Nefungující obraz notebooku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Galis4
Nováček
Nováček

Nefungující obraz notebooku

Příspěvek od Galis4 »

Prosím vás potřebuji radu od zkušených uživatelů.

Notebook Sony Vaio PCG-3b1m

Rozebíral jsem notebook, abych ho mohl vyčistit od prachu. vyjmul jsem hlavní (spodní) kryt, HDD, paměťové moduly, a nakonec i Měděné pasivní chlazení které vyústí na dvě místa Na grafický čip a procesorový čip. z pasivního chlazení a z čipů jsem vyjmul zaschlou teplovodivou pastu a nanesl místo ní novou.

zpátky jsem přiložil pasivní chlazení, větráček, přišrouboval všechny příslušné šroubky, prostě to dal zpátky do kupy a notebook zapnul. Jenže když notebook zapnu, tak se zapne, ale nenaběhne vůbec obraz. a vůbec neslyším ani větráček. A ted nevím jestli by měl vydávat větší hluk a jestli se vůbec točí. Nicméně problém je ten, že nenaběhne žádný obraz, monitor je celý černý. Po pár pokusech dalších se zapne, ale za pár vteřin se znovu sám restartuje.

Nevíte někdo co by mohl být za problém?
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Re: Nefungující obraz notebooku

Příspěvek od orgasmic »

Asi jsi neco nechtene pokazil pri rozebirani.
Externi vystup funguje? Zkus notebook pripojit na TV nebo LCD.

Zkus jeste sundat zadni kryt a zapnout notebook, jestli se vetraky na CPU a GPU toci.
Asus Rog Strix G18
Galis4
Nováček
Nováček

Příspěvek od Galis4 »

Právě netuším co. Externí výstup nefunguje. Když jsem napojil na monitor tak taky nic. Když sundám zadní kryt a pokoušel jsem se pustit notebook tak nereaguje. asi potřebuje být přitáhlý šroubkama aby to vše doléhalo, proto ani nezjistím zda se točí.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

To je samozřejmě kravina, že potřebuje zadní kryt.
Jestli to před rozebráním fachčilo a teď se netočí větrák, tak jsi to špatně zapojil.
Asus Rog Strix G18
Galis4
Nováček
Nováček

Příspěvek od Galis4 »

měls pravdu, připevnil jsem jeden šroubek krajní na desce a už se to rozjelo, zjistil sem že se větrák nerozjel, tak jako jsem si myslel, ale vlastně nevím proč nejede proč napájení větráku z desky jsem nevytahoval, protože mi to nešlo, je to strašně malinké a nešlo mi to.

Když jsem k tomu dával ucho tak zvuk napětí, nejspíš celé desky bylo slyšet a jakmile jsem NTB natvrdo vypnul, po pár vteřinách ten zvuk ZK utichl.
Galis4
Nováček
Nováček

Příspěvek od Galis4 »

Tak, změna. Ted opravdu nevím jak se věci mají. Odpojil jsem Ramky a znovu připojil. Pohýbal jsem s napájením na ventilátor a spustil NTB.

Rozjel se jako vždy, ale tentokráte i s obrazem. na kterém bylo napsáno OS not found, což způsobuje nepřipojený HDD. Ale teď ten ventilátor. Chci se zeptat je normální, když po spuštění NTB větráček nejel asi 20 vteřin, poté se rozjel, jel přibližně tu samou dobu, pak se zase vypnul, a takhle dokolečka párkrát za tu dobu co jsem měl NTB zaplý se tak stalo asi 5x. Nevím jestli je normální aby se ventilátor přestal točit úplně. Myslel jsem že se točí pořád ale jen mění rychlost otáček podle teploty.

Je to normální?
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Neni to normalni.
Asus Rog Strix G18
Galis4
Nováček
Nováček

Příspěvek od Galis4 »

četl jsem, že to normální je, že když prostě čipy nejsou ak zahřáté tak asi větráček točit nemusí, a podle teplotní čipu se reguluje jestli se má ventilátor točit či ne.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Mozna tak u novych byznys Lenovo, ne u stareho Vaio. Zkus kontaktovat Sony.
Asus Rog Strix G18
Galis4
Nováček
Nováček

Příspěvek od Galis4 »

Já myslím, že to v pořádku bude. NTB se rerestartoval ani jednou a v pořádku jede, kdyby se přehříval, tak už se dávno vypne.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“