Project Tunel :)

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Project Tunel :)

Příspěvek od Stratos »

Tak jsem po dlouhe dobe zas upgradoval pocitac na sc. 2011 + i7 3930K a dostal jsem k tomu zadarmo Vodni chlazeni H100. Tak jsem si rekl ze asi bude cas upustit od myho staryho projektu kde uz na tohle proste nebylo misto a skrin byla dispozicne zastarala...
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... hilit=RUBY

koupil jsem teda novou skrin od Fractalu a dal se do prace :)

1) jsem se rozhodl ze udelam pro vodnika svuj vlastni okruh ktery nebude zatezovat airflow skrine tj padla volba umistit radiator na strop skrine nad sachtu pro mechaniky. Pro tyto ucely jsem musel do skrine trosku riznout.
Obrázek

dale jsem si namaloval prirubu navrch aby nebyly videt ty prece jenom nerovne rezy ktere jsem delal flexou...
Nechal jsem ji riznout na laseru co mame v praci + nastrikat dvouslozkovou kvalitni cernou polomatnou barvou
Obrázek
trosku jsem si oprasil mlady konstruktersky leta pri rysovani :)

Takto to tedy vypada po namontovani radiatoru + priruby. (srouby nejsou jeste finalni)
Obrázek

Dale jsem musel vymyslet tunel pro nasavani studeneho vzduchu tim ze se bude nasavat predkem skrine tj uzavreny okruch airflow od zbytku skrine pro dosazeni co nejlepsich teplot a co nejmensiho hluku.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tunel je opet mnou navrzeny + mala uprava na jedne strane kde je zuzeny protoze trosku zasahoval do desky kde je nejaky konektor. Vyrobeny opet na laseru + bodove svareny + strikany stejnou barvou...

Takto uz je namontovany ve skrini (sroubky opet nejsou finalni)
Obrázek
Obrázek
Obrázek

zde fotka zepredu kam pride jeste celo skrine...
Obrázek

dale budu pokracovat dalsim tunelem co bude privadet vzduch ke grafice a desce.. DNeska ho du narysovat a zejtra zadam do vyroby :)

fotky ve vetsim rozliseni zde:
http://stratos1.rajce.idnes.cz/projekt_tunel_HD

chlazeni jsem zbezne otestoval a pri 4700Mhz 1.31V po 2 hodinach zateze max 61°C (prumer 50-55°C)

pokracovani priste...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Project Tunel :)

Příspěvek od Stratos »

takze jsem jeste dneska objednal jiny ventilatory.
Noctuy vymenim za Be quiet! SilentWings 2 140mm, co jsem koukal na testy tak bezkonkurencni ventilatory mnohem tizsi nez ty noctuy.
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

konecne neco hodne do pctuning , BRAVO KAMO :thumbsup:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

diky :)

predchvili jsem si vyzvedl druhej tunel a poslal ho do lakovny. Bude hotovej pristi tyden. Mezi tim by mi mely dorazit Be QUiet 5x140mm a 2x120mm na radiator
Taky cekam na MK-26 na grafiku... to by snad taky melo dorazit do tydne a zacnu resit pevne uchyceni grafiky na kostru skrine protoze prece jenom MK-26 + 2x14mm bude neco vazit :)...

Mozna si i navrhnu nakej back-plate na grafiku aby se to cele zpevnilo a PCB se neprohybalo a zaroven to i chladilo (dam mezi backplate a PCB nejakou tu vodivou folii treba co dela AKASA)

dale uz mi dosla odhlucnovaci hmota z Gumexu 10+15 mam dojem, ale ta pride az uplne nakonec az to bude cele odladene...

jinak celkem me zaujal tento zcela pasivni pripravovany zdroj od ENermaxu
Obrázek
jamesbond007
Nováček
Nováček

Příspěvek od jamesbond007 »

Ahoj. co mas proti Noctuam? ja ji mam jako hlavni fan na cpu a vubec ho neslysim.

