Zdravím,
cca týden zpátky se začal vypínat/restarovat zcela náhodně 2 měsíce starý počítač, který do té doby běžel naprosto bez problému. Prvně to vypadalo na windowsy, který jsem přeinstaloval, disky naformátoval. Dva dny v pořádku, ale poté se zase začal vypínat. Tak jsem to projel Prime95(Blend mod), přičemž někdy jel půl hodiny a vypl se, podruhé jel ani ne minutu a pro změnu se restartoval. Teploty CPU vylezly max na 62°C. Zkoušel jsem i memtest86, tam to nic nenašlo, ale občas se restartoval během testu. Ještě jsem flashoval nejnovější bios, ale to až poté co začal problém.
Sestava:
CPU Intel Core i3-3220
RAM Corsair XMS3 8GB 1333MHz
MB Gigabyte GA-B75-D3V
GPU Gigabyte GV-R777OC rev2.0
PSU Seasonic SS-500ET T3
Nějáké rady, co by to mohlo být, či jak to zjistit?
btw snad jsem to hodil do správné sekce-s ohledem na vypínání obzvlášť během Prime 95:-)
Špatný procesor?
- zblamak
- Začátečník
-
- pilarius
- Začátečník
Re: Špatný procesor?
Tohle vypadá spíš na zdroj či desku.
Zkus se podívat do Prohlížeče událostí, jestli se tam něco neukáže.
Zkus se podívat do Prohlížeče událostí, jestli se tam něco neukáže.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, XFX SWFT309 AMD Radeon RX 6700XT 12G, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM650x; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Na 70% paměti, na 15% deska, 15% zdroj.
Memetestx86 suxx, memtest-win32 je ok, ten to opravdu zatíží, ne jen že jede a zkouší číst a zapsat jako memtest x86.
Memetestx86 suxx, memtest-win32 je ok, ten to opravdu zatíží, ne jen že jede a zkouší číst a zapsat jako memtest x86.
- zblamak
- Začátečník
-
V prohlížeči událostí jsem nic nenašel.
memtest-win32 dojel cca do 25% a pak se komp restartoval.
Zkusím vyměnit zdroj.
Bohužel paměti, nebo desku vyměnit nemůžu-jiné patice.
memtest-win32 dojel cca do 25% a pak se komp restartoval.
Zkusím vyměnit zdroj.
Bohužel paměti, nebo desku vyměnit nemůžu-jiné patice.
- zblamak
- Začátečník
-
Tak jsem tam píchnul druhej zdroj, na ten to běželo bez problému cca 2 hodiny.
Pak jsem tam vrátil ten původní a po chvilce se zase vypnul, tak jsem ho hodil do alfy ať se tam s tím popasujou.
Pak jsem tam vrátil ten původní a po chvilce se zase vypnul, tak jsem ho hodil do alfy ať se tam s tím popasujou.