Rozdílná teplota jader

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
smejca
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Rozdílná teplota jader

Příspěvek od smejca »

Zdravím všechny ..
Mám opterona 180 a pořád mám rozdíl v teplotách jader (core0 MAX 54 ,, core1 MAX 63) , mám chladič CoolerMaster Vortex Plus , přepastováno pastou MX-4 Arctic . Máte někdo zkušenosti s tím jak se dají rozdíly teplot snížit ???
8-)
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdílná teplota jader

Příspěvek od raym0n »

je to bezna vec, proste se s tim budes muset smirit, pripadne lapovat CPU, pripadne odstranit IHS ;)

//edit: nez se do toho pustis, tak to over na vice SW, at mas jistotu, na druhou stranu to nicemu zase az tak nevadi a muze byt pouze spatny resistor nekde a cidlo ti pak da tento vysledek, ale na forech to, co popisujes, tak neni ojedinely, takze bych tuhle moznost vyloucil
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
smejca
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od smejca »

No odstraneni IHS nevypada zas tak složite ... co se to tam pak patlá na tu matrici nějakej tekutej kov ??
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

nahradis puvodni pastu necim kvalitnejsim, trebas mx-2, ocistis stycnou plochu, naneses novou pastu, heatspreader na cpu opatrne jen nasadis a zajistis packou do zakladni desky, nekteri lepi heatspreader zpet epoxidem, ale imho neni treba.(sice jine CPU, ale treba te to inspiruje)
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
smejca
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od smejca »

Ok to bych mohl zkusit .. na co si dát pozor ??? Takže tam můžu dát tu MX4 - Arctic ??
Kobrik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kobrik »

Pozor akorát na to, abys žiletkou, nebo čím to budeš dělat nezajel moc hluboko do jádra. Nebo aby jsi nepozohýbal piny. Největší riziko stejně ale je, že si pořežeš ruce :razz: . Jinak já na svém CPU použil Coollaboratory Liquid Pro http://interlink.tsbohemia.cz/col-cooll ... 83013.html . Pomůže to s teplotama opravdu hodně. Ovšem dělal jsem 2 CPU a ani na jednom to k menším rozdílům teplot na jádrech nevedlo. Rozdíl zůstal ve stejném poměru. Je reálná možnost i u tebe, že se prostě jedná o horší jádro.
Jinak tenhle Opteron má mezi IHS a jádrem pastu? Já osobně to nevím, jen aby jsi to nedělal zbytečně a pak nezjistil, že je to pájené.....
Home PC1: CPU Core i5 3570K @4,6Ghz 1,36V + Noctua NH-U12P SE2 ; RAM Corsair Vengeance DDR3 8GB 1600MHz CL8 ; MB ASRock Z77 EXTREME 6 ; GPU MSI GTX970 + Alpenföhn Peter 2 Cooler ; SSD OCZ Vertex 4 120GB; HDD 2TB WD Green ; PSU Seasonic M12II-620 ; Case Fractal Design Define R4

Home PC2: CPU Phenom II X6 1055T 2,8GHz@3,3GHz stock voltage + Gelid Solutions SlimHero ; RAM 8GB DDR3 1333MHz ; MB Gigabyte GA-78LMT-S2P ; GPU MSI nVidia GTX 960 4GB ; SSD Patriot Burst 240GB ; PSU Seasonic SS-400ET T3 400W ; Case CoolerMaster MasterBox Q300L

Home PC3: ASRock N3150B-ITX - Intel N3150 ; 4GB DDR3 SODIMM 1600MHz ; SSD Patriot Blast 120GB ; PSU Fortron FSP250-60GHT TFX ; Case Eurocase WT-02

PC in Work: CPU Core i5 8400 Box ; RAM 16GB Crucial Ballistix Sport LT 2400MHz CL16 stock ; MB MSI H310M PRO-VDH ; GPU MSI nVidia GF210 ; SSD KINGSTON A400 240GB ; HDD WD 500GB Blue ; PSU Seasonic SS-350ET T3 350W ; Case EVOLVEO M1
smejca
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od smejca »

No mezi IHS a jádrem by měla být pasta .. 8-) Furt váhám jestli do toho mám jít :? O kolik stupňů se dostanu reálně dolu po výměně pasty ?? A nebo tam IHS vůbec nevracet ?? to se mi moc nechce :(
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

smejca píše:No mezi IHS a jádrem by měla být pasta .. 8-) Furt váhám jestli do toho mám jít :? O kolik stupňů se dostanu reálně dolu po výměně pasty ?? A nebo tam IHS vůbec nevracet ?? to se mi moc nechce :(
ano, bdues tam mit urcite pastu, ale pokles teplot nejde kategorizovat, stejne jako garance, ze teploty se lehce srovnaji, na netu najdes pripady, kdy se to prakticky hnulo sotva o 1C a stejne tak ty pozitivni

ale abych pravdu rekl, tak cekam, ze ten CPU mas uz roky, tady jasne vidis, ze vliv na cokoliv( en rozdil teplot na jadrech nema, navic ano - muzes se diky tomu posunout pri OC, ale pri vykonu soucasnych CPU je ten mozny narust vykonu a zvyseni hranice OC za to sra*i s tim dost diskutabilni, osobne bych se do toho poustel jedine v pripade, ze jsi smiren s faktem, ze vykon a OC, ktere ziskas navic, tak bude zanedbatelne a delas to jen proto, ze si to chces vlastne vyzkouset, v opacnem pripade to podle me nema smysl.
smejca
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od smejca »

OK no chci si ti hlavně vyzkoušet ... takže sem se rozhodl že budu lapovat IHS a chladič . .Jenom sem se chtěl zeptat máte někdo nějakej osvědčenej postup .. asi vemu papír 400 , 800 nalepím na sklo a pojedu ... 800 by mělo stačit ne ?? Nebo třeba 1500 ?? neni to zbytečný
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

od 1000 vyse se to dela pro zrcadlove leskly povrch, takze ano, muzes to mit za zbytecny, ale cena smirglu je par kacek, to uz bych asi neresil

fajnovy postup najdes primo na pct - link #1, link #2, link #3
overclock.net
bjorn3d

- osobne jsem to delal na svem stariskem E8400 az po zrnitost 2000, vysledy sice zadna hitparada, ale ten efekt za to urcite stal ;)

tak hodne zdaru
smejca
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od smejca »

Ahoj ,,
tak dneska sem se do toho konečně pustil ,,, lapoval sem CPU a chladič (s H.D.T, tedy přímým dotykem heatpipes s procesorem... i když to moc nedoporučujou prej že se můžou probrousit trubičky .. ale je to hovadina brousí se stejně pár desetinek a nemáte šanci trubičku probrousit je tam dost materiálu.) potom sem odstranil IHS vyměnil pastu ... a výsledek ?? při 100% zatížení procesoru core0 47 a core1 47 takže paráda dostal sem se teplotou dolu a rozdíl jader zmizel .. :-D :-D díky raym0n 8)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Super! Gratulace za dobrou práci. To je skvělá teplota.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

tak pecka, abych byl uprimnej, tohle jsem vubec necekal, snizeni teplot ano, vyrovnani teplot jader a takovymto zpusobem?? ani omylem!!!
takze gratulace, dobra skola 8-)
smejca
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od smejca »

Díky moc .. mám z toho radost že se to takhle povedlo :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“