Mas pristup k cnc laseru? ja bych potreboval vyrezat predni panel z hliniku 5mm silny. po eloxovani by se to hodilo popsat opet laserem.
ZOTAC H77-ITX WiFi,Cpu i5 3570k, Kingston HyperX 8Gb ram, Kingston HyperX 128Gb SSD,
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak so jsem skouknul naky testiky BE Quiet vychazi jeste lepe co se tyce hluku (na 7V jsou prej uplne neslysne). A cena je stejna tj proc ne..
taky jsou dizajnove povedenejsi a cerne ventilatory budou do skrine vice "sedet".

pristup mam ale nic ti nezarucim posli mi po SZ nakej vykres...

jinak nasel sem firmu co dela hlinikove chladice na miru...
http://www.alunet.cz/produkty/#hlinikove-chladice
Obrázek

z tohohle bych mozna udelal backplate tj cela plocha PCB by byla krasne zpevnena + chlazena... po cely delce grafiky bych to prisrouboval na vsechny ty diry na PCB a mezi chladic a PCB bych dal nejakou teplovodivou mekou pasku...

grafika by ale mela kolem 2Kg i s chladicem :) ale to bych vyresil zafiksovanim grafiky s kostrou skrine tj i toto by nemel bejt problem.
jamesbond007
Nováček
Nováček

Příspěvek od jamesbond007 »

mam na mysli neco takoveho. mam rozpracovany projekt, ale nejde mi nahrat fotky z rajcete.

http://jamesbond007cz.rajce.idnes.cz/Mi ... C08874.jpg
ZOTAC H77-ITX WiFi,Cpu i5 3570k, Kingston HyperX 8Gb ram, Kingston HyperX 128Gb SSD,
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

fotky nahrat jdou ale musis je upnout v nejnizsim roliseni "700" mam dojem..
Jinak pokud to mas necem narysovany tak by to melo jit vyriznout, skusim se poptat.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

takze dalsi tunel hotov.
Pride do pozice pod kosem pro 5.25" mechaniky a bude privadet studeny vzduch z cela skrine do prostoru pod grafiku a k desce na cipset.
Obrázek

tunel bude ze spodu na kolejnickach, vyuziju ty co tam uz byly pro ten odpojitelny kos, a tunel bude zafiksovan proti pohybu na sroubek, stejne jako byl ten kos na disky.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak jsem si zas trosku hral.

Jak je videt skrin ma zaslepky u PCI-E slotů bile barvy, stejne tak kosiky na disky. To se mi moc nelibi chci to mit vsechno do cerny. Takze jsem vzal do ruky sprej a dal se do dila :)
Obrázek
kosiky jeste schnou tj nafotim pozdeji :)

zitra mi dorazi chladic na grafiku MK-26 a do konce tydne snad i vsechny vetraky od BE-Quiet! tj o vikendu bych to mohl skompletovat. Obednany mam jeste i 850W zdroj s certifikaci Platinum od Be-Quiet! s hlucnosti 10dBa

skoda ze MK-26 jeste neni k sehnani v te cerne edici, musel jsem vzit zavdek tim klasickym stribrnym ale zas to bude pekny kontrast :)

zde teda jeste nehotovy ramecky na disky. (nejsou jeste hotove dosla mi barva)
Obrázek

Edit:
take jsem si sehnal kratsi sroubky s kulatou hlavou pro horni tunel a take je nastrikal na cerno... (jsem detajlista)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Takze dorazil tunel (cekalo se na vytvrdnuti barvy)
Obrázek
(zaslepky v levo jsou jiz v cernem)

Obrázek

a zde uz namontovany nabarvene sroubky na cerno :) (jeste musim nastrikat i ty maticky at je to 100%)
Obrázek

dolni tunel pridelam na ty 4 diry co zbyly po tom uchyceni ramecku pro kos na disk tj instalace bude bez problemova. Chtel jsem to udelat na kolejnicky ale od toho sem upustil..
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukaso »

Moc pekne, vazne moc ! Urcite bych byl zvedav jaky budou teploty stimhle ... urcite to neco srazi dolu mam Fractal R4 myslis ze by se tam taky neco dalo udelat ? stim tunelem ?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja uz naky testy skousel, samozrejme jenom CPU a pro 4700Mhz max 60°C :) ten vlastni oddelenej okruh je vazne hodne ucinnej.. Pocitam s tim ze to bude jeste lepsi az to cele ukoncim.

