problém s instalací ubuntu na starší PC

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

problém s instalací ubuntu na starší PC

Příspěvek od Voracek »

Marně se pokouším dostat Ubuntu 10.10 na tutu sestavu : http://www.msi.com/product/mb/KT4V---KT ... /?div=BIOS, sempron 2400+,1,75hgb ram, inno 3d 64mb agp,3gb disk,

Takže stahnul jsem ubuntu přes Universal Usb Installer sem nainstaloval (na jiném PC) na 4gb noname flashku,zapnul PC,ten 3gb disk sem ani nezapojoval protože sem si myslel že to poběží jen z flashky nicméně neběželo tak sem tam zapojil ten 3gb disk a zobrazila se mi nabidka ubuntu dal sem tedy spustit z flashky a chvíli tam lítaly nějaký cesty k souborum a podobny adresy a pak se mi to seklo na "0.119788 Switching to clocksource tsc" a nevím co s tím...předchozí hlášku sem si vygooglil a zjistil že tam mám málo ram (původně tam bylo jen 0,75GB tak sem tam ještě přidal z druheho PC a ted mi tam zase skočilo tohle :/ pak sem to teda restartoval a seklo se mi to hned nazačátku u Loading/casper/vmiinuz......
Loading/casper/initrd.lz......ready
_

a nic :/ když pak znova "přeinstaluju" flashku tak je to OK ale sekne se to zase někde jinde.... už opravdu nevim :( přitom mi to na PC v podpisu funguje ;)

Edit : Flashku strčím do sestavy sempron 2400+ ,http://www.matsonic.com/Computer-Deskto ... php,1,75gb ram,256mb 7600gs,BEZ DISKU!
A jede to uplně v pohodě.. takže to musi bejt tou deskou MSI nebo jejim biosem...
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
nou
Začátečník
Začátečník

Re: problém s instalací ubuntu na starší PC

Příspěvek od nou »

napalit na CD a skusit z neho?
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Voracek »

to za 1 nemám jak-nemám v PC vypalovačku a za 2 není problém to spustit..ted už je problém v instalaci respektive v našítání souborů z flashky :/
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
Voracek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Voracek »

No tak se mi to nějak povedlo nainstalovat nicméně je to příšerně pomalý :/ myslel sem si že to bude oproti XP fofr :/
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

tak je rozdiel winXP z roku 2001 a system o devet rokov neskor. na takuto slabucku zostavu by som skusil nejaku distribuciu zameranu na naozaj stare stroje ako je napriklad Lubuntu http://www.lubuntu.cz/
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“