problém při startu + BSOD
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- gudusak
- Nováček
-
problém při startu + BSOD
Zdravím všechny
Asi před týdnem se mi zdál PC pomalý tak jsem nainstaloval Tuneup13 a pročistil to, jenže při jednom čištění naskočila chyba, následně BSOD . Po restartu mě win psal že je poškozený, už to neslo vůbec se dostat do winu.. OK přeinstaloval jsem win, jenže potom se objevily BSODy. Vždy tak po 2-6minutach to hodilo BSOD. Přeinstaloval jsem Winy 3x, pořád to samé, vždy to začne házet BSOD. Mám tam nainstalované pouze ovladače, zkoušel jsem jak z CD tak nejnovější z netu. Pořád stejné..
sestava : Proc. AMD Phenom II X4 955
paměti 4x 2GB na 1066mhz DDR2 http://www.alza.cz/pametovy-kit-kingsto ... 104366.htm
zákl. deska ASUS M4A785-M
graf. karta AMD Gigabyte 7950
Fortron AX550-60APN, 550W
Deska žere 8gb jen na 800mhz.. Paměti mám podtaktované.Paměti jsem projižděl testem a po 2 hodinach 0 chyb. Desku jsem flashnul na nejnovější BIOS, také to nepomohlo.
Někdy když to hodi BSOD, tak se PC resetne, větřáky se točí ale monitor píše No Signal. Dělá to třeba i 30minut. Než se restartama prodřu až k naskočení videa
Prosím za jakoukoliv pomoc, davám zde ještě dumpy
Asi před týdnem se mi zdál PC pomalý tak jsem nainstaloval Tuneup13 a pročistil to, jenže při jednom čištění naskočila chyba, následně BSOD . Po restartu mě win psal že je poškozený, už to neslo vůbec se dostat do winu.. OK přeinstaloval jsem win, jenže potom se objevily BSODy. Vždy tak po 2-6minutach to hodilo BSOD. Přeinstaloval jsem Winy 3x, pořád to samé, vždy to začne házet BSOD. Mám tam nainstalované pouze ovladače, zkoušel jsem jak z CD tak nejnovější z netu. Pořád stejné..
sestava : Proc. AMD Phenom II X4 955
paměti 4x 2GB na 1066mhz DDR2 http://www.alza.cz/pametovy-kit-kingsto ... 104366.htm
zákl. deska ASUS M4A785-M
graf. karta AMD Gigabyte 7950
Fortron AX550-60APN, 550W
Deska žere 8gb jen na 800mhz.. Paměti mám podtaktované.Paměti jsem projižděl testem a po 2 hodinach 0 chyb. Desku jsem flashnul na nejnovější BIOS, také to nepomohlo.
Někdy když to hodi BSOD, tak se PC resetne, větřáky se točí ale monitor píše No Signal. Dělá to třeba i 30minut. Než se restartama prodřu až k naskočení videa
Prosím za jakoukoliv pomoc, davám zde ještě dumpy
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- _Jesper_
- Začátečník
Re: problém při startu + BSOD
Na 100% percent bude jeden z tých dvoch kitov ramiek vadný. Treba vyskúšať iné moduly.
AMD Ryzen R9 7900X | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA MSI RTX 3080 Ti 12GB SUPRIM X | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
- gudusak
- Nováček
-
memtest nic nenašel, pádá to i když tam je jen jedna ramka
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý
Taky může být vadný disk a měl jsi prostě smůlu, že se chyba projevila při čištění.
Pokud se dostaneš do Windows na dostatečně dlouhou dobu, tak jdi do Průzkumníka, klikni pravým myšítkem na systémový disk, dej Vlastnosti > Nástroje > Kontrola chyb (zaškrtni obě dvě nabídky, viz obrázek) a Start. Zeptá se tě to, zda má naplánovat kontrolu při příštím startu počítače, tak dej ANO a restartuj
Další možnost je nabootovat instalační DVD Windows, místo instalace zvolit Opravit počítač, z nabídky vybrat Příkazový řádek a do něj napsat:
- kde c: nahraď podle písmena, které máš k disku přiřazené
P.S. nepíšeš, co máš za verzi Windows. Tento postup by měl fungovat pro Vista, 7 a snad i 8. U XP nevím, možná taky
Pokud se dostaneš do Windows na dostatečně dlouhou dobu, tak jdi do Průzkumníka, klikni pravým myšítkem na systémový disk, dej Vlastnosti > Nástroje > Kontrola chyb (zaškrtni obě dvě nabídky, viz obrázek) a Start. Zeptá se tě to, zda má naplánovat kontrolu při příštím startu počítače, tak dej ANO a restartuj
Další možnost je nabootovat instalační DVD Windows, místo instalace zvolit Opravit počítač, z nabídky vybrat Příkazový řádek a do něj napsat:
Kód: Vybrat vše
chkdsk /f /r c:
P.S. nepíšeš, co máš za verzi Windows. Tento postup by měl fungovat pro Vista, 7 a snad i 8. U XP nevím, možná taky
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- gudusak
- Nováček
-
Ahoj, mám win7... pres zapnutý win to nestihnu,tak jsem to dal přes to CD s tím příkazovým řádkém... a chci se zeptat jestli je normální, když beží ten test, že co 5 sekund v tom disku lupne/cvakne ? docela nahlas..
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý
Je to zvuk jako kdyby se zastavil a zase spustil? Opravdu nahlas mi kdysi cvakal starý PATA disk v notebooku, často vytuhnul celý systém, ale ten disk měl problém se sám rozjet, tak to snad není tvůj případ.
- gudusak
- Nováček
-
no je to velmi podobný zvuk jako při spuštění..
tak chkdsk dokončen a nenašel žádnou chybu :/
/e: přidal jsem výpis z HD tune
tak chkdsk dokončen a nenašel žádnou chybu :/
/e: přidal jsem výpis z HD tune
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý
Interface CRC Error Count by mohl poukazovat na vadný SATA kabel, jinak mě nic nenapadá. V SZ jsi mi psal, že teď jedeš na jiné grafice. Padá to i s ní?
- gudusak
- Nováček
-
Teď jsem vypozoroval vždy když skočí BSOD zvětší se ve SMARTU Interface CRC error count
je to na výměnu disku ?
je to na výměnu disku ?