Momentalne cekam stale na
- MK-26 na grafiku (pride asi zitra)
- Be quiet! Dark Power Pro 10 850W (pride taky zitra)
- 5x14cm Be QUiet + 2x12cm Be QUiet (zde stale nevim datum dodani coz me stve)

jinak na ty dva 14cm ventilatory co pridou pod grafiku udelam nosnou konstrukci ktera bude pripevnena v zaslepce pod grafikou tj ventilatory nebudou zatezovat grafiku uz tak dost namahanou tim MK-26.
Dneska to asi nakreslim a necham si to riznout na laseru + opet hodit do cernyho laku.

u R4 by slo urcite taky neco vymyslet jak to mas reseny? skus t nak nafotit
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukaso »

Super
Naposledy upravil(a) Lukaso dne čtv 14. bře 2013, 14:34, celkem upraveno 1 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mozna by bylo nej zalozit si novy vlakno a proberem to tam, par napadu bych urcite mel :)
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

Slavný Stratos se dal do díla a jde mu to krásně od ruky. :)

Mě beztak dlouho zaráži zažitej formát ATX skříní. BTX od intelu bylo tak krásně řešený a neujalo se.
Wannabe dickface... :]
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Voracek »

asi tak no.. Good job (y)
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
michalos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalos »

Na tebe to jde :) Ale myslím, že tyhle ventilátory jsou lepší než ty BE Quiet :)

http://www.alza.cz/noctua-nf-a14-uln-d395092.htm

Mám v casu 4x kousky a je to ultra tiché :)
Case: Jonsbo BO400 + 10x FAN Noctua Sterrox black, CPU: AMD Ryzen 7 9850X3D, MB: ROG CROSSHAIR X870E HERO, RAM: 64GB DDR5, Gskill 6000 MHz CL28 (2x32GB), VGA: Nvidia MSI RTX 5090 Suprim 32GB GDDR7, SSD: Samsung 9100 4TB (System) + USB/Sata 7,68TB Micron 5210 ION (enterprise), Sandisk Professional G-DRIVE 24TB, PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition, Corsair K100 RGB OPX US layout, Panasonic TX-65JZ2000E, Samsung 27" Odyssey OLED G8 (G81SF) 4K 240Hz, Linksys Velop PRO 7 OS: Windows 10 Enterprise
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

co jsem koukal na testy tak jsou Be QUiet opravdu trosku lepsi (maji i lepsi zvukovy projev loziska) a stojej stejny penize. Taky jsou lepe dizajnove vyresene protoze jsou cerne a budou do skrine lepe pasovat.

Zdroj beru taky Be QUiet 850W s hlucnosti 10dBa coz je luxus.. Nemcouri jak vidno umej :)
michalos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalos »

A máš odkaz na ten test? :) Tohle jsou Noctua ULN větráky, je to nová řada....
Case: Jonsbo BO400 + 10x FAN Noctua Sterrox black, CPU: AMD Ryzen 7 9850X3D, MB: ROG CROSSHAIR X870E HERO, RAM: 64GB DDR5, Gskill 6000 MHz CL28 (2x32GB), VGA: Nvidia MSI RTX 5090 Suprim 32GB GDDR7, SSD: Samsung 9100 4TB (System) + USB/Sata 7,68TB Micron 5210 ION (enterprise), Sandisk Professional G-DRIVE 24TB, PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition, Corsair K100 RGB OPX US layout, Panasonic TX-65JZ2000E, Samsung 27" Odyssey OLED G8 (G81SF) 4K 240Hz, Linksys Velop PRO 7 OS: Windows 10 Enterprise
Odpovědět

Zpět na „Projekty“