MSI GeForce GTX 660 TwinFrozr III Kepler - nestabilita
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- dshawt
- Začátečník

-
MSI GeForce GTX 660 TwinFrozr III Kepler - nestabilita
Zdravim.Dnes jsem si poridil tuhle kartu od MSI. Zvazoval jsem jakou koupit Nejdrive jsem chtel Radeon HD7850,ale pak jsem v recenzich narazil na tuhle. Nevim cim to muze byt,ale zkousel jsem jak Crysis 3, Far Cry 3, Skyrim a vsechny hry mi spadly po cca 1-3min hrani. Nevite,kde muze byt problem?Karta jako takova ge force 600 serie, MSI nebo napr. moje sestava?Podotykam,ze hra jede krasne,grafika kasna..netrha se...ale rekl bych ze s mou minulou grafikou Sapphire hd5850 bylo vse plynujlejsi.
Ma sestava je:
Intel core 2 quad q6600 2,4 GHz pretaktovan na 3,0GHz
RAM 8GB
- ovladace jsem zkousel,jak starsi ,tak nove od MSI a taky primo z webu nVidia...vse stejne...
Vim,ze ten procesor uz dnes neni uplne nejrychlejsi,ale diky jen tomu procesoru by prece nepadaly hry,navic u toho Crysis 3 to pise chybovou hlasku,ktera je velmi znama na zahranicnich forech ( DXGI ERROR DEVICE REMOVED )
Diky za nazory a rady...premyslim,ze v pondeli pojedu vymenit a vemu Sapphire 7850 HD OC.
Jeste detail, nez jsem napojil novou kartu,tak jsem odninstaloval ovladace od radeonu,nevim,jestli nekde nemohlo neco zustat a timpadem delat problemy?
Ma sestava je:
Intel core 2 quad q6600 2,4 GHz pretaktovan na 3,0GHz
RAM 8GB
- ovladace jsem zkousel,jak starsi ,tak nove od MSI a taky primo z webu nVidia...vse stejne...
Vim,ze ten procesor uz dnes neni uplne nejrychlejsi,ale diky jen tomu procesoru by prece nepadaly hry,navic u toho Crysis 3 to pise chybovou hlasku,ktera je velmi znama na zahranicnich forech ( DXGI ERROR DEVICE REMOVED )
Diky za nazory a rady...premyslim,ze v pondeli pojedu vymenit a vemu Sapphire 7850 HD OC.
Jeste detail, nez jsem napojil novou kartu,tak jsem odninstaloval ovladace od radeonu,nevim,jestli nekde nemohlo neco zustat a timpadem delat problemy?
- tielka
- Středně pokročilý

Re: MSI GeForce GTX 660 TwinFrozr III Kepler - nestabilita
Nu ten trakturek je hodně slabej na tu grafárnu.... postupuj tak že si dej PC do základního nastavení....stáhni si patch 1.3 crysis 3 a dej vědět...
- dshawt
- Začátečník

-
noo ja doufal,ze to jeste tak nejak utahne a ikdyz tedy to neni uplne nejrychlejsi procesor uz,tak aby mi vsechny 3 hry co jsem zkousel spadly po tak kraticke dobe se mi zda divne...ale jsem prd odbornik 
- Shakall605
- Začátečník

Nemusí to být hnedka grafickou kartou. Je velmi pravděpodobné že při plné zátěži GPU, může mít zdroj výkyvy, nebo dostatečné napájení. Hra následně zmrzne, spadne, nebo BSOD.
Jaký máš zdroj?
Jaký máš zdroj?
- dshawt
- Začátečník

-
Zdroj mam 500W a pokud je to v Biosu tak co je tam treba zmenit...?Mam desku Gigabite EP43...
..jinak mi pada uplne kazda hra cca po 1min hrani...tak ted nevim co s tim,vratiti kartu a vzit jinou mozna sapphire 7850HD? Nebo zkusit nastaveni v tom Biosu,ale to nevim uplne presne jak...
..jinak mi pada uplne kazda hra cca po 1min hrani...tak ted nevim co s tim,vratiti kartu a vzit jinou mozna sapphire 7850HD? Nebo zkusit nastaveni v tom Biosu,ale to nevim uplne presne jak...
Naposledy upravil(a) dshawt dne čtv 18. dub 2013, 10:33, celkem upraveno 1 x.
- dshawt
- Začátečník

-
pro ty co umi anglicky,tak koukam,ze asi nejsem jediny clovek super..myslim,ze jdu vratiti..na tohle ja nejsem zvedavy asi..s Radeonem sem problemy nemel vubec zadne...
http://www.neowin.net/forum/topic/11300 ... g-gtx-660/
http://www.neowin.net/forum/topic/11300 ... g-gtx-660/
- dshawt
- Začátečník

-
jeste me napada..je mozne,ze je to nekompatibilitou mezi deskou Gigabyte a kartou MSI...?
- tielka
- Středně pokročilý

co to máš za desku...
- dshawt
- Začátečník

-
deska je Gigabyte EP43-DS3LR
Jinak jsme zkousel Heaven DX11 Benchmark 3.0 a i behem testu mi ten benchmark spadl uplne,prestal fungovat...
Jinak jsme zkousel Heaven DX11 Benchmark 3.0 a i behem testu mi ten benchmark spadl uplne,prestal fungovat...
- tielka
- Středně pokročilý

tak ta deska kartu podporuje . máš ji v prvním slotu ?nastavil jsi cpu na základ 2,4 ghz ?
Expansion Slots
1. 1 x PCI Express x16 slot (The PCI Express x16 slot conform to PCI Express 2.0 standard)
2. 1 x PCI Express x4 slot (The PCI Express x4 slot conform to PCI Express 1.0/1.1 standard)
Expansion Slots
1. 1 x PCI Express x16 slot (The PCI Express x16 slot conform to PCI Express 2.0 standard)
2. 1 x PCI Express x4 slot (The PCI Express x4 slot conform to PCI Express 1.0/1.1 standard)
- dshawt
- Začátečník

-
mam ji v prvnim slotu,stejne,kde jsem mel Sapphire HD5850,kteta mi slapala bezchybne 3roky.
CPU mam na 2.4 a zkousel sem i na 3.0
CPU mam na 2.4 a zkousel sem i na 3.0
- tielka
- Středně pokročilý

Tak u grafiky se sekne obraz a pak to padne že ovladač přestal pracovat dělá to takhle?
- dshawt
- Začátečník

-
tak nejak to dela...ted jsem zkousel Crysis Warehead a to jsem hral tak cca 5min a tady cerna obrazovka,jinak u Crysis 3,Far Cry 3...se to sekne obrazovka zamrzne na par sekund,pak to hodi do Windows
jsem mel zaply MSI afterburner monitoring a zadne extremy jsem pri to padani nezaznamenal
jsem mel zaply MSI afterburner monitoring a zadne extremy jsem pri to padani nezaznamenal
- Eddward
- Moderátor

ta hlaska "DXGI ERROR DEVICE REMOVED"
je väcsinou z dovodu nestabilnych taktov, skusil by som na skusku kartu podtaktovat cez MSI AF,...
ak to pomoze tak vies kde je chyba a malo by sa to dat reklamovat, kedze nevie karta nevie na zakaldnych hodnotach fungovat
stava sa... ja som mal taku Gigabyte, nastastie len vydali novy bios, ktory dvihol napätie a uz to bolo v pohode
je väcsinou z dovodu nestabilnych taktov, skusil by som na skusku kartu podtaktovat cez MSI AF,...
ak to pomoze tak vies kde je chyba a malo by sa to dat reklamovat, kedze nevie karta nevie na zakaldnych hodnotach fungovat
stava sa... ja som mal taku Gigabyte, nastastie len vydali novy bios, ktory dvihol napätie a uz to bolo v pohode
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
- dshawt
- Začátečník

-
no jako ja jsem se dival a MSI se asi moc v ovladacich a biosu necini...
ono je to docela huste,ze si clovek koupi OC kartu a pak ji musi podtaktovat,aby sla
...kazdopadne diky za rady...
ono je to docela huste,ze si clovek koupi OC kartu a pak ji musi podtaktovat,aby sla
...kazdopadne diky za rady...
- Eddward
- Moderátor

pri OC kartach sa to stava. nie je to uplne bezne ale ani vynimocne
ovladace v tomto nepomozu, jedine novy bios, hoci v pripade Kepler kariet neviem ake su moznosti s hybanim napätia...
Je to skor "chyba" kusu, u mojej predoslej karty to bola dost masova zalezitost, preto bol aj novy bios...
inak MSI nove biosy pre grafiky vydava podla potreby.. ja mam na karte uz iny z webu
ovladace v tomto nepomozu, jedine novy bios, hoci v pripade Kepler kariet neviem ake su moznosti s hybanim napätia...
Je to skor "chyba" kusu, u mojej predoslej karty to bola dost masova zalezitost, preto bol aj novy bios...
inak MSI nove biosy pre grafiky vydava podla potreby.. ja mam na karte uz iny z webu
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
- dshawt
- Začátečník

-
tak jsem snizil v MSI AF ty takty a zatim sem jen nechal bezet Benchmark a nespadlo to,jdu instalovat FarCry3...
Jen co uplne nechapu to snizovani nebo zmeny hdonot v MSI Aft... proc tam nejsou normni hodnoty,ale jen naky cisla...
Jen co uplne nechapu to snizovani nebo zmeny hdonot v MSI Aft... proc tam nejsou normni hodnoty,ale jen naky cisla...
- dshawt
- Začátečník

-
ono se da sehnat BIOS na GPU neoriginal?
- Eddward
- Moderátor

da sa vlastnorucne upravit a naflashovat na kartu, potom netreba ani AF
len treba mat na 100% overene hodnoty ktore nerobia problem
znizujes v podstate len ten boost cez ten offset, cize das napri -50Mhz
len treba mat na 100% overene hodnoty ktore nerobia problem
znizujes v podstate len ten boost cez ten offset, cize das napri -50Mhz
- dshawt
- Začátečník

-
tak jsem uz zacinal sat,jak sem snizil ty hodnoty a ze to jede a bum a zase to spadlo,tkaze to asi vidim na vymenu,jen nevim,jestli vemenit za stejnou a nebo vzit uplne jinou kartu...mozna i od AMD...