Zabezpečení chaty pomocí IP kamer

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
mir77
Začátečník
Začátečník

Zabezpečení chaty pomocí IP kamer

Příspěvek od mir77 »

Zdravím, netuším, jestli jsem ve správné kategorii, mám docela specifický dotaz. Nejedná přímo o zabezpečení chaty, jako spíše hlídání starší osoby. Řešíme takový rodinný problém, kdy nejsme schopni babičku přimět, aby když je sama na chalupě nosila neustále mobilní telefon s sebou. Kolem chaty je poměrně veliký pozemek a babička je činorodá, takže kolikrát nebere telefon třeba 4 hodiny. To bohužel vzhledem k jejímu věku a problémům se srdcem vyúsťuje akorát ve zcela zbytečné cesty tam (zhruba 20 km), abychom se přesvědčili, že to s ní někde neseklo a mohli jsme jet zase domů.

Měl bych představu několika webkamer umístěných na pozemku, které bych mohl vzdáleně zpřístupnit právě v okamžiku, kdy by mi nebrala telefon. Vím, že nabídka IP kamer je vcelku široká, ale nejsem odborník, nikdy jsem se o to nezajímal, tak si rád nechám poradit s někým, kdo má s tímto zkušenost.
Původně jsem myslel na WiFi (nebo jiný druh bezdrátu), ale vzhledem k umístění routeru v kamenné budově s velmi silnými zdmi bude možná lepší řešit připojení pomocí LAN kabelu a napájení pomocí POE.
Druhou variantou byla výměna routeru za dvou anténový a vytažení jedné antény ven. Nevím však, co vše toto obnáší a jak daleko může být od routeru. Nejvzdálenější kamera by byla zhruba 60 metrů od routeru, což si myslím, že je hodně. Jak na kabel, tak na WiFi.

Co se týče samotných kamer, tak si myslím, že záznam není přímo třeba, ale nebyl by od věci. Nikdy se naštěstí nic neztratilo (ťuky ťuk), ale štěstí přeje připraveným. Ale jak jsem říkal, primární je možnost připojit se k zařízení a podívat se, co se děje aktuálně. Kamery mohou být statické. A samozřejmě, čím levnější, tím lepší :D
Je to prozatím ve fázi uvažování, tak chci vědět, jestli to má vůbec smysl vzhledem k nějaké ceně. Takže všem díky za rady a postřehy.
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“