Stačit by mohla, ale já osobně bych stavěl spíše na AMD do FM2. Zhruba za měsíc vycházejí nové kousky, takže bych radil počkat na ně, třeba se i zlepší nabídka ITX desek.
Jinak pro tvé využití rozdíl ve velikosti cache nepoznáš.
Vzhledem k tomu, že se nebude používat 3D, měla by být hlučnost obou řešení srovnatelně zanedbatelná, popřípadě mírně lepší pro Intel. Co se týče výkonu, tak Intel má mírně silnější CPU část, zatímco AMD o hodně tu grafickou:
Jsem pro AMD vzhledem k tomu, ze mám pozitivni zkusenosti s undervoltingem a underclockingem. Stavím na jejich platformě HTPC již léta. Začínal jsem na A64 4850e a mám velice dobré zkušenosti is PhII 940 provozovanén na 1ghz při 0,7V kdy se chladil pasivně...
Při výběru MB nezapomínat, pokud to má být k TV, tak by to mělo mít výstup HDMI.
Ten Celeron G1610 (Ivy, dobrá volba) obsahuje integrovanou grafiku, ale nikde ve specifikaci není psáno, že to je HD 2500. Takže by to chtělo nejdřív ověřit. pokud je to HD 2500, tak by na pohon TV mělo stačit (Full HD). Pozor také na klidový příkon, který bohužel u Ivy Bridge je o dost vyšší než u Sandy Bridge. A to PC u TV je většinou v klidu, pokud někdo permanentně nesleduje filmy. U filmu v Full HD spotřeba například I3-3225 stoupne proti klidu cca o 10 W.
Také se chystám na HTPC, board použiju: http://www.alza.cz/intel-dq77kb-kearnen ... 345373.htm
Tento MB je napájen jedním napětím cca 16V, což je obrovská výhoda proti těm krabicím v PC.
Má nízký profil a dobře půjde vrazit do nějaké krabice s malými rozměry. Jediná nevýhoda je dost vysoká cena...
Raspberry a podobné "PC" jsou na hraní...
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální