Grafika na práci (renderování)

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
error17
Začátečník
Začátečník

Grafika na práci (renderování)

Příspěvek od error17 »

Zdravím, potřeboval bych pomoci s výběrem grafické karty na renderování v programech jako Sketchup, Artlantis, atp. s dobrým poměrem cena/výkon tak do 8000Kč.
Kdysi jsem totiž někde četl že z hlediska výpočetního výkonu by měly na tom být lépe radeony než nové nvidie pokuď se mýlím tak ať mě někdo opraví popř. navede, která karta je vhodná.

Díky. 8)
CPU:[/color] Intel Core i5-3570K @ 4,2Ghz MB:Gigabyte Z77X-D3H RAM:8GB Kingston DDR3 1600 HyperX Genesis Grey GK: MSI R9 280X GAMING 3G PSU:Fortron 550W
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Grafika na práci (renderování)

Příspěvek od Hladis »

Vzit Quadro, pokud to ma byt primarne jen na praci. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX4ZO1WY1 a pokud nejsou peníze tak http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX4ZO1WYL
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Quadro je pro tyhle non-profi programy drahá zbytečnost, tady stačí jakákoliv karta s podporou OpenGL 1.5 a vyšší. Akcelerace přes CUDA/OpenCL taky není podporována a features profi karet jako precision, 10-bit atd. nejsou potřeba.
error17
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od error17 »

To jsem tedy vůbec netypoval takovou profesionální kartu :-) dobře tedy a kdyby to nemělo být jen na práci ale i na hry ? Do čeho jít ?
CPU:[/color] Intel Core i5-3570K @ 4,2Ghz MB:Gigabyte Z77X-D3H RAM:8GB Kingston DDR3 1600 HyperX Genesis Grey GK: MSI R9 280X GAMING 3G PSU:Fortron 550W
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Co koukam, na stranky tech SW, tak

Artlantis - doporuceno OpenGL graphic card with 512 MB of memory, spis to vypada na CPU SW dle Recommended System Requirements --- dle fora to nema GPU render

Sketchup - 3D class Video Card with 512+ MB of memory or higher. Please ensure that the video card driver supports OpenGL version 1.5 or higher --- tohle by melo mit GPU render

Spise bude zalezet od velikosti tvych projektu v tom.

EDIT: Pokud to chces i na hry, tak si vyber grafiku dle her, co hrajes. Viz. jak psal i Krtek k temhle programum.
error17
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od error17 »

Dobře chápu jestli si tedy vyberu ATI nebo Nvidia z hlediska výkonu v těchto programech je to už jedno ?
Takže na výkon bych se měl dívat do tohoto vlákna ?
http://www.tomshardware.com/charts/work ... s,146.html
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pokud si chces i hrat, tak na profi karty uplne zapomen.
Pokud něco staršího, tak GTX570/580 jsou dobre jak v profi tak ve hrach. Pokud něco nového, tak GTX670/660Ti. Nevim ale tve herni priority.
Krteq píše:Quadro je pro tyhle non-profi programy drahá zbytečnost, tady stačí jakákoliv karta s podporou OpenGL 1.5 a vyšší. Akcelerace přes CUDA/OpenCL taky není podporována a features profi karet jako precision, 10-bit atd. nejsou potřeba.
No je fakt, ze Quadro za 10k asi bude trochu moc, ale zakladni Quadro za 4k je ok, pokud by to PC mel jen na praci.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

error17 píše:Dobře chápu jestli si tedy vyberu ATI nebo Nvidia z hlediska výkonu v těchto programech je to už jedno ?
Takže na výkon bych se měl dívat do tohoto vlákna ?
http://www.tomshardware.com/charts/work ... s,146.html
Ano, chápeš to dobře. Vzhledem k tomu, že tebou jmenované programy využívají OpenGL API, mrknul bych se v těch grafech na skóre právě pod OpenGL a podle toho pak vybíral.

//Tady na fóru se dají sehnat celkem slušné bazarovky včetně karet stávající generace, možná bych se mrknul právě tam -> PCTF Bazar - Prodám, aukce, daruji
error17
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od error17 »

Dobře děkuji za rady a upřesnění tohoto problému už jsem zase o něco moudřejší.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

jsou AMD karty schopne pracovat pod Open CL ? ja myslím že jo nemaj sice CUDA alev Open CL maj o dost vyžší výkon a myslím že AMD HD 7950 by byla fain po OC na rendering
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
error17
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od error17 »

No já jsem taky při svém bádání došel k závěru že AMD má v tomto vyšší výkon takže pokoukávám po AMD kartách.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Co do toho tahate OpenCL ? HD79xx vyssi vykon v OpenGL (který dotycny potřebuje)v profi aplikacích nemá a uz Krteq ti napsal, ze mas hledat GPU s dobrym vykonem v OpenGL a ne OpenCL.
error17
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od error17 »

Tož ok jsem z těchto věcí zmatený ale co jsem se právě díval na benchmark tak AMD na to bylo lépe v OpenGL nebo je to zase špatně ? Ta 7970 mě zaujala ...
http://www.tomshardware.com/charts/work ... ,3288.html
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vytahnuls jeden výsledek z mnoha. Projdi si všechny OpenGL vysledka a zprumeruj. Jinak pokud touzis po AMD a chces hrat hry, tak nejakou HD7950 klidne kup.
error17
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od error17 »

Mě to je celkem jedno jestli AMD nebo NVIDIA jsem spíše příznivec NVIDIE a procházet testy a průměrovat se mi nechce jednou vychází lepší to a podruhé zas to ve výsledku se pak ukáže minimální odchylka. Nepotvrdilo se mi že má NVIDIA ožebračené jádro vůči AMD takže se budu orientovat podle ceny která se mi bude zdát zajímavá. Ještě nicméně čekám na novou řadu 7xx od NVIDIE jak ta na tom bude s výkonem a cenou popř. jestli klesnou starší řady a o kolik.
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cameroncz »

Nevim jestli se vyplatí na 7serii čekat. 790 jestli, tak ještě nějakou dobu neuvidíme, 780 je ořezanej titán, 770 bude přejmenovaná 680 atd. Prostě 7.serie se nese v duchu ořezávání a přejmenování, žádný velký pokrok se nekoná.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“