Dobrý den komunito.
Rád bych poprosil o pomoc s výběrem. Bohužel nové řady Lenovo ThinkPad nezahrnují funkční klávesnici a musím hledat náhradu. Přibližně 10 let zpět jsem přestal sledovat nabídku hardware, recenze a testy notebooku. Samozřejme vím, jak pracuje počítač, IRQ, sběrnice, Intel vPro, VT-x, apod. Snad mi pomůžete.
Jaký je váš rozpočet?
45 - 55000 Kč včetně DPH
Jakou velikost notebooku preferujete?
13 - 14"
Preferujete nějaké značky?
Ne, vyběr podřizuji přijatelnému kompromisu zpracování, konstrukce, servisu a ceně. Používám dlouhodobě IBM/Lenovo ThinkPad řady T a potřebuji nahradit stávající T400.
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Programování ve Visual Studio, Access, Power Shell a samozřejmě bežnou činnost v Office 2010 (Access, Excel, Outlook). Na tvorbu dokumentace používám Acrobat X Pro.
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Nosím neustále při sobě. V kanceláři dokuji (2x LCD, klávesnice, myš, reproduktory).
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Šachové partie (Fritz), ale naprosto okrajově.
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
6 hodin reálně (zapnuté WiFi/3G T-Mobile)
Jaký operační systém?
Windows 7 Professional (pro testovací software účely virtualizuji Linux, Win2008R2 Server, v budoucnu Win2012 Server a Win 8 Pro)
Displej?
Matné LCD 1600x900 v případě 14" včetně privacy filtru.
Je pro vás design počítače důležitý?
Není. Upřednostním neutrální matné provedení, na kterém nejsou vidět otisky, škrábance a neodře se o dlaně.
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
Standarně po dobu záruky. Morálně by měl vydržet tři, maximálně čtyři roky.
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel i5 a vyšší (AES-NI)
Jak velká má být operační paměť?
2x 4GB nebo 2x8GB RAM
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Intel HDxxxx
Jak velký má být pevný disk?
256GB a více SSD (kompatibilní s utilitou/zabezpečením výrobce ThinkVantage, HP Protect Tools, Dell Controlvault).
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Standardní DvD-RW
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
TPM, Secure Chip, čtečku otisku prstů (komplexní integrace)
Máte nějaké speciální požadavky?
Dokovací konektor, dual-pointing (TrackPoint/Point Stick + TouchPad téměř nevyužvám), zástupný numerický blok, PrintScreen/SysRQ, Scroll, Pause, Insert, Delete, PageUp/Down, End, Home. 720p kamera s mikrofonem a 3G modul.
On site servis a pojištění s krytím náhodného pojištění kompletně na celý notebook. Velmi mi záleží na funkční a kvalitní klávesnici.
Mnohokrát děkuji za pomoc.
Programování, kancelářské použití 45 až 55 tisíc.
Moderátor: Don
- b4th
- Nováček
-
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: Programování, kancelářské použití 45 až 55 tisíc.
V podstate nemate skoro vubec nic na vyber
Asi bych zvazil tuto cestu http://www.czc.cz/fujitsu-lifebook-t902 ... 45/produkt
Asi bych zvazil tuto cestu http://www.czc.cz/fujitsu-lifebook-t902 ... 45/produkt
Asus Rog Strix G18
- b4th
- Nováček
-
Re: Programování, kancelářské použití 45 až 55 tisíc.
Nemohu souhlasit, neboť při průzkumu produktů Dell jsem našel svůj ideální stroj Latitude E6430. Až na citelné prohýbání v oblasti klávesy B V C není co vytknout. Nečekal jsem, že budu mít klávesnici starého dobrého ThinkPadu a musím se smířit jen s funkční. O vymoženost jménem klávesnice trh pravděpodobně nestojí Zvyk je želežná košile.
Děkuju za radu a názor. Počkám ještě do pondělka a koupím E6430. Dodání mají 14 dnů. T400 bude muset ještě vydržet.
Děkuju za radu a názor. Počkám ještě do pondělka a koupím E6430. Dodání mají 14 dnů. T400 bude muset ještě vydržet.