moderni hry AAA

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
primax
Začátečník
Začátečník

moderni hry AAA

Příspěvek od primax »

Ahoj chtěl bych vědět kdy přišly na trh první moderní hry AAA?

Našel jsem odkaz na zahraničním foru kde se zminuji o pár AAA pc titulů viz zde

Kód: Vybrat vše

http://forums.anandtech.com/archive/index.php/t-2207802.html
Všechny zmíněné hry na zahraničním foru vyšly v roce 2011. Díval jsem se přes wikipedia.org

Znamená to, že když někdo hraje moderní hry AAA tak se plně využije vícejadrové CPU od amd a take od intelu?
HP ProBook 455 G6
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: moderni hry AAA

Příspěvek od Alfajk »

muzes to znovu napsat srozumitelnejsi formou? naprosto nechapu,na co se vlastne se ptas,skoro me pripada,ze ani nevis co se tim "pojmem AAA" vlastne znaci

jedinej srozumitelnej radek je ten posledni,a to ti muzu vyvratit,AAA hra klidne jede jen na 1 jadru cpu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
primax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od primax »

Ptám se na to proto, že si chci pořídit notebook "MSI GX60 1AC-032CZ" a dočetl jsem se,že v tomto notebooku je procesor brzda a to vždy když hra využívá více jader.

Udajně dochazí k zbrždovaní cpu od amd vždy když je optimalizována na DirectX 10 a 11.
HP ProBook 455 G6
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

no zcela urcite si vyber notebook s intelackym cpu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

dafuq ?

moderní hry aaa ?

může mi to někdo vysvětlit ?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to je zas blábol :lol: AAA znamená highend, vysoce úspěšná hra se špičkovou grafikou, hratelností, lepší než soudobá konkurence. nějaká přiblblá tabulka z roku 2011 neznamená vůbec nic, AAA hry tu byly minimálně od doby, kdy se herní průmysl stal mainstreamem, tj. 20+ let.
ignorelist: kremrole a dezoláti
primax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od primax »

Já vím jenom o Crysis, že má náročný engine a patří do AAA games.
Jinak si nedovedu představit jak by to mohlo jet na MSI GX60 1AC a radši vezmu kombinaci cpu intel + nvidia grafiku nebo cpu intel a amd grafiku.

Patří do AAA her tyto tituly?

Kód: Vybrat vše

http://www.ign.com/articles/2012/08/07/the-top-25-modern-pc-games-2?page=1
HP ProBook 455 G6
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Já bych to definoval jinak. AAA titul znamená, že vývoj a marketing stál desítky až stovky milionů dolarů. :lol:

//To je tady v poslední době tolik trollů, nebo je to jen prostě "nová generace"?
Obrázek
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

To bude nová generace trollů :)
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Frostys píše:To bude nová generace trollů :)
to by byl jeste ten lepsi pripad...tohle je proste jen generace "teenageru" poznavajicich internet a bude hur,kdyz dneska maj internet v mobilu i deti v prvni tride zakladky,nekdy i mnohem driv...
primax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od primax »

to by byl jeste ten lepsi pripad...tohle je proste jen generace "teenageru" poznavajicich internet a bude hur,kdyz dneska maj internet v mobilu i deti v prvni tride zakladky,nekdy i mnohem driv...
Za uhrovitého teenagera se nepovažuji. Jen se vždy ptám, když nemohu přesně a jasně definovanou odpověd najít a ne utržky.Google.cz využívám,ale neumím moc anglicky a učím se ji.
HP ProBook 455 G6
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

primax píše:Ptám se na to proto, že si chci pořídit notebook "MSI GX60 1AC-032CZ" a dočetl jsem se,že v tomto notebooku je procesor brzda a to vždy když hra využívá více jader.

Udajně dochