel jsem ovladac msahci, iastor, zkusil jsem i RST, dale pak smgAHCI.....
Mel jsem puvodne zapojenou DVD mechaniku na ICHR10 a BD na SiliconImage, jelikoz ma deska "jen" 6 SATA a 2 SiliconImage, z toho funguje pri "normal modu" jen jeden port.
Zkousel jsem to ruzne prepojovat, jednu nechat na ICHR10, pak zas obe na ICHR10, ale je to porad stejny..........
Dokonce se mi stalo - dneska 2x ze se PC pri standartni praci ve Woknech cca na 15sekund zaseklo.......a pak najednou zmizela mechanika ( pripojena na ICHR ) a vse slapalo dal, po restartu ji ale BIOS pri POSTu nedetekoval a pri nabehu systemu se neukazala. Pak sem to vypnul, zapnul a zase se tvarila jako ze tam je....... Bylo to na Iastor a RST s kombinaci smgAHCI ( nejakej hybrid AHCI ovladacu pro SiliconImage )
Googlil sem jak idiot a nic sem nenasel....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Nagant
- Mírně pokročilý

-
Re: Problemy s ovladaci DVD a BD
A jaký mód máš nastavený v BIOSu/UEFI základní desky? Je tam nějaká možnost vybrat IDE nebo AHCI pro dané porty s mechanikami?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB