SONY VAIO: operating system not found

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
pinqvuable
Nováček
Nováček

SONY VAIO: operating system not found

Příspěvek od pinqvuable »

Ahojte. Mám problém s notebookom "sony sve1513b1ew"

Kúpil som ho pred dvoma dňami s predinštalovaným Windowsom 8. Chcem tam ale nainštalovať W7. Stále keď chcem bootovať (či už z USB alebo DVD - vyskúšal som stiahnúť asi 3 windowsy) mi to ale napíše "Operating system not found".

Vyskúšal som Windows 7 a aj Ubuntu 12.04, ani jedno z nich nejde, ako keby Sony nechcelo aby tam bol iný operačný systém ako W8. Prosím o radu... ďakujem

PS: Skúšal som unetbootin, Windows 7 USB/DVD tool a diskpart, ani jedno nefunguje
PPS: v biose mám typ bootu UEFI, dá sa nastaviť ešte Legacy ale minule som skúšal a nefunguje to tiež tuším
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Re: SONY VAIO: operating system not found

Příspěvek od orgasmic »

Ty Win, co zkousis instalovat musi byt OEM ;)
Asus Rog Strix G18
pinqvuable
Nováček
Nováček

no práve, že jeden z tých Windowsov čo som skúšal bol OEM, a nešlo to :-/ skúsim ešte iný, dik za radu

edit:
skúšal som práve ďalší OEM, nefunguje ani tento, stále to píše Operating system not found.
Keď spustím inštaláciu normálne cez windows, tak mi to skopíruje dočasné súbory a potom naskočí chybové okno:

Kód: Vybrat vše

Instalační program Systému Windows zjistil neočekávanou chybu.
Systém Windows nainstalujte restartovaním instalačního programu.
pinqvuable
Nováček
Nováček

OKAY môžete označiť ako SOLVED.

Riešenie problému: Neviem prečo ale UEFI mód nechce brať žiadne Windows 7. Je to pre mňa záhada lebo WIN7 podporuje efi ale na tomto notebooku to proste nešlo. Treba mať nastavené niečo iné (v mojom prípade Boot type som nastavil na Legacy (možnosti boli len tieto 2)) a zároveň mať OEM verziu Windowsu.

orgasmic diky za radu :)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“