Nestabilita pameti kvoly zlemu zasunutiu?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
nou
Začátečník
Začátečník

Nestabilita pameti kvoly zlemu zasunutiu?

Příspěvek od nou »

Takze mam AMD Pehnom II X4 955 spolu s 8GB RAM. 4x2GB Corsair a Kingston obydve 1600MHz. Rok to bezalo v pohode na 1333MHz. Na 1600 bol system nestabilny 2x2GB dokazal bezat aj na 1600. Az asi tyzden dozadu z nicoho nic system zamrzol. To sa este raz zopakovalo tak som spustil memtest. Ten odhalil chyby tak som vytiahol Corsairy a chyby zmizli. Tak som bezal dalsi tyzden len zacal mrznut system znova. Tak som vytiahol aj Kingstony zasunul ich znova spolu s Corsairmy naspet. Znovu pustam memtest a ten uz ziadne chyby nehlasi a taktiez system je zda sa stabilny.

Takze je normalne ze CPU nezvlada 1600 pri plne obsadenych slotoch? Niekde som nieco take cital. Mozu byt tie chyby sposobene uvolnenou pametou?
nou
Začátečník
Začátečník

Re: Nestabilita pameti kvoly zlemu zasunutiu?

Příspěvek od nou »

Vyzera to ze boli mali male napetie. Default doska do nich pustala 1.5V. Po zyvseni na 1.65V co je na nich napisane sa to zda byt stabilne aj na 1600MHz.
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

CPU za to nemůže, jde o Ramky přesněji důležitý na stabilitu je skutečně napětí jak píšeš 1,65V šlape v pohodě... dávej pozor abys něměl přiliš slabý zdroj nebo nekvalitní může problémy způsobovat i on ale pokud se problém bude opakovat zkus napětí ještě o trochu zvýšit nemusíš se ničeho bát snesou v klidně i 1,9V ale to jen v případě že bys je chtěl třeba taktovat na 1800mhz jinak to nemá cenu.
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

odvtedy co som zvysil napetie na tych 1.65V to bezi v poriadku. mozno kondenzatory na doske/zdroji trosku zdegradovali a napetie pokleslo o nejaku stotinu voltu a zacalo to byt nestabilne. totiz ono to padalo ked som spustil hru napriklad po hodine hrania. takze tych 1.5V co tam doska pustala musi byt na hranici stability.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“