Výmena RAM na HP 4535s

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Adam Pindjak
Nováček
Nováček

Výmena RAM na HP 4535s

Příspěvek od Adam Pindjak »

Zdravím , chcel by som sa spýtať či je možne na NTB HP ProBook 4535s vymeniť pamate RAM. V NTB sa nachádzajú dva sloty na RAmky a teraz aktuálne mam len 4GB a chcel by som 8GB alebo viac. Keby som tieto osadil išli by mi ? - http://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-ddr ... .htm#popis
Prosím poradte mi.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Výmena RAM na HP 4535s

Příspěvek od kotas »

Zduř,
no hele, v tom NB jsou 2x2GB paměť. moduly, pokud tam jsou DDR3 tak je můžeš vyměnit za 2x4 a měl by jsi 8GB. Samozřejmě to musí být paměti pro NB! http://www.alza.sk/pamate/pre-notebooky ... 851193.htm
Ještě existují i 2,8GB moduly, ale jestli by jsi je tam už rozchodil, těžko říct...problémy jsou hlavně v nekompatibilitě, která by mohla nastat. Jestli mohu mít technický dotaz, tak na co by jsi chtěl v NB měnit 4GB za 8GB?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Jo a taky jsem se díval co je za NB, má DD3 takže by to mělo fachat, ale výkonostně, mno nevím nevím, asi bych se osobně na to vykašlal a samozřejmě musíš mít i 64 bitový OS, což už určitě máš..
Adam Pindjak
Nováček
Nováček

Zdravím v NTB mám jednu 4GB RAM a nie 2x2GB :) dakujem za radu, OS mám 64 bitový . No a preto by som to chcel upgradnúť lebo nemám peniaze na nový NTB takže robím s tým čo mám. Procesor som si nataktoval,grafickú kartu mám povodnú. Ale tu RAM mam troška slabú, ked NTB mi píše že mám 3,5 GB použitelnej a ked pripočítam programy ktoré mám spustené a chcem si občas niečo aj zahrať (staršiu hru) tak tie 2GB je málo (alebo aj menej).
Adam Pindjak
Nováček
Nováček

a vedeli by ste mi poradiť presný typ ktorý by som si mal kúpiť ?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Tak pokud tam máš už jeden 4GB modul, tak ho buď vyndej ven a podívej se, co je to za značku a kup stejnou značku (tzn.4GB k tomu), nebo přes nějaký SW si zjisti, co je to za RAMku (třeba přes AIDA64)> jednoduše si ten 4GB DDR3 modul do toho NB dokup 8)
Pokud máš OS 64 bitový, tak NEMA PROBLEMA :) až budeš mít 8GB RAM tak doporučuji ti vypnout SWAP na HDD (virtuální paměť), tu máš můj screen:
Obrázek

Jinak pokud nevíš, jakou RAM zvolit, tak bych přímo na prodejnu někde s tím NB zašel a nechal bych si tu RAM v něm aji vyzkoušet, jestli to bude fachat OK a je :arrow:
Adam Pindjak
Nováček
Nováček

dobre :) dakujem za rady, zájdem do predajne a nechám si poradiť :)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Adam Pindjak píše:dobre :) dakujem za rady, zájdem do predajne a nechám si poradiť :)
OKi, pak dej echo jak jsi pořídil :-) Nech si ty RAMky vyzkoušet, než je zaplatíš, vyjdou ti určitě vstříc
Odpovědět

Zpět na „Paměti“