Xbox One a PS4 - informace

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
PS3master
Začátečník
Začátečník

Xbox One a PS4 - informace

Příspěvek od PS3master »

Co říkáte na nový Xbox? Mě se to moc líbí. Uvidíme co PS4, ale ty hry vypadají nádherně.
Probook 430G2
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Xbox One

Příspěvek od Bez_n1ck »

Osobně to vidím jako velkou tragédii. Reálnej prodej v nedohlednu, CPU na dnešní poměry slabé, 8GB RAM je dnes u počítačů standard, GPU na úrovni 7790 bude jen k povzdechnutí za dvě až tři generace. Stávající generace nám jasně ukázala, že life-cycle konzolí je příliš dlouhý a tato politika se, odvážím se tvrdit, nezmění.
Microsoft se hodně zaměřuje na služby. Co už není vidět je to, že většina těch služeb v čechách nefunguje a asi ani fungovat nikdy nebude.
Bohužel se určitě najde zase spousta lidí, kteří to koupí, přestože to má výkon (v budoucnu pod)průměrného PC a v našich krajích je to relativně jednoúčelové zařízení.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

Můžu se tě zeptat za co se považuješ? Myslíš si, že rozumíš grafice atd? Doufám, že ne, protože jestli člověk co tomuhle rozumí vypustí u herního zařízení z pusy, že to má slabé CPU, no nevím.
Ano já si to koupím. Protože i těch 5 her navíc co to bude oproti PC mít mi stojí za to víc, jak když si za stejnou cenu koupím herní PC s GTX 660 a pustím si na tom battlefield 4 s pár detailama navíc(i když díky optimalizaci o tom pochybuju, ale to jest pro tebe cizí slovo) . Toť můj názor
Probook 430G2
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

PS3master: Jestli tu chces rozjizdet flame, tak ti to moc nedoporučuju.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Já si zase myslím, že ty nechápeš, že tady ty krámy budou smrdět devět let. Stávající generace dala v době uvedení naprdel i těm nadprůměrným PC. Dnes dávaj na prdel jen podprůměrným a to ještě nejsou ani v regále. jak to bude vypadat za 9 let radši ani nechci vědět. Doufám, že v tý době už mi hraní nebude imponovat. A tu jejich optimalizaci je vidět na každym kroku, když třeba Crysis 3 běží na xboxu 360 hnusnějš a mezi 17-23 FPS.
info pro Hladise: toto je můj poslední komentář k tomuto člověku zde, dále to tu rozvádět nehodlám. Na takový žabomyší války jsem moc velkej.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

No, náznak flamu byl i v příspěvku nade mnou, já ho pouze rozvíjel, ale je mi to jasné, jsem na fóru o PC, co bych čekal.
Bez_n1ck: Je mi jedno, co bude za 9 let, řeším nákup teď. S tímhle s tebou souhlasím, ale momentálně se mi prostě jeví lepší koupě xbox one. PC bych za 2 roky zahodil, to stejné, pokud už xbox nebude stačit graficky na PC, můžu udělat s xboxem. Pokud bude stát okolo 10-13 tisíc, nemám problém.
Probook 430G2
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

jestli bych nekdy kupoval konzoly,tak playstation,ten murickej xbox me je krajne nesympatickej...grafika jejich nextgen her neprekonava dnesni pc hry,takze zadnej skok kupredu to nebude a jestli tu maj bejt ty konzole tak dlouho jako byly ty stavajici,tak chran buh...

Obrázek :lol:
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Xbox i PS4 vypadají velmi dobře. Pro naprostou většinu lidí na hraní je to mnohem lepší volbou než desktop PC.
Na práci doma mám ultrabook a v práci PC. Na zábavu bude xbox nebo PS4 - to se ještě uvidí, ale domácí PC, jako neustálý žrout peněz za upgrady, půjde prostě do světa a už se doufám nikdy nevrátí :)
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

http://www.eurogamer.cz/articles/2013-0 ... vem-enginu
Hm to je tedy opravdu "next gen" grafika.. vypadá to jak 6 let starý Crysis na PC :lol:

http://www.eurogamer.cz/articles/2013-0 ... y-xbox-one
hm fakt nádhernej design.. prostě HTPC a ještě k tomu hnusný :D

nechci flamovat, ale vypadá to opravdu tragicky, PS4 tuhle generaci asi vyhraje na celý čáře..
PS5 Pro | LG OLED CX55
B.E.N.D.E.R.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.E.N.D.E.R. »

Proti konzolim tady mluvi ti hateri co stahuji hry nelegalne z internetu a proste na to nemaji a honi si ego nad tim, ze maji nejlepsi pocitac na svete... :D (bez nick cosi a dalsi)

To, ze proste abych si zahral nejakou hru nepotrebuju upgradovat pc kazdej mesic je pro me k nezaplaceni... Navic mi rekni jak poznas ty extra high detaily :D

Me jde o to si tu hru zahrat a ne se rozplyvat nad tim, ze mam lepsi grafiku nez na konzole... Jenze ja jsem Crysis 3 rozjel na 9 let stare konzoli, prijed s 9 let starym pc a rozjed aspon crysis 1...

Ted k xbox one: Design dobry, velice se mi libi. Ovsem zbytek je nic moc... Neni zpetna kompatibilita + nemoznost hrat hry z bazaru (asi bude jakejsi poplatek..) - tohle me sere ze vseho nejvic...
PC - CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - MB: Gigabyte GA-G31M-S2L - RAM: Kingstom 4GB DDR2 800MHz CL5 - VGA: ASUS 3870 512MB DDR5 - HDD: SSD 128GB + HDD WD 1TB
MT - Apple iPhone 6S 128GB
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Bender: rozklikni si laskavě v mym podpisu muj steam profile a řekni mi ještě jednou, že si hry nekupuju. Ano, nekupuju všechno co vyjde, ale kupuju ty kvalitní hry a to za takový peníze, který mi přijdou odpovídající. Nedám za hru, kterou budu hrát 6 hodin dvanáct stovek, nejsem mentál.
Na čtyři roky starym PC v pohodě roztáhnu nový hry na high bez AA. Rozdíl je ale v tom, že mám 40+FPS a na konzolích maj 20, což se prostě nedá hrát.
A až udělaj inventor a catii pro xbox, teprve pak to může bejt použitelná náhrada domácího PC :lol:
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

Bez_n1ck píše: Microsoft se hodně zaměřuje na služby. Co už není vidět je to, že většina těch služeb v čechách nefunguje a asi ani fungovat nikdy nebude.
presne tak my sa toho nikdy nedožijeme ... veď xbox live bol spustený na Slovensku len 23.10.2012 !!! :D a nie tie možnosti čo tam ukazovali ale odprezentovali to pekne to treba uznať :)
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

PS3master píše:Je mi jedno, co bude za 9 let, řeším nákup teď.
Nakup ceho prosimte.. :)

Ke zbytku..
- Nevidel bych to se sluzbama tak cerne. Vzhledem k tomu, co u nas nabizi Microsoft v business sfere bych ocekaval, ze to tentokrat nebude trvaz 5 let, nez neco spusti. Ty regiony se v rovine online sluzeb taky trochu zmenily.. dneska uz to je spise o EU a ne CR. Problemy mohou samozrejme nastat v rovine stream obsahu, ktery bude treba resit i z pohledu zakonu kazde jednotlive zeme.. nevim.. ale proste nevidel bych to tak cerne..
Uz jen proto, ze X-Box Live je funkcni.. tentokrat se nebude budovat infrastruktura.. bude jen potreba posilit stavajici. Proste udela se to, co je dnesni a hlavne budouci svet (tedy zadny poradny HW, ale cloud a hlavne SW.. SW), tedy preprogramuje se stavajici funkcni sluzba.. nebude potreba ji budovat od nuly.

- Tyhle nove konzole jsou na tom z pohledu PC po sve HW strance mozna hure nez tomu bylo posledne. Na druhe strane.. sice nemam DX11, ale na prehistoricky HD4870 parim v 1680x1050 novy Metro na plny koule bez AA.. takze kde je problem. Stagnace vykonu her na strane CPU tady je jiz 4, 5 let. procesor dneska pomalu neni potreba a hrat lze na pekne prestarlych masinach. Co se tyce GPU.. jasny.. PC tyhle konzole zase predbehnou, ale ona a optimalizace dokaze divy.
Upozornil bych zde treba na zasadni vec.. 8GB je dnes u PC standard.. kdo z vas ma v PC 8GB GDDR5..? to me teda fakt zajima a rad si na tu odpoved pockam..

- Vyber mezi temahle dvema masinama potom jasne vidim v X-Boxu, presto, ze dodnes pro me existovala pouze PS3.. i kdyz ji nemam a hrani na konzolich vlastne nemam rad.. proc.. no protoze sluzby. HW vybava je uplne stejna a jak jsem psal vyse.. nepotrebuju doma totem.. potrebuju zarizeni, ktere obstara zabavu a tou jiz davno nejsou jen hry..

Na zaver si neodpustim poznamku.. vsichni tady zas budou brecet nad grafikou a ja nevim cim, pak zavrou forum a sednou si k dementnimu CoD s jeho 10 let starym enginem a efekty na urovni opic.. to, ze letos cela prezentace stoji na tom, ze misto placek maj konecne udelany sitovy modely nikomu nevadi, pritom je to doslova smesne.. ale co.. hlavne ze si muzem lestit klady a hadat se kvuli konzolim co.. 8-)
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

PS5 Pro | LG OLED CX55
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

Koho tady zajímá názor nějakýho slovenskýho vymaštěnýho nevzdělance?
Probook 430G2
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

No, na 40nm to imho nevypadá, čip prý má 5mld tr., to by asi musel být větší.

Jinak to opravdu vypadá, že PS4 na tom bude, co do výpočetního výkonu, lépe. A vůbec jejich návrh čipu s GDDR5 vypadá "vymazleněji". Xbox zase bude zřejmě víceúčelovější s větším důrazem na obsah. No bude to zajímavé :)

V každém případě u mě doma PC končí. Na občasné hraní se to prostě nemůže vyplatit :(

PS: Herní výkon konzolí s klasickým počítačem imho moc srovnávat nejde. Kolik procent výkonu si vezme PC na obsloužení všech těch HW přerušení a systémových volání? No hodně :)
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ukuk »

Resite kravoviny....Obe konzole prinesou prospech hlavne PC hracum kteri po nich dlouho volali...Kdyz je predstavi tak si zase stezujou ze jsou slabe a ze to hry nikam neposune,sem presvedcen ze posune a to odost (samozrejme graficky)Dalsi vec ze je kupovat nemusite a pokud ano rozhodujici faktor pro kupijiciho bude jednak exkluzivita titulu a jak rychle se nekomu podari prolomit proti piratska ochrana...Ruku na srdce, kde by bylo pc hrani bez konzoli kdyz prijmy vyvojaru visi hlavne na konzolich....Idealni volba by byla mit doma PS4, Xbox one a nadupany PC...Pokud na to dotycny nema at zustane u PC kde valna vetsina her jde snadno stahnout a cracknout a ma to v podstate zadarmo...U me osobne je priorita ekxluzivita titulu jako je napr GT ktery si na PC ani na Xboxu nezahraju:(
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Ono to sice nemusí vypadat na nějakou bombu, co se týče grafického výkonu, oproti dnešním grafikám.
Nicméně když se něco píše přímo na určitý HW, tak je to trošku o něčem jiném, než to psát pro já nevím kolik stovek PC sestav. Hry za dva roky, či tři na Xone a PS4 budou graficky i výkonem určitě jinde než první rok svého vydání.
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ukuk »

Hlavne diky jejich architekture bude snazsi port na PC pokud hra bude mit uspech na konzolich...Paradoxni je ze spousta lidi ackoliv jeste nevidela (na vlastni oci) zadnou hru co se pro nextgen konzole dela tvrdi ze to vypada spatne a ze pc bude mit lepsi grafiku...Otazka je za jakou cenu?
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“