Výmena RAM na HP 4535s
- Adam Pindjak
- Nováček
-
Výmena RAM na HP 4535s
Zdravím , chcel by som sa spýtať či je možne na NTB HP ProBook 4535s vymeniť pamate RAM. V NTB sa nachádzajú dva sloty na RAmky a teraz aktuálne mam len 4GB a chcel by som 8GB alebo viac. Keby som tieto osadil išli by mi ? - http://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-ddr ... .htm#popis
Prosím poradte mi.
Prosím poradte mi.
- kotas
- Středně pokročilý
Re: Výmena RAM na HP 4535s
Zduř,
no hele, v tom NB jsou 2x2GB paměť. moduly, pokud tam jsou DDR3 tak je můžeš vyměnit za 2x4 a měl by jsi 8GB. Samozřejmě to musí být paměti pro NB! http://www.alza.sk/pamate/pre-notebooky ... 851193.htm
Ještě existují i 2,8GB moduly, ale jestli by jsi je tam už rozchodil, těžko říct...problémy jsou hlavně v nekompatibilitě, která by mohla nastat. Jestli mohu mít technický dotaz, tak na co by jsi chtěl v NB měnit 4GB za 8GB?
no hele, v tom NB jsou 2x2GB paměť. moduly, pokud tam jsou DDR3 tak je můžeš vyměnit za 2x4 a měl by jsi 8GB. Samozřejmě to musí být paměti pro NB! http://www.alza.sk/pamate/pre-notebooky ... 851193.htm
Ještě existují i 2,8GB moduly, ale jestli by jsi je tam už rozchodil, těžko říct...problémy jsou hlavně v nekompatibilitě, která by mohla nastat. Jestli mohu mít technický dotaz, tak na co by jsi chtěl v NB měnit 4GB za 8GB?
- kotas
- Středně pokročilý
Jo a taky jsem se díval co je za NB, má DD3 takže by to mělo fachat, ale výkonostně, mno nevím nevím, asi bych se osobně na to vykašlal a samozřejmě musíš mít i 64 bitový OS, což už určitě máš..
- Adam Pindjak
- Nováček
-
Zdravím v NTB mám jednu 4GB RAM a nie 2x2GB
dakujem za radu, OS mám 64 bitový . No a preto by som to chcel upgradnúť lebo nemám peniaze na nový NTB takže robím s tým čo mám. Procesor som si nataktoval,grafickú kartu mám povodnú. Ale tu RAM mam troška slabú, ked NTB mi píše že mám 3,5 GB použitelnej a ked pripočítam programy ktoré mám spustené a chcem si občas niečo aj zahrať (staršiu hru) tak tie 2GB je málo (alebo aj menej).

- Adam Pindjak
- Nováček
-
a vedeli by ste mi poradiť presný typ ktorý by som si mal kúpiť ?
- kotas
- Středně pokročilý
Tak pokud tam máš už jeden 4GB modul, tak ho buď vyndej ven a podívej se, co je to za značku a kup stejnou značku (tzn.4GB k tomu), nebo přes nějaký SW si zjisti, co je to za RAMku (třeba přes AIDA64)> jednoduše si ten 4GB DDR3 modul do toho NB dokup
Pokud máš OS 64 bitový, tak NEMA PROBLEMA
až budeš mít 8GB RAM tak doporučuji ti vypnout SWAP na HDD (virtuální paměť), tu máš můj screen:

Jinak pokud nevíš, jakou RAM zvolit, tak bych přímo na prodejnu někde s tím NB zašel a nechal bych si tu RAM v něm aji vyzkoušet, jestli to bude fachat OK a je

Pokud máš OS 64 bitový, tak NEMA PROBLEMA

Jinak pokud nevíš, jakou RAM zvolit, tak bych přímo na prodejnu někde s tím NB zašel a nechal bych si tu RAM v něm aji vyzkoušet, jestli to bude fachat OK a je

- Adam Pindjak
- Nováček
-
dobre
dakujem za rady, zájdem do predajne a nechám si poradiť 

- kotas
- Středně pokročilý
OKi, pak dej echo jak jsi pořídilAdam Pindjak píše:dobredakujem za rady, zájdem do predajne a nechám si poradiť