kingston skymedi problém

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Maor
Začátečník
Začátečník

kingston skymedi problém

Příspěvek od Maor »

Mám flashdisk Kingston DT R3.0 16GB USB3.0
dělal problémy při kopírování, až si win 7 usmyslel, že je nutné disk naformátovat, což jsem teda udělal.
Teď se připojuje jako SKYMEDI usb device, s tím, že hlásí vložte disk do jednotky. V biosu ji jako zařízení, ze kterého by šlo bootovat nevidím.
Po připojení už ani nebliká.
Jde to nějak opravit(nenapadá mě čím) nebo je v křemíkovém nebi?
Maor
Začátečník
Začátečník

Re: kingston skymedi problém

Příspěvek od Maor »

dneska už se nepřipojuje jako SKYMEDI, ale obyč usb device bez další identifikace.
Po každém připojení k PC se musí naformátovat, pak tam jde dát data i je číst, ale po odpojení a připojení zas prázdno.
při formátování bliká ledka, takže nějak živý to asi ještě bude
ještě dodám, že HDTune nenačte žádné smart info
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

tak odepisuju, po všech možných utilitkách to vypadá,že problém není SW ale HW. Flashky už jedině Transcend, ty mě ještě nezklamaly
AD: z Kingstonu mi napsali, že je to na výměnu, ale mají jen 32GB DT U, jestli mi to nevadí. Tak jsem zvědav, jestli mi vážně přidělí RMA i bez dokladu o koupi. Jestli dostanu dvojnásobnou flashku s vyšší rychlostí, tak to vážně beru :-)
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Po asi 3týdnech mi přišla obálka s 32GB USB3.0 flashkou, nedostal jsem mailem žádnou zprávu, že by něco odeslali, ale spokojenost (větší výkon, vyšší kapacita)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Dostal jsem se az k Skymedi production tool.
http://www.usbdev.ru/files/skymedi/
Konkretne SK6221 MPTool 2013-10-23
Flash to naslo. Nastavil jsem to vcetne kontroly cteni a zapisu.
Smazani a low level format probehl. Par bloku RW testem proslo a pak to hodilo chybu 6300.
Takze asi pamet udelala papa. Samozrejme tesne po zaruce. Jeste, ze byla zdarma.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“