Jak odinstalovat forceware, kdyz uz nemam Geforce FX?

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Dictator
Nováček
Nováček

Jak odinstalovat forceware, kdyz uz nemam Geforce FX?

Příspěvek od Dictator »

Prodal jsem Geforce FX 5600, ale v compu mi zůstaly ovladače. Teď mám Radeon 9800Pro, ale původní ovladače nejdou odinstalovat (v přidat/ubrat programy v ovládacích panelech. Vyhodí mi to No Asus card found a vrátí se to zpět. Když jsem do compu místo Ati strčil starou pci grafiku abych to s ní odinstaloval, opět to samé. Existuje třeba nějaký destrukční soft na Forceware? Původní grafika byla Asus V9560 nvidia Fx5600. Kdo to ví, odpoví, odpoví mi na otázku..... tralala.....
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Při přechodu z nVidie na ATi radši přeinstaluj Windows...jistota je jistota :wink:
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

oou... leda někde půjčit nvidii a odinstalovat to s ní... to jsou nějaký originál ASUS ovladače či co? takhle se originál Forceware nechovají :?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dictator
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dictator »

zombux píše:oou... leda někde půjčit nvidii a odinstalovat to s ní... to jsou nějaký originál ASUS ovladače či co? takhle se originál Forceware nechovají :?
bohužel ano, speciál Asus, ale nevím, jestli když je tam nechám to může mít nějaký vliv na výkon či stabilitu?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no každopádně to může dělat solidní bordel :( samotný ovladače se nevyužívají, ale ovládací panely a ostatní software k tomu by mohlo bejt na škodu, zpomalení atd. nedokážu odhadnout přesnej dopad, s timhle nemám žádnou zkušenost
ignorelist: kremrole a dezoláti
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

Já jsem měl podobný problém. Měl jsem ATI (Radeon 7000 - děs a běs) a přešel jsem na nVidia GF FX5200. Při důkladném prozkoumání souborů, jsem zjistil, že mi tam nějaké ty soubory po ATI zůstaly. Systém dost často padal (tolik obrazovek s modrou smrtí jsem ještě neviděl). Řešení: Zformátovat HDD a vše nainstalovat znovu. Výsledek: Systém stabilní i s OC.
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Tak zpomalovat systém neaktivní ovladače určitě nebudou. A to že nejdou odstranit z Přidat/Odebrat je pouze kosmetická vada. Ale jestli tě to i tak trápí, není nic lehčího než to pomocí regeditu promáznout, případně použít nějaký jiný nástroj (regCleaner, X-Setup)
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“