Zdravim. Včera jsem chtěl poladit mojí HD 5770. Ze začátku bylo všechno ok a dojel jsem až na 960/1445 teplota max po 45 minutách hraní FC3 55 C a párkrát jsem ji nechal projet MSI Kombustorem ale pak jsem si řekl že bych pošteloval ještě napětí a že bych jí ještě pár Herztů navíc přidal jenže mě čekalo nemilý překvapení MSI Afterburner mi nedovolil přidat ani setinu voltu navíc vždycky když jsem napsal větší číslo a dal apply tak se nastavení hodilo hned zpět na defaultních 1,25V nevíte v čem může být problém? Může mít karta nějakou ochranu proti zvišování napětí nebo něco takovýho? Možná že budete někdo namítat že tahat víš je zbytečný a ať si koupim radši novou kartu ale už je rok po záruce a některý hry třeba zrovna FC3 mi to dávali jen na low což mi nepřijde úplně skvělej výsledek. Taky jsem četl jsem že teoreticky to můžu vyšlapat až na 1 GHz samozřejmě chápu že záleží na kusu ale za zkoušku to stojí pokud to půjde. Pokud někdo bude mít nějakou radu budu rád a předem za všechny takový děkuju
Tady je specifikace PC:
CPU: Intel Quad Core 2 Q8300
GPU: SAPPHIRE HD 5770 (ne VaporX edition)
MB: Gigabyte P43-ES3G
RAM: 2x2 GB 400 MHz
PSU: Fortron Blue Storm II 400W
HDD: 1 TB něco od Samsungu..myslim že tady neni potřeba přesnej název