HD2600XT problémy

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
kropovez
Nováček
Nováček

HD2600XT problémy

Příspěvek od kropovez »

Ahoj,
pořídil jsem si tuto kartu a jako vždy zrovna já s tím musím mít vyjímečné problémy. Předtím jsem měl X1550 a ta šlapala v pohodě. Jde o typ do slotu AGP8x. Nejdříve jsem začal s windows XP a dost se mě sekaly hry, více než u x1550. Nainstaloval jsem win 7 a počítal jsem se zlepšením. Nainstaluju windows a vše jede v pohodě. Poté stáhnu originální drivery na kartu z oficiálních stránek. Hned první překvapení. Instalace proběla úspěšně, ale nakonci si vůbec nevyžádala restart jak jsem zvyklý. Proto jsem pc resetoval manuálně. Po zapnutí zjistím, že vůbec nemám nainstalované catalysty, ale jen nějaký VISON Energy Control Center. Proto jsem nainstaloval Driver Genius a ten detekoval že drivery na grafiku chybí. Stáhnul je, a jejich instalace probíhala o něce lépe. Začal problikávat monitor jak je běžné a nakonci jsem byl dokonce vyžádán k resetu. Po zapnutí mám ze všech obrázků kostičky, tedy i ze tlačítka START. Proto ihned odinstalovávám catalysty a zkouším stáhnout driver přímo ze stránek sappshire, kde byla o 2 kroky starší verze. Opět instalace bez blikání a resetu, ale alespoň zmizely kostičky a vše jede zas "normálně" až na pár nedostatků. Sekání u her, padání windows Aera a problémů s textem viz příloha. Už fakt nevím co mám dělat a jsem z toho celkem na nervy. Přídavné napájení mám samozřejmě zapojené. Díky předem za rady.
Procák Athlon XP 2500+@3200+ (2,2GHz)
a zdroj 350W Eurocase
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
kropovez
Nováček
Nováček

Re: HD2600XT problémy

Příspěvek od kropovez »

Tak problémy s textem a padání Aera jsem vyřešil odinstalováním driverů přes driver sweeper a nainstalování Catalystů 12.3" Radím vyhnout se Catalystům 12.6! Úplně vynechají instalaci ATI Catalyst a samostaného driveru pro obrazovku. U her se to taky zlepšilo. Zkoušel jsem GTA SA a tam to vypadá že to brzdí procesor, protože změna rozlišení má velice malý vliv na FPS.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“