Nedostatek paměti
- Kokin
- Začátečník
Nedostatek paměti
Mam 4Gb ram a win 7 x64.
Zapnu si jednu hru, využití paměti vyskočí na 70-80% a pak mi začnou padat programy pro nedostatek paměti.
To je v pořádku? Neměl bych mít k dispozici ještě těch 20%?
Mám spuštěnou jednu hru a nemůžu si ani otevřít prohlížeč. Ještě před pár měsícema jsem s timhle problem neměl. Přijde mi že se to každej den o něco zhoršuje....
Dá se s tim něco dělat, kromě formátu?
Zapnu si jednu hru, využití paměti vyskočí na 70-80% a pak mi začnou padat programy pro nedostatek paměti.
To je v pořádku? Neměl bych mít k dispozici ještě těch 20%?
Mám spuštěnou jednu hru a nemůžu si ani otevřít prohlížeč. Ještě před pár měsícema jsem s timhle problem neměl. Přijde mi že se to každej den o něco zhoršuje....
Dá se s tim něco dělat, kromě formátu?
- djstudio
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nedostatek paměti
a nemas uz moc zaplnenej pevnej disk? pokud ne tak uz mne jen napada zavirovane PC
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3057 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x16GB - 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- Kokin
- Začátečník
Na disku mám nějaký místo...a vir? Tak nějakej tam může vždycky bejt, to nevim 
Mám AVG ale to nic neznamená.
Třeba ted využívam 3GB a 1GB je volnej, z toho je 631MB pohotovostní a 346MB je volnejch a pořád mi tam vyskakuje hláška že mám málo paměti...mám přece ještě 1GB tak co to je za blbost...

Mám AVG ale to nic neznamená.
Třeba ted využívam 3GB a 1GB je volnej, z toho je 631MB pohotovostní a 346MB je volnejch a pořád mi tam vyskakuje hláška že mám málo paměti...mám přece ještě 1GB tak co to je za blbost...
- Riku
- Začátečník
Co máš všechno spuštěný? Já mám využito 1.4GB když jsem ve Win. To se mi zdá nějak moc 3GB.
PS5 Pro | LG OLED CX55
- kotas
- Středně pokročilý
A virtuální paměť máš nastavenou prosím tě jak? Vypni ji úplně, dej restart a pak dej vědět, co to dělá...jinak vir nebo něco s HDD nebo SW bordel 

- Dithius
- Pokročilý
měl jsem podobnej problém při vysoké frekvenci FSB a nataktovaných pamětech systém viděl volné misto v paměti ale nedokazal ji využít a prostě jako by nebyl schopen do ni adresovat
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury 96GB @6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- Kokin
- Začátečník
3GB využití je když mam zapnutout tu hru.Riku píše:Co máš všechno spuštěný? Já mám využito 1.4GB když jsem ve Win. To se mi zdá nějak moc 3GB.
Když jsem ve win a mám všechno vypnutý tak je to 1.5GB.
Virtuální paměť má defaultní nastavení, obrázek v příloze.kotas píše:A virtuální paměť máš nastavenou prosím tě jak? Vypni ji úplně, dej restart a pak dej vědět, co to dělá...jinak vir nebo něco s HDD nebo SW bordel
Zkusim to teda vypnout.
Já nic přetaktovanýho nemám.Dithius píše:měl jsem podobnej problém při vysoké frekvenci FSB a nataktovaných pamětech systém viděl volné misto v paměti ale nedokazal ji využít a prostě jako by nebyl schopen do ni adresovat
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- kotas
- Středně pokročilý
- froxic
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Vidím hned dva zásadní problémy:
1.) málo místa na disku (4285 MB)
2.) špatně nastavená velikost swapu - měl by být minimálně velký jako osazená operační paměť
Zkusil bych tedy uvolnit místo na HDD a potom vše nechat na OS (checkbox - velikost určí systém). Případně můžeš zkusit i swap vypnout, ale je pár programů, kterým to vadí a chce to mít 8GB +
1.) málo místa na disku (4285 MB)
2.) špatně nastavená velikost swapu - měl by být minimálně velký jako osazená operační paměť
Zkusil bych tedy uvolnit místo na HDD a potom vše nechat na OS (checkbox - velikost určí systém). Případně můžeš zkusit i swap vypnout, ale je pár programů, kterým to vadí a chce to mít 8GB +
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- Kokin
- Začátečník
Vypnul jsem tu virtuální paměť, ale žádnej rozdíl v tom neni.
Zapnu jí teda zpátky, udělám místo na disku a nechám to na OS.
Zapnu jí teda zpátky, udělám místo na disku a nechám to na OS.
- Kokin
- Začátečník
Tak to vypadá že teď je všechno OK.
Využití paměti vyskočilo až na 90% a žádná hláška o nedostatku paměti se neobjevila.
Takže díky za radu, froxic
Využití paměti vyskočilo až na 90% a žádná hláška o nedostatku paměti se neobjevila.
Takže díky za radu, froxic

- kotas
- Středně pokročilý
No a je to 

- froxic
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Rádo se stalo 

FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)