SEAGATE-chaos v sériích , nechat si 3 plotnák ??nebo chtít 2

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
djumi
Nováček
Nováček

SEAGATE-chaos v sériích , nechat si 3 plotnák ??nebo chtít 2

Příspěvek od djumi »

Ahojte všichni .Zrovna včera jsem si zašel pro nový disk 2 tb od Seagate . Chtěl jsem 2 plotnový 7200.14 .Tak jsem ho koupil .na sáčku bylo 7200.14 tak jsem to neřesil pohoda a valil jsem dom to testnout ...jak si povede oproti mojim dalsím diskum...A prišlo zklamaní kdyý jsem zjistil v Aida 64 že disk má 3 plotny ...vykon zádná pecka --. Tak jsem začal pročítat fora atd a zjistil ze hodně lidí si na to stězuje že seagate prodáva ruzne serie... nekteré 3 plotnove ,jine moderni 2 plotnove...a že se to dá poznat podle "vylisku plechu vpravo nehoře" a váhy disku .

http://forums.seagate.com/stx/attachmen ... 29_762.jpg

Tak jsem zašel znova do prodejny a vyměnil za jiny měli skladem jen jeden a měl jiny "hlubší prolis" ale označení 1CH164 CC27 stejné . Tak jsem si myslel že už by to mohlo byt 2 plotnovy....a zase prd ...opet 3 plotna !!Ani prodejce nevědel ... ale je pravda ze vykon byl lepsí ve všech testech ! A pritom uplne stejny disk jen ten prolis... ukazuje me to v Aida 64 že se jedna o 7200.12 ...Takze co serie to jiny vykon ... Má smysl ještě disk měnit a naslepo zkouše nebo si to radsi nechat. Nebo je ta 2 plotna fakt o dost lepsi ???? máte s tímto diskem zkusenosti ??
To aby se v SEAGATE čert vyznal ...

ps: rychlosti jsou jinak slušné v Crystal disk mark je čtení 195,7 a zápis 190.6
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: SEAGATE-chaos v sériích , nechat si 3 plotnák ??nebo chtít 2

Příspěvek od Butch »

Ja bych to neresil a spis doufal ze ti disk od Seagatu pojede co nejdele.

Nevim jak je to u desktop disku, ale v notebocich nam seagaty odchazeji po 3mesicich az rok a pul.
(jmenovite 2x 500GB disky u E420, 2x 320GB disky u X230 a pak 1x 500GB u T430u za posledni kvartal)
Jednou byl dokonce vadny uz od zacatku. Vyrabej to jak Cinani hadry a taky to ma tu kvalitu.

Chci jen rict, proste neresit blbosti a byt rad ze disk jede, dulezita data pro sychr zalohovat jinam a netrapit se nejakyma plotnama.
Ty rychlosti nejsou spatny, kdyz disk vratis riskujes ze dostanes treba kus co bude treba vice vibrovat atd... je to nekdy loterie.
Dlouhodobe nejlepsi disky delal Samsung a netusim jak je to se spojenim Seagate + Samsung a co z vyroby po nich prebrali. Kazdopadne nam dneska zustaly v soho desktop tride prakticky jen WD a Seagate, takze blato nebo louze.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
djumi
Nováček
Nováček

Příspěvek od djumi »

Souhlasím Samsungy byli ve sve dobe nejrychlejsi mel jsem snad všechny verze 1 tb a i 2 tb verze 5400... a zase mě po roce odešly uplne tak jsem přesel na Seagate a WD a zatím jedou vsechny ..to je těžko .

Jde mě o to že 2 plotny by meli byt logicky rychlejsi ,tižši..také v recenzích se hovoří aby se člověk spiše vyhnul 3 plotnovým verzím ...
. vadi me zě Seagate "blbne hlavy" a mícha starší serie a prodava je .. takze vlastně prodavaji i 7200.12 a vydavaji ji za 14. řadu ...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No pokud maji na webu ve specifikacich i pocet ploten, tak to muzes normalne vratit.

Je to podobny jako kdyz ve specifikaci u NB mas ze je tam 1x4GB ramka a pritom zjistis ze jsou tam obsazene oba sloty 2X2GB.

Jde o to jestli si pomuzes, resp jestli budou umet dodat revizi kterou chces.
Je fakt ze to muze byt beh na dlouhou trat pokud to treba dodavatel nerozlisuje.
Pokud to vsak shop ma ve specifikaci u disku na webu, tak to normalne mas pravo vratit.
Nebo do 14 dnu tak jako tak.

Ja jen vim ze ne vzdy to muze byt vyhra. Dostanes 2 plotnovej a bude treba vibrovat, a zase budes vracet znovu. Je jasny ze by bylo fajn mit 2 plotny misto trech, uz kvuli nizsimu zahrivani a o neco vyssi rychlosti.
Je to na tobe no, a kolik casu do toho chces vrazit :-)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
djumi
Nováček
Nováček

Příspěvek od djumi »

jj :) tak času je dost :) Naštěstí jsou v pohodě a vstřícní ,pry jak ted objednaji dalsí várku tak si můžu klidně vybrat :) oni to prodávaji jako .14 řadu - samozřejmě otazka je jaká "várka jim prijde ...třeba taky uplně stejny modely...
Štve mě že je to pořád ta stará řada .12 ...a přitom na disku je datum 4 ,2013 ...zajimavý ..a pochybuju že by mě to AIDA špatne detekovala. ty plotny. Na netu písou že se to dá poznat podle váhy 3 plotna ma neco malo přes 600 g .2plotna ma 500....to si budu muset doníst do obchodu asi aj váhu :)

Podle testu na netu jsou rychlosti s dvouplotnama pres 210 mb v maximu. Přistupovka lepsí atd.. mensí zahřivaní taky není od věci
v bedně mám 4 disky .. Jednoplotnovej SEAGATE 1tb má 33 stupnů,a tento 2 tb má už 40...

Je v tom fakt guláš ohledně tech serii a revizí...ani človek neví co vlastně dostane
MV
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MV »

No je otázka, jak AIDA zjistí počet ploten? Pokud to ten disk sám nereportuje, jako že asi ne, tak je to nějaký "odhad" na základě P/N. Takže nejlepší bude fakt vzít tu váhu :mrgreen:
mogbuk: i5 9300H | 16GB DDR4-2666 Samsung | GeForce RTX 2060 | NVMe WD SN720 512GB SSD + SATA Crucial M550 512GB SSD | 1080p 144Hz IPS screen | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“