Problém se sestavou
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Zbysak008
- Nováček
-
Problém se sestavou
Dobrý den, mám problém.
Nedávno jsem si postavil pc. A najednou zlobí.
Podle mne to asi bude grafikou. Jeden s přičin je občas blikne u her obraz.
A podle mne nejsou dobře barvy někdy. Hlavně když dám do jinýho slotu DVI tak jde někdy lepe jeden a někdy lepe druhý port. Další věc je zapojim to přez HDMI a obraz není full screen na monitoru i když dám max rozlišení...
LED monitor 22" ASUS VE228HR
Procesor Intel Core i3-3220
Pevný disk Western Digital Green 1000GB 64MB cache s Advanced Format
Grafická karta SAPPHIRE HD 7770 VAPOR-X OC
Základní deska MSI H77MA-G43
Počítačový zdroj OCZ CoreXStream 500W
Operační paměť Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition
RADA???
Nedávno jsem si postavil pc. A najednou zlobí.
Podle mne to asi bude grafikou. Jeden s přičin je občas blikne u her obraz.
A podle mne nejsou dobře barvy někdy. Hlavně když dám do jinýho slotu DVI tak jde někdy lepe jeden a někdy lepe druhý port. Další věc je zapojim to přez HDMI a obraz není full screen na monitoru i když dám max rozlišení...
LED monitor 22" ASUS VE228HR
Procesor Intel Core i3-3220
Pevný disk Western Digital Green 1000GB 64MB cache s Advanced Format
Grafická karta SAPPHIRE HD 7770 VAPOR-X OC
Základní deska MSI H77MA-G43
Počítačový zdroj OCZ CoreXStream 500W
Operační paměť Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition
RADA???
- Dithius
- Pokročilý
Re: Problém se sestavou
1) Odzkoušet jinou GK jakoukoli do PCI-Ex je jedno jestli verze PCI-Ex 1.1;2;2.1,3)
2) možná kontrola Kabelu DVI s barvami to pak zamává
3) zkontzrolovat ovladače domrtě odinstalovat ovladače (je na to i nějaká utilitka) a pak nainstalovat z http://sites.amd.com/us/game/Pages/game-home.aspx officialně nejnovější ovladače
2) možná kontrola Kabelu DVI s barvami to pak zamává
3) zkontzrolovat ovladače domrtě odinstalovat ovladače (je na to i nějaká utilitka) a pak nainstalovat z http://sites.amd.com/us/game/Pages/game-home.aspx officialně nejnovější ovladače
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Trident Z5 Neo 32GB 6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- WenzelLAH
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Že neni obraz přez HDMI fullscreen je normalni alespon u AMD grafik, v catalystech (nebo jak se to ted jmenuje) si roztahni obraz na celou obrazovku.
Jinak nemužeš mít špatný DVI kabel? Při připojení přez HDMI jsou barvy normální?
Jinak nemužeš mít špatný DVI kabel? Při připojení přez HDMI jsou barvy normální?
- Zbysak008
- Nováček
-
Zdravím,
tak jsem to zapl přez HDMI a povedlo se mě to i tedy roztáhnout na celý monitor.
Bohužel mám teď čas max. pustit pc a vyzkouším to až zítra ráno. Tak jsem moc zvědavý jestli se to zlepší.
Ale zatím se mě zdá že je to lepší.
Zatím moc díky za rady. Pokud to tedy bude fakčit tak to je v DVI kabelu co??
tak jsem to zapl přez HDMI a povedlo se mě to i tedy roztáhnout na celý monitor.
Bohužel mám teď čas max. pustit pc a vyzkouším to až zítra ráno. Tak jsem moc zvědavý jestli se to zlepší.
Ale zatím se mě zdá že je to lepší.
Zatím moc díky za rady. Pokud to tedy bude fakčit tak to je v DVI kabelu co??
- WenzelLAH
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
To asi ano, nebo třeba muže být problém na DVI vstupu monitoru, ale to je jen teorie, nevyznam se v elektronice monitoru, takže jen odhaduju, že by tam mohla být taková závada... na to by ti musel odpovědět někdo jiný.
//shelby_nr: presun do správne sekce.
//shelby_nr: presun do správne sekce.
- Zbysak008
- Nováček
-
Tak jsem už hrál a nepomohlo to přepojení, zkusím ještě ovladače. :/
- Kreatura
- Nováček
Pokud nepomůže výměna DVI kabelu a doinstalování ovladačů, chyba bude nejspíš v samotné GK nebo monitoru.
Zkus připojit jiný monitor, pokud se závada bude stále projevovat, zkusil bych vyměnit grafiku a odzkoušet.
Zkus připojit jiný monitor, pokud se závada bude stále projevovat, zkusil bych vyměnit grafiku a odzkoušet.