Mám 2 patrový barák. VDSL linka je dole v přízemí - tam je zapojen i bezkonkurenčně "nejlepší" modem na světě Comtrend a poskytuje tak slabou WIFI síť dole v přízemí (tedy i internet). Jeho IP jsem nastavil na 10.0.0.137, zapnuté DHCP a přidělování IP má nastaveno od 10.0.0.140 dále. Dále jsem do ethernetové zdířky 1 vsunul ethernetovej kabel, kterej frčí až do patra druhého.
Zde jsem na druhý konec ethernetového kabelu napojil modem Huawei (do 1 ethr) a do zdířky 4 další kabel vedoucí do mého PC na konfiguraci. V modemu jsem nastavil na pevno jeho adresu na 10.0.0.138 a vypnul jsem DHCP (zde je možnost DHCP none nebo relay - zkouším oboje). Takže pak je výsledek takový, že mám wifi dole, wifi hore + se můžu kablíkem připojít do obou modemů a jede mi wifi s tím, že IP se přiřazují nahoře i dole od 140 dál.. wifi se jmenují stejně, jen jsem změnil ten kanál (jedna 6, druhá 12)...
Jsem spokojenej, vše funguje skvěle, skoro na 100%, ale:
Jsem-li na spodním modemu, vše je 100%.
Jsem-li ovšem připojen na ten modem nahoře, stává se (nevím jestli v pravidelných intervalech) ale stává, že net vypadává. Ale to jen v případech, kdy něco stahuju dlouho (třeba 700MB).. jednou stáhnu 350 mega a bum, stop - chyba sítě... po druhé 200 mega - bum - chyba sítě.. stejný problém při sledování CT4, CT24.... 10 minut to jede.. pak bum.. sek....dám F5 a hned to frčí dál.
U běžnýho surfování, kde je stránka načtená hned to člověk nepozná.. stejně tak u skypu a dalších... protože v další vteřině ten net už zase funguje.. Jde spíš o ten stream a stahování.
Takže bych se rád zeptal. Jsem dement, něco špatně nastavuji?? nebo je spíš dement jeden z těch modemů? Nebo to prostě nevyřeším...?
Moc Vám děkuji.. V případě řešení mi zachráníte několik milionů nervových buněk a zřejmě i PC periferie jako klávesnice nebo myš.... Občas jsem nevyrovnanej