Systém si myslí že má 2,5gb graf. paměti, ale má jen 1gb.

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Neeedles
Nováček
Nováček

Systém si myslí že má 2,5gb graf. paměti, ale má jen 1gb.

Příspěvek od Neeedles »

Takže, můj PC si myslí, že má 2447mb grafické paměti, což je nesmysl jelikož moje GTX 560 má jen 1gb. Si to tam nějak nepřídáva z virtuální paměti nebo co?
Domnívám se, že mi kvůli tomu padá Zaklínač 2. Textury se přestanou načítat, nebo se načítají dlouho a pak hra spadne. Nevím jestli si třeba ten engine nemyslí že má ještě místo na další textury a přitom už místo není.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Systém si myslí že má 2,5gb graf. paměti, ale má jen 1gb.

Příspěvek od X-COM »

Konkrétní komponenty? Jaké Windowsy?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

a tos vycet kde? jestli v DxDiag,tak tam to ukazuje nesmysl (teda spis to pripocitava cca 25% ram k VRAM)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Neeedles
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neeedles »

Mám Windows 8 32-bit, 4gb DDR3 RAM, mb - Gigabyte EP45T-DS3R, Core 2 Duo E8400 OC na 3,75 Ghz, Grafika → http://graficke-karty.heureka.cz/gigaby ... 56goc-1gi/

Uakzuje mi to právě zaklínač, u kterého je aplikace doporučující nastavení grafiky podle hardwaru, taky u her od ubisoftu je program na konfiguraci a u Trackmanie taky. GPU-Z ale ukazuje normálně 1024mb, takže je asi chyba v těch hrách. Je ale taky možné, že si to myslí jen ty konfigurátory a Zaklínač mi padá z nějakého jiného důvodu.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Pozor! Grafická karta si vyhrazuje pro svojí potřebu i paměť v ramce a k té pak přistupuje v případě že se data už do paměti na kartě nevejdou.

Podívej se do ovladače - informace o systému. Pokud ti celková dostupná videopaměť souhlasí s tím co ti detekují hry, je všechno v pořádku.
http://www.abload.de/img/beznzvu3gubf.png

Kdysi se tento prostor dal volit jako AGP Aperture size, dneska na PCI-E už si to grafiky nastavují sami podle velikosti RAM + velikosti vlastní paměti. :wink:

EDIT: i když... tohle vypadá na nějaký error, protože minimálně trackmania detekuje pouze VRAM, takže pokud ti trackmania ukazuje víc, je někde chyba. :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Neeedles
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neeedles »

Ze 3,4gb RAM ze by si to bralo 1,5 gb? To je nejak moc. Má někdo z vás nějakou z těch her a ukazuje vám to normálně realnou VRAM??
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“