Výměna procesoru Celeron D (Kompatibilita)
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- anrag0n
- Nováček

-
Výměna procesoru Celeron D (Kompatibilita)
Dobrý den, můj starý Celeron D 3,06 pomalu rychle začíná dosluhovat a potřeboval bych zjistit jakým typem procesoru bych to mohl vyměnit.
Bohužel mám starou základovku Gigabyte GA-8TRC410M-NF, kde již bylo utrpení zjistit patici (Socket 775), poněvadž Gigabyte na kompatibilitu poměrně kašle (na technické podpoře mi napsali že ''procesor již není podporován'', omluvy a takové kecy.
Uvažoval jsem o procesorech Intel Core 2 Duo EXXXX, Pentium D 3,4+ Ghz, Pentium Dual-Core a 2 Quad Core. Ty Socket 775 podporují, ale to je jediné co se mi podařilo zjistit.
Na co bych si měl dále dát pozor a o desce a procesoru si (a kde) zjistit?
Předem díky za každou odpověď.
Bohužel mám starou základovku Gigabyte GA-8TRC410M-NF, kde již bylo utrpení zjistit patici (Socket 775), poněvadž Gigabyte na kompatibilitu poměrně kašle (na technické podpoře mi napsali že ''procesor již není podporován'', omluvy a takové kecy.
Uvažoval jsem o procesorech Intel Core 2 Duo EXXXX, Pentium D 3,4+ Ghz, Pentium Dual-Core a 2 Quad Core. Ty Socket 775 podporují, ale to je jediné co se mi podařilo zjistit.
Na co bych si měl dále dát pozor a o desce a procesoru si (a kde) zjistit?
Předem díky za každou odpověď.
- socket
- Začátečník

Re: Výměna procesoru Celeron D (Kompatibilita)
core a vyssie tam urcite nedas, P4 urcite, pochybujem ze tam pojde pentium D. proste si nepolepsis skoro vobec a preto je lepsie vyhodit cpu aj s doskou.
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- Lokomotiva
- Začátečník

Je třeba u výrobce zjistit, jaké procesory a s jakým BIOSem deska podporuje.
Ovšem tahle deska je snad z nějakého Packard Bell počítače, takže spíš pořídíš tam, než u Gigabytu.
Ovšem tahle deska je snad z nějakého Packard Bell počítače, takže spíš pořídíš tam, než u Gigabytu.
- anrag0n
- Nováček

-
blbost, druhej počítač má ještě starší desku a běží pod ní Core 2 Due E4500socket píše:core a vyssie tam urcite nedas, P4 urcite, pochybujem ze tam pojde pentium D. proste si nepolepsis skoro vobec a preto je lepsie vyhodit cpu aj s doskou.
Lokomotiva: Tam jsem právě psal, odkázali mně na Gigabyte
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Tak použij CPU z té druhé desky a otestujblbost, druhej počítač má ještě starší desku a běží pod ní Core 2 Due E4500
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- socket
- Začátečník

nezalezi na doske ale na biose.anrag0n píše:blbost, druhej počítač má ještě starší desku a běží pod ní Core 2 Due E4500socket píše:core a vyssie tam urcite nedas, P4 urcite, pochybujem ze tam pojde pentium D. proste si nepolepsis skoro vobec a preto je lepsie vyhodit cpu aj s doskou.
Lokomotiva: Tam jsem právě psal, odkázali mně na Gigabyte
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
- Loki5567
- Moderátor

Použij CPU z druhé desky a máš jistotu že to deska podporuje, poté bych doporučil E6600, nebo řadu E7xxx z aukra. S Quad Corem už zřejmě nepochodíš., 
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //