Nenaběhnutí obrazu při zapnutí setaveného PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Broupal
- Nováček
-
Nenaběhnutí obrazu při zapnutí setaveného PC
Zdravím,
sestavoval jsem si počítač z různých komponent a po zapnutí se roztočí větráky, začne vrčet HDD ale na monitor nic nenaběhne, dokonce ani BIOS (žádný signál z GK). Koukal jsem různě po netu na tipy co v podobné situaci dělat a to co sem se dočetl (reset CMOS a překontrolováni zapojení RAM) bohužel nepomohlo. Monitor i kabel je 100% funkční, při zapojení laptopu funguje bez problémů. Přes beeper taky nic nezjistím, protože na MB ani v case není. Nenapadá někoho kde by mohl být problém?
Předem díky za rady.
Sestava:
MB: ASRcok M3A770DE
Procesor: AMD Phenom II X3 720 BE
GK: ASUS EAH4350 SILENT/DI/512MD2(LP)
Zdroj:Be quiet! Pure Power BQT L8-CM-430W
HDD 5400rpm 1,5TB a SSD 128GB (zatím bez zapojení napájení napájení)
RAM: 1x8GB DDR3
Hladis//Spatna sekce - presun
sestavoval jsem si počítač z různých komponent a po zapnutí se roztočí větráky, začne vrčet HDD ale na monitor nic nenaběhne, dokonce ani BIOS (žádný signál z GK). Koukal jsem různě po netu na tipy co v podobné situaci dělat a to co sem se dočetl (reset CMOS a překontrolováni zapojení RAM) bohužel nepomohlo. Monitor i kabel je 100% funkční, při zapojení laptopu funguje bez problémů. Přes beeper taky nic nezjistím, protože na MB ani v case není. Nenapadá někoho kde by mohl být problém?
Předem díky za rady.
Sestava:
MB: ASRcok M3A770DE
Procesor: AMD Phenom II X3 720 BE
GK: ASUS EAH4350 SILENT/DI/512MD2(LP)
Zdroj:Be quiet! Pure Power BQT L8-CM-430W
HDD 5400rpm 1,5TB a SSD 128GB (zatím bez zapojení napájení napájení)
RAM: 1x8GB DDR3
Hladis//Spatna sekce - presun
- Voracek
- Mírně pokročilý
-
Re: Nenaběhnutí obrazu při zapnutí setaveného PC
zkus jinou gk
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
- Broupal
- Nováček
-
Jinou GK bohužel nemám.
Nicméně tu co tam mám jsem dnes zkusil v jiném PC a šlapala v pohodě, takže dost možná tam problém nebude.
Nicméně tu co tam mám jsem dnes zkusil v jiném PC a šlapala v pohodě, takže dost možná tam problém nebude.
- Kreatura
- Nováček
Zkus zapojit jiný ramky, popř se ujisti, že jsou správně docvalký do slotu.
- Broupal
- Nováček
-
To jsem taky zkoušel, mám ještě jeden modul 1GB RAM 1600 Mhz, ale výsledek je pořád stejnej.
Mohlo by na to mít vliv to, že mám SSD připojené SATA kabelem na MB, ale nemám to napojené na zdroj?
Mohlo by na to mít vliv to, že mám SSD připojené SATA kabelem na MB, ale nemám to napojené na zdroj?
- Broupal
- Nováček
-
Odpojil jsem SSD a koupil jsem si speaker v domnění, že poznám kde je problém. Zapojil jsem ho ... a ono nic, ani pípnutí.
Jde nějak poznat, že je MB v háji? (Jinak než jí odnést někam do servisu?)
Jde nějak poznat, že je MB v háji? (Jinak než jí odnést někam do servisu?)
- pbjun
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz desku zapnes bez CPU, RAM a GK tak by mela pipat, kdyz nepipa tak byva problem vetsinou v desce...
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
- Broupal
- Nováček
-
Tak jsem desku a vyhodil a koupil novou, konkrétně ASrock 960GM/U3S3 FX. Připojil jsem jí k napájení spolu s procesorem a speakrem a zapípala chyba RAM. Dal jsem tam RAM a v pohodě. A pak jsem připojil monitor na výstup int. grafiky ... a zase nic, monitor hlásí "no signal". Zkoušel jsem jak D-Sub, tak DVI, ale ani na jednom se nic nechytá. Skoro bych si myslel že je problém v monitoru nebo kabelu, kdybych to předtím neměl zapojené do notebooku, kde to bez problémů šlapalo.
Nebo je možný aby monitor zobrazoval korektně jen na grafickém výstupu ze staršího notebooku a na nové základovce (případně zánovní GK) ne?
Napadá někoho nějaká dobrá rada? Začínám být trochu zoufalý.
Předem díky moc
Nebo je možný aby monitor zobrazoval korektně jen na grafickém výstupu ze staršího notebooku a na nové základovce (případně zánovní GK) ne?
Napadá někoho nějaká dobrá rada? Začínám být trochu zoufalý.
Předem díky moc
- Xeigen
- Nováček
-
Riešenie píšeš, prečo to nevyskúšaš ? Samozrejme treba skúsiť iný monitor...
Ešte k tej doske, každá doska má zvukovu signalizáciu, len v niektorých prípadoch je bzuciak defaultne vypnutý v biose... Na starej si skusal aj zapájať po jednom kuse ramky ? môže byt že je aj odpálený len nejaky slot na ram....
Ešte k tej doske, každá doska má zvukovu signalizáciu, len v niektorých prípadoch je bzuciak defaultne vypnutý v biose... Na starej si skusal aj zapájať po jednom kuse ramky ? môže byt že je aj odpálený len nejaky slot na ram....
- anti.77
- Začátečník
-
Starší počítač (asi 5/6 let asusP5N73-AM,C2D 5xxx,4GB DDR2,integ.grafika GF 7xxx,Fortron 400W) v podledních dnech po ránu(prvních několik pokusů) se vždy rozvítil,jakoby se chtěl rozjet a vypnul,po určité době pak nastartoval a celý den nebyl problém,v sobotu ale po zapnutí se rozvítili ledky a počítač jako by šel ale bez signálu do grafiky,nakonec přestal jít úplně.Odešel zdroj (asi vadná serie,co ve firmě kupovali odešli snad už všechny).Koupil jsem nový zdroj a zároveň i novou levnou grafiku GF 610 1024 mb ddr3,vše jsem nainstaloval a počítač opět běží ale bez opět signálu do obrazovky (zkoušel jsem integrovanou i normální grafiku,zkoušel jsem to i na mé obrazovce.Neměl někdo podobný problém??? Ještě je třeba říct že po zapnutí pc klasicky zacvrliká,žádný problém pípáním nehlasí a displej na bedně funguje a ukazuje teplotu procesoru 26-27°C ,kolísá (pro jistotu jsem dal starší chladič AC Freezer 13) .... Dík za každou radu,nechci kupovat nové pc ani zbytečné součástky (počítač má jen manželka na internet atp.).SSR2 jsou v pořádku.
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- anti.77
- Začátečník
-
Tak problém vyřešen,bylo to deskou
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit