Nejlepsi volba do 10 000kč ?

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

HawkEye987
Nováček
Nováček

Nejlepsi volba do 10 000kč ?

Příspěvek od HawkEye987 »

Ahojte,

chtel jsem se zeptat, jaké bedničky by jste mi doporučili k PC do 10 000 kč?

Nyní mám genius sw-hf 5000 (5.1) a jsou staré asi 4 roky a bzučí, když je mám hodně slabě a nebo hodně silně, takže musím mit regulátor +- ve středu a regulovat pomocí sw ve windows.

Zvukovku mám integrovanou na MB asus p8p67, ale přemýšlím o dedikované asus xonar nebo to bych si nechal poradit.

Použití: Hry , hudba, filmy :-), takže klasika.

Také jsem narazil na doporučení kvalitních stero repro oproti 5.1, tak bych chtěl vědět jaký máte názor na toto.

//edit Don: Presun
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Re: Nejlepsi volba do 10 000kč ?

Příspěvek od ÿthren »

Ahoj, tak ideální za ty prachy by byli bazarové reprosoustavy a bazarová zes + teda ta karta nějaké aususová nemusí to být určitě xonar essence :)

trochu sem projel aukro a
http://elektro.aukro.cz/reprosoustavy-w ... 03866.html ... kdbys chtěl hodně šetřit, ale krát by měli slušně, oproti geniusům určitě jiná dimenze :)
http://elektro.aukro.cz/reprosoustava-m ... 03683.html nové stojí asi 10k a hrají výborně tak je to celkem dobrý kandidát, obzvlášť pokud máš rád rockovky, nebo modernější hudbu, malá pěkný pevný a ůderný bass
http://elektro.aukro.cz/referencni-hi-e ... 73444.html tohle už jsou dost velké budky a jestli je plánuješ poslouchat z metru, tak by to mohlo být trochu nepříjemné.
http://elektro.aukro.cz/zreprosoustava- ... 71930.html tohle pokud bys chtěl hodně investovat
http://elektro.aukro.cz/2x-repro-missio ... 65306.html tohle pokud bys chtěl málo investovat :)
http://elektro.aukro.cz/bw-dm-610i-i3244304949.html tohle pokud bys chtěl bassy py** :) ale z metru by ti to asi utrhlo hlavu

... buhužel sme teĎ nemůžu dostant na hifibazar, kdy bývá taky spousta zajímavých kousků

a zes
http://aukro.cz/zesilovac-sony-ta-fe330 ... 00888.html ... pokud bys chtěl něco novějšího i s dálkou
http://aukro.cz/zesilovac-sony-ta-av490 ... 26033.html
http://aukro.cz/stereo-receiver-yamaha- ... 40783.html

... ber to jenom jako přehled :)
HawkEye987
Nováček
Nováček

Díky moc, chtěl jsem se zeptat, kdybych bral teda stereo repráky, ochudil bych se o prostorový efekt od 5.1 repráků ve hrách a filmech? Neměl jsem možnost porovnat opravdu kvalitní 5.1 repro soustavu a na tech geniusech se to nedá asi brát jako moc kvalitní, nemají ani DTS a DD dekodér. Tak by mě zajimálo jak by to bylo k filmům to stero a k hrám díky.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

záleží na použití no. Nějaké DTS a DD je celkem fuk (což ti dekóduje PC pokud se nemýlím). Myslíš, že 5.1 nějak uchvatně zlepšíli tvůj herní a filmový zážitek?
jinak kvalitní 5.1 bys v téhle ceně sháněl jenom opravdu těžce.
Kvalitní bedny umí vytvořit prostorovost celkem slušně
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Když zvuk zaplní celou místnost, je to hned někde jinde, ale zrovna u her jsou další kanály potřeba dost fatálně, aby viděl kde kdo střílí nebo kdo ho předjíždí. Těžké to rozhodování, věru....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
HawkEye987
Nováček
Nováček

Dobre a jaky mate nazor na tuhle soupravu od HK ?

http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... n-hkts-16/

Dále jsem se chtěl zeptat, nyní mám ty 5.1 geniusky zapojene primo do PC, zadny zesilovac, receiver nic, v cem je vyhoda si poridit naprikald HK zeislovar nebo receiver nebo jet o vubec potreba k teto souprave k PC?

Jsem naprostý laik v audiotechnice, takze bych potreboval trosku s tim poradit :D
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

HK? čistá zlodějina. V receiveru není žádná zvláštní výhoda. Je to prostě pasivní komponentní řešení.
Tedy výhoda bude ta, že receiver můžeš nechat, a reproduktory vyměnit, nebo obráceně.
HawkEye987
Nováček
Nováček

A jaky 5.1 bys mi doporucil?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

V téhle ceně mě nenapadá nic kloudného. Snad jen jedině dobrou zvukovku co má přibalený nějaký softwarový DSP, a pak si to poskládat sám podle ceny. Třeba TOTO + lepší přední stereo, pokud by splňovalo impedančně parametry zesilovače roho Logitechu. S těmi penězi se nedá moc koumat. Také se kroutím jak hadice, když si stavím od píky velké slušné 2.1, ale kvalita začiná na pěticiferných čáskách nezačínajících jedničkou, ale mnohem vyššími čísly :-(
HawkEye987
Nováček
Nováček

DO 20 000kč by ses dokazal vejit? :D Jde mi o to, aby kdyz si poridim nejake teda nove bednicky, abych tam naprosto jasne videl rozdil oproti tem geniuskam 5.1, chtel bych slyset nejake lepsi 5.1 prostorovy zvuk, kdyz hraju na tech geniuskach tak mi to prijde nemastne, neslane, takove nijake.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

no to už by bylo lepší :) to by se dalo něco seskládat. Předpokládám, že sloupové repro bys asi nechtěl. Horší by to bylo se subem, to by zase byo potřeba nějaký aktiv, nebo ho pro jistotu uplně vynechat? i s centrem?

i tak furt nevím, jestli mu to ten herní zážitek tak markantně vylepší. Hudební jistě, jak jako moc herné oproti genisům, to já nevím.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Vždy nemusí být problém jen v reprosoustavě, ale i v místnosti a někdy i v poslouchaném obsahu. Ale je zcela zjevné, že oproti Geniusu je snadno kam zlepšovat, hlavně v případě sterea nebo 2.1. U serióznějšího audia už se musí trošku rozplánovat jak to je s poslechovou místností, kde bude obvykle usazen posluchač a kde reproduktory. To má na výběr dost významný vliv. Sestavy se subwooferem jsou dokonce pro střední až menší místnosti mnohem výhodnější kvůli stojatému vlnění, které se s běžnými stereo sloupky nedá tak dobře eliminovat. Kouknu se navečír, jak jsou na tom hotová 5.1 řešení pod 20k.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Když vidím co je na trhu, tak se mi chce velebnosti fakt blejt. Ne, že by ty produkty nebyly lepší než genius, ať už výkonem i kvalitou, ale za jakou cenu... Opravdu nemůžu doporučit ani nic dražšího, takže spíš jak jsem říkal - koupit spíš nějaké PC 5.1 pod 10 litrů, a přední stereo zaměnit za něco lepšího při dodržení impedance. Hned se bude lépe žít, a za kloudné peníze. Viz Logitech Z906.
HawkEye987
Nováček
Nováček

crashPC píše:Když vidím co je na trhu, tak se mi chce velebnosti fakt blejt. Ne, že by ty produkty nebyly lepší než genius, ať už výkonem i kvalitou, ale za jakou cenu... Opravdu nemůžu doporučit ani nic dražšího, takže spíš jak jsem říkal - koupit spíš nějaké PC 5.1 pod 10 litrů, a přední stereo zaměnit za něco lepšího při dodržení impedance. Hned se bude lépe žít, a za kloudné peníze. Viz Logitech Z906.

Dobře, a má smysl tedy kupovat zvukovou kartu pro ty logitechy z906 nebo se na to mám vykašlat? Nyní mám integrovanou zvukovku na mb asus p8p67, díky.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Testy s RMAA jsem bohužel nedělal, ale myslím si, že to smysl má, i když o mnoho menší než dořešení reproduktorů. Zvukovka až nakonec. Ve zvukových kartách se ale vůbec nevyznám. Tedy ani skoro není co tam řešit. Jen vstupní a výstupní konektoráž, měření z RMAA a softwarovou výbavu. Snad tohle dnešní recenze pokrývají, nebo bude muset poradit někdo další. Nějak víc nad tisícovku bych tomu nedával.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

za 20000 už by to šlo seskládat z recieveru a dvou párů regálovek. ... máš vůbec kam dát, ty zadní repro když budou rozměrů 40x20x30cm ? :) nějaké center by se taky sehnal. a aktivní sub snad taky, ikdyž se slušnýma regálalama be se to mohlo obejít i bez něj
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

To je to. Musí bejt místo, a musí bejt poslechový místo (blbost mít veeeeliký bedniska) stojící vedle monitoru. Musí bejt čas a ladění to seskládat do sebe, aby to opravdu pracovalo.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

jestli o má být 5.1 do malého pokojíku k PC, tak i ty repra budou muset být malá a s tím člověk moc velkou parádu nendělá. to fakt tak koupit 5.1 komplet a přední repra vzít slušnější.
případně vzít reciever, dvě slušné regálovky a zbytek doplnit z nějakých levných 5.1. tak by to bylo aspoň na hudbu jako stereo asi nej kombinace. A 5.1 by tam taky jelo.
HawkEye987
Nováček
Nováček

Ano, do menšího pokoje, sloupce jsou určite pasé, bednicky na zed jedine.
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

Mam u pocitace Denon AVR-3806, který vedu přes optiku. Za ním mám na preout Geniusy 5.1 (ale asi dám na koncové stupně). Zvuk je díky AVRku rozhodně úplně jinde. Být tebou, pokud chceš multikanálový zvuk, jdu cestou AVR, alespoň střední třída. Za něj dám regály (slušné regály se dají sehnat za cca 6 000,- Kč). Poté dle potřeby multikanálového zvuku můžeš připojit staré géniusy. AVRkem a regálama dostaneš slušnej základ. Dle možností můžeš dokoupit CD/DVD přehrávač (slušnej za 3 - 4 tis), který tě dostane zase do jiné dimenze. Pak bych dokoupil kvalitní center, subwoofer a nakonec zadky. Pokud tedy nezůstaneš jen u sterea. Sám mám takhle postavené kino, ale o trošku v jiné třídě :-D.

Osobně bych hledal v této cenové relaci (kolik stál přístroj nový):
AVR - cca 40tis
Repro - cca 15-20tis
DVD/CD - cca 10 - 20 tis

Pokud by si měl zájem, tak Denona prodávám, jsem schopen sehnat ze zahraničí i regály, přehrávače a jiné, ale to bych řešil prostřednictvím soukromé zprávy.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“