Diagnostika notebooku, PC

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
supervisor
Nováček
Nováček

Diagnostika notebooku, PC

Příspěvek od supervisor »

Ahoj.
Vybavuju si dílničku různýma hračkama. Zjistil jsem, že neocenitelný pomocník občas může být tester zdrojů, testr vadných elektrolitů, ale taky jsem objevil na internetu tohle :
http://www.katalognotebooku.cz/inzerce/ ... -notebooku
myslíte, že to může být užitečné ? Máte ještě někdo nějaké rady co by jste si pořídili, aby jste mohli provádět kvalitní servis ?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika notebooku, PC

Příspěvek od Highlander »

Všechny tyhle kartičky jsou naprosto k prdu... neřekne ti to nic užitečnýho nebo směrodatnýho, ba spíš to začátečníka v opravách naprosto zmate.
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michal.kolesa »

Myslím, že nejlepší je klasické mechanické nářadí, šroubováky, kleštičky, pinzety a multimetr zda jde někam napětí, teplovodivou pastu, stlačený vzduch ve spreji nebo kompresor s filtrem, aby foukaná vzduch byl suchý.

a LiveCD s různými diagnostickými nástroji typu hiren's boot CD, antiviry, diskové utility, beechmarky, data recorvery, testy paměti, disku, procesoru, grafiky a pak nějaké utilitky na opravu Windows, (lamače hesel i když to je dost diskutabilní, opravy registrů, kontroly souborů zda jsou všechny které mají být a zda jsou "nepoškozené")

Jen škoda, že mi nikdo domů nenosí notebooky na opravy s dohodou o provedení práce, a tím "prohlášením k dani" prý nějaký růžový papír-nevím účetnictví nerozumím, ale notebook, bych rozchodit dokázal.
supervisor
Nováček
Nováček

Příspěvek od supervisor »

jestli muzes tak zkus vypsat nejake programy o kterych vis, ze jsou dobre.
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

Ahoj podobnou kartu mám do klasickehn pci slotu.V podstatě to ukazuje post kody biosu.Některe desky to maji integrovane(ten display).No a když to nahlásí chybu tak většina desek co jsem měl i přesto normálně fungovaly.Takže je to fakt asi k prdu.Zdar a sílu.
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“