Vícejazyčný a web s více letní a zimní verzi

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vícejazyčný a web s více letní a zimní verzi

Příspěvek od arxeiss »

Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně problému, jak udělat web, který má letní a zimní verzi ve více jazycích, jedná se o stránky lyžařského areálu. To co řeším je, jak vytvořil URL adresy, aby to vyhledávače indexovaly dobře, a já ten systém nepsal měsíc.

Web má letní a zimní verzi(různé obsahy) a 3 jazykové mutace, ty ale můžou přibývat.

Řeším následující problémy:
Pokud letní/zimní verze má rozdílné obsahy, musí se to rozlišit i v URL, jinak by to nezaindexovaly vyhledávače.
Dejme tomu, že adresa bude letni.skibila.cz/cs/ a zimni.skibila.cz/cs/ co ale když bude jěště jazykové mutace? Má v angličtině být summer.skibila.cz/en/ a winter.skibila.cz/en/ ?

Dále co se trochu kryje s předchozí otázkou, mají se překládat URL adresy?
skibila.cz/cs/aktuality/ a skibila.cz/en/news/, nebo stačí nechat skibila.cz/en/aktuality/
A to samé, překládat i summer.skibila.cz/en/ nebo bude i leto.skibila.cz/en/

Protože pokud budou různé obsahy, budou rychle přibývat položky do administrace...

A jěště jeden dotaz. Od jednoho kamaráda mi bylo vytknuto, že adresa ke stránce servisu není http://www.skibila.cz/sluzby/servis/ ale jen http://www.skibila.cz/servis/
Podle mě to problém není, zaprvé má to kratší URL adresu, zadruhé je to pak méně komplikované, a když web upravují lidi, kteří neholdujou IT tak by to pro ně byla zbytečná komplikace (a pro mě samozřejmě taky), stačí že jim musím vysvětlit stránky v jedné úrovni...

Díky
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
N_o_c_l_a_f
Začátečník
Začátečník

Re: Vícejazyčný a web s více letní a zimní verzi

Příspěvek od N_o_c_l_a_f »

Nevim, prilis komplikovany. I v Soldenu maji jen jednu adresu pro vsechny jazykovy mutace.
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

no kdyz to pridas jako parametry QS tak muzes mit jednu hlavni url a pak to resit pres parametry. S tim indexer nema problem. Problem by mel leda bys parametry pouzival jako ajax nacitani tzn za # . Pak ty url o pravdu nerozlisuje. Btw ten zmini a letni je na zaklade obdobit nebo ten web bude mit zimni a letni jako vlastnost. Tzn ze treba pro vlek bude zimni a pro koupaliste letni? Domenam tretiho radu bych se uz ale vyhnul. Je s tim zbytecne prace a nic to temer neprinese. Dulezitejsi je obsah stranek a spravne psanty text.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

No je to na období, tj cca. červen-říjen (letní), zbytek zimní, pro uživatele ale bude možné přepínat...

Konkrétně třeba pro léto nebude vypsán provoz sjezdovek, běžeckých tratí a vleků (kromě vyjímky lanové dráhy), ale bude vypsán provoz single trackových tratí atd...

Pokud myslíš parametry jako index.php?i=neco&s=neco_jineho atd... tak toto ne, chci tam mít "pěkné URL". Což dejme tomu bude skibila.cz/cs/letni/ a skibila.cz/cs/zimni/, není problém.

Co ale když bude skibila.cz/en/???/ co za otazníky, a to je to co řeším... Mám mít URL přeložené, tj mám psát design a další stránky v daném jazyce?
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“