Klido jeste pisni kdyby byl s necim problem.
Dost casto nejaky program pouzit nelze kvuli kompatibilite disku nebo radice.
Treba u nejakych lenovo nejde nasmazit SSD acronisem, ale tim Easeusem ano.
Tech programu pro tvuj ucel je vice, ja pouzivam tyto dva.
Nebo nekdy nejde nic z toho a musi se pouzit utilita od vyrobce, treba nb kde je maly ssd jako cache, tak se mi nepodarilo normalne naklonovat. Musel bych vypnout uefi boot a zrusit tu cache(pak po nasmazeni zase zapnout, ale buhvi jak by se to chytlo), tam mi vytrhnulo trn z paty rescue and recovery, ktery normalne vubec nepouzivam, paradoxne
U U300s ultrashitbooku zase jsem nucen pouzivat one button recovery od Lenova :-d
Coz je sice velmi primitivni, ale da se to pouzit.
Od urciteho data proste nejde imagi v Acronisu obnovit i kdyz je overena checkem apod...mozna nejaka ochrana(rovnou to proste vyhodi chybu. Neslo mi to ani jinou verzi, ani kdyz jsem to dal na jine medium, zkousel USB 3.0, 2.0 boot z ext mechaniky, flashe...vsechno mame origo...)
Jeste jedna vec, pokud budes delat disk to disk, tak pak nekde volis ze ktereho ma nb bootovat, kam ma hodit mbr a oznacit jako aktivni. V Easeusu to tusim je celkem pekne vysvetlene a take se tam da zaskrtnout volba optimalizovat pro SSD, to pak udela samo to zarovnani. Jen pak over velikost tech oddilu.
Aby ti to treba z 100MB boot oddilu W7 neudelalo treba 20GB, i kdyz by nemelo kdyz prechazis predpokladam z vetsiho mechanickeho na mensi ssd.
Kdyby byl nejaky problem s bootem, muzes udelat klasiku a to cely disk do image a pak to dat do te redukce a obnovit ten novy uz image. To kdyby z nejakeho duvodu neslo disk to disk.
Jinak u teto volby to bohuzel pri automatice bere i ten skryty oddil(musel bys pouzit rucni rezim), ten muzes ale ve win7 ve spravci disku pripadne smazat.