Takže, můj PC si myslí, že má 2447mb grafické paměti, což je nesmysl jelikož moje GTX 560 má jen 1gb. Si to tam nějak nepřídáva z virtuální paměti nebo co?
Domnívám se, že mi kvůli tomu padá Zaklínač 2. Textury se přestanou načítat, nebo se načítají dlouho a pak hra spadne. Nevím jestli si třeba ten engine nemyslí že má ještě místo na další textury a přitom už místo není.
Systém si myslí že má 2,5gb graf. paměti, ale má jen 1gb.
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Neeedles
- Nováček

-
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Systém si myslí že má 2,5gb graf. paměti, ale má jen 1gb.
Konkrétní komponenty? Jaké Windowsy?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Alfajk
- Začátečník

-
a tos vycet kde? jestli v DxDiag,tak tam to ukazuje nesmysl (teda spis to pripocitava cca 25% ram k VRAM)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Neeedles
- Nováček

-
Mám Windows 8 32-bit, 4gb DDR3 RAM, mb - Gigabyte EP45T-DS3R, Core 2 Duo E8400 OC na 3,75 Ghz, Grafika → http://graficke-karty.heureka.cz/gigaby ... 56goc-1gi/
Uakzuje mi to právě zaklínač, u kterého je aplikace doporučující nastavení grafiky podle hardwaru, taky u her od ubisoftu je program na konfiguraci a u Trackmanie taky. GPU-Z ale ukazuje normálně 1024mb, takže je asi chyba v těch hrách. Je ale taky možné, že si to myslí jen ty konfigurátory a Zaklínač mi padá z nějakého jiného důvodu.
Uakzuje mi to právě zaklínač, u kterého je aplikace doporučující nastavení grafiky podle hardwaru, taky u her od ubisoftu je program na konfiguraci a u Trackmanie taky. GPU-Z ale ukazuje normálně 1024mb, takže je asi chyba v těch hrách. Je ale taky možné, že si to myslí jen ty konfigurátory a Zaklínač mi padá z nějakého jiného důvodu.
- Ache
- Pokročilý

Pozor! Grafická karta si vyhrazuje pro svojí potřebu i paměť v ramce a k té pak přistupuje v případě že se data už do paměti na kartě nevejdou.
Podívej se do ovladače - informace o systému. Pokud ti celková dostupná videopaměť souhlasí s tím co ti detekují hry, je všechno v pořádku.
http://www.abload.de/img/beznzvu3gubf.png
Kdysi se tento prostor dal volit jako AGP Aperture size, dneska na PCI-E už si to grafiky nastavují sami podle velikosti RAM + velikosti vlastní paměti.
EDIT: i když... tohle vypadá na nějaký error, protože minimálně trackmania detekuje pouze VRAM, takže pokud ti trackmania ukazuje víc, je někde chyba.
Podívej se do ovladače - informace o systému. Pokud ti celková dostupná videopaměť souhlasí s tím co ti detekují hry, je všechno v pořádku.
http://www.abload.de/img/beznzvu3gubf.png
Kdysi se tento prostor dal volit jako AGP Aperture size, dneska na PCI-E už si to grafiky nastavují sami podle velikosti RAM + velikosti vlastní paměti.
EDIT: i když... tohle vypadá na nějaký error, protože minimálně trackmania detekuje pouze VRAM, takže pokud ti trackmania ukazuje víc, je někde chyba.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Neeedles
- Nováček

-
Ze 3,4gb RAM ze by si to bralo 1,5 gb? To je nejak moc. Má někdo z vás nějakou z těch her a ukazuje vám to normálně realnou VRAM??