procetl jsem snad vsechny mozny diskuze na tema IB vs SB a rozhodl jsem se pro IB (presto, ze nevyuziju integrovanou grafiku a PCI-E 3.0 pro me taky neni zadna vyhra, vzhledem k tomu, ze treba v BF3 na 64 mape je i 4,5ghz+ SB bottleneck pro dnesni GPU, ktery vyuzivaj zhruba pouze polovinu PCI-E 2.0).
Problem ale nastal pri vyberu desky, za kterou bych rad dal do tech 2500,-. Mam dobrou zkusenost s Gigabyte deskama, ale v tyhle cenovy kategorii slavnej vitez vetsiny testu GA-Z77-D3H je ve skutecnosti hodne nepovedena deska. Na freezovani pri zatezi si stezuje hodne velka cast lidi, jsou o tom tuny topicu na zahranicnich forech, na Gigabyte foru, na czc, proste vsude. Takze pres svoje dobry vysledky v testech nepripada v uvahu. O neco lepsi to je s MSI Z77A-G45, ktera je taky v tyhle cenovy relaci, ale i u ni lidi hlasej hodne problemu. Potom uz mi zbejva jedine Asus P8Z77-V LX, kerej ma taky dost slusny vysledky a reference, jenze nema chlazeni VRM, coz by mohl bejt problem, vzhledem k tomu, ze bych chtel taktovat u IB k 4,5ghz nebo u SB ke 4,7ghz, pokud bych chytl trochu lepsi kousky.
Vzhledem k tomu, ze teda nevidim zadnou vyhovujici z77 desku, uvazuju, ze bych prehodnotil volbu IB a koupil bych i5-2500k s Gigabyte GA-Z68AP-D3, ktera je pomerne overena a jeste usetrim nejakejch 10% z celkovy ceny oproti 3570k+z77 pri vicemene stejnym vykonu.
Co by jste mi doporucili? Jsou moje uvahy spravny?