Porušený nový disk???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Valecek
Nováček
Nováček

Porušený nový disk???

Příspěvek od Valecek »

Dobrý den.
Poskládal jsem si PC a při instalaci win mi to pořád házelo různé chyby. Na různých forech jsem zjistil, že ostatní problém většinou vyřešili výmněnou HDD. Nakonec se mi podařilo nainstalovat winy tím, že jsem v BIOS změnil disk z AHCI na IDE. Ale při restartu mi zas systém hodil chybu, že nemůže načíst HDD. To se spravilo tím, že jsem zas disk přepnul na AHCI :-D
Je to obvyklé, nebo mám disk reklamovat? :)
Díky :)
PS disk je: Seagate Barracuda 1TB

EDIT:
Tak se mi podařilo nainstalowat winy. Během instalace ovladačů a restartů mi několikrát zase zmizel disk. Teď jsem ho dal do jineho portu a zatím vše ok, až na jeden restart, kdy se zase nechtěl načist, ale po chvíli se načetl. Co si myslíte? Špatnej disk, MB, nebo je to softwarovy?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Porušený nový disk???

Příspěvek od Alfajk »

stahni hd tune/crystal disk info a podivej se,jak na tom disk je

disk musi bejt v rezimu ahci funkcni,pripojenej je pres sata? kabel je ok?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Valecek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Valecek »

ahoj.
Tak mi to nakonec hodilo bluescreen. Disk je pripojenej pres SATA. Kabel zítra zkusím přepojit. Ale momentálně mám pocit, že hdd je špatný. Poslední aktivita byla bluescreen a potom chybova hlaska bootmgr. To bylo po tom, co se mi povedlo nainstalovat winy a ovldace a ve chvili, kdy jsem kopíroval data z externího...
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Taky můžou bejt vadný RAM.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Valecek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Valecek »

Jinak ještě jednu věc to dělá. Když se pokouším instalovat ty winy, tak mi to samozřejmě hodí nějakou chybu (0x80070002 nebo 0x80070003 nebo 0x80070037 tusim) a potom ani diskpart nemuze najit disk, ani v biosu se nezobrazi. Pomue vetsinou vypnutí a napojení na jinej sata konektor a pořád dokola :-D
cmoud4k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoud4k »

To samé se mi stalo taky stalo jaké win instalujes?? orig nebo uz aktivovane?(nelegální)
AMD Ryzen 9 7950X ASUS ROG STRIX X870E-F GAMING WIFI Corsair 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Dominator Titanium XMP Corsair HX1200i Cooler Master HAF 700 EVO GeForce RTX™ 4090 GAMING X TRIO 24G
Valecek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Valecek »

origo 7 home premium.
Valecek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Valecek »

Tak další, nová chybová hláška :). Opět jsem se snažil nainstalovat win a teď mi to pro změnu hodilo bluescreen, ale jinej než takový ty s chybovým kodem, Teď to napsalo neco, že proces byl neočekávaně přerušen, nebo tak něco. Par reset, takže jsem to nestihl dočíst. Zkusím sehnat na půjčení jiný disk a napíšu :)
Valecek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Valecek »

Tak přátelé po výměně disku vše vypadá ok. Takže kdyby měl někdo podobný problém, tak reklamovat disk ;)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“