Ahojte. Mám problém s notebookom "sony sve1513b1ew"
Kúpil som ho pred dvoma dňami s predinštalovaným Windowsom 8. Chcem tam ale nainštalovať W7. Stále keď chcem bootovať (či už z USB alebo DVD - vyskúšal som stiahnúť asi 3 windowsy) mi to ale napíše "Operating system not found".
Vyskúšal som Windows 7 a aj Ubuntu 12.04, ani jedno z nich nejde, ako keby Sony nechcelo aby tam bol iný operačný systém ako W8. Prosím o radu... ďakujem
PS: Skúšal som unetbootin, Windows 7 USB/DVD tool a diskpart, ani jedno nefunguje
PPS: v biose mám typ bootu UEFI, dá sa nastaviť ešte Legacy ale minule som skúšal a nefunguje to tiež tuším
SONY VAIO: operating system not found
Moderátor: Don
- pinqvuable
- Nováček
-
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: SONY VAIO: operating system not found
Ty Win, co zkousis instalovat musi byt OEM
Asus Rog Strix G18
- pinqvuable
- Nováček
-
no práve, že jeden z tých Windowsov čo som skúšal bol OEM, a nešlo to :-/ skúsim ešte iný, dik za radu
edit:
skúšal som práve ďalší OEM, nefunguje ani tento, stále to píše Operating system not found.
Keď spustím inštaláciu normálne cez windows, tak mi to skopíruje dočasné súbory a potom naskočí chybové okno:
edit:
skúšal som práve ďalší OEM, nefunguje ani tento, stále to píše Operating system not found.
Keď spustím inštaláciu normálne cez windows, tak mi to skopíruje dočasné súbory a potom naskočí chybové okno:
Kód: Vybrat vše
Instalační program Systému Windows zjistil neočekávanou chybu.
Systém Windows nainstalujte restartovaním instalačního programu.
- pinqvuable
- Nováček
-
OKAY môžete označiť ako SOLVED.
Riešenie problému: Neviem prečo ale UEFI mód nechce brať žiadne Windows 7. Je to pre mňa záhada lebo WIN7 podporuje efi ale na tomto notebooku to proste nešlo. Treba mať nastavené niečo iné (v mojom prípade Boot type som nastavil na Legacy (možnosti boli len tieto 2)) a zároveň mať OEM verziu Windowsu.
orgasmic diky za radu
Riešenie problému: Neviem prečo ale UEFI mód nechce brať žiadne Windows 7. Je to pre mňa záhada lebo WIN7 podporuje efi ale na tomto notebooku to proste nešlo. Treba mať nastavené niečo iné (v mojom prípade Boot type som nastavil na Legacy (možnosti boli len tieto 2)) a zároveň mať OEM verziu Windowsu.
orgasmic diky za radu