"porucha" HDD WD 3,5 v multimediálním centru

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
PetHol
Nováček
Nováček

"porucha" HDD WD 3,5 v multimediálním centru

Příspěvek od PetHol »

Zdravím,

mám multimediální centrum Evolve Blade II ve kterém je disk WD 1,5T. Disk jsem většinou plnil kopírovaním z flashky přes blade. Párkrát jsem Blade připojil přes drát k počítači a přesouval data takhle. Ale když jsem to chtěl udělat naposledy tak mi naběhla potřeba kontroly disku. Spustil jsem ji, ale zastavila se asi v půlce tak sem to po cca jedné hodině přerušil. Odpojil sem blade od pc a znovu připojil - naběhlo že je potřeba formátovat disk. Při zapnutí mmc disk nereaguje, v popisu v nastavení je ale pořád info o tom kolik je zaplněno místa na disku.
Zkoušel jsem vyvolat znovu kontrolu disku v pc, ale ten je tam neaktivní, takže nejdou dát vlastnosti.
Stáhl jsem program na opravu disku od WD, ale zase se to zastavilo u jednoho souboru, nechal sem to 3hodiny a pak přerušil.

Mohl by mi prosím někdo poradit jestli se dá disk obnovit/opravit bez nutnosti formátovat=smazání dat ??? Děkuji moc za rady ...
S vodkou sem se seznámil již v dětství a na svou první lásku nikdy nezapomenu!!!
Kalba222
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: "porucha" HDD WD 3,5 v multimediálním centru

Příspěvek od Kalba222 »

Ahoj a disk v vidíš v Tento počítač ?

pokud ano, zkusil bych prográmek Recuva, nebo R-studio :) btw. R-studio mi obnovil z 1TB disku cca 65 000 fotek
PetHol
Nováček
Nováček

Příspěvek od PetHol »

Disk v tento počítač vidím.
Ok, díky, mrknu na to. A to R-studio to obnovuje přímo na disku nebo to musím přetahovat na nový?
S vodkou sem se seznámil již v dětství a na svou první lásku nikdy nezapomenu!!!
Kalba222
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Kalba222 »

Pomocí R-Studia to musíš přetáhnout na jiný disk :)
PetHol
Nováček
Nováček

Příspěvek od PetHol »

Problém bude asi v tom, že data nejsou smazaná ale disk je poškozený.
Recuva disk ani neotevřel a R-studio se stojí při scanování na 250 mega.
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

pripoj k pc a koukni na SMART v HDTUNE jak na tom disk je
PetHol
Nováček
Nováček

Příspěvek od PetHol »

hdtune neukazuje vůbec nic, disk jde vybrat ale žádné info.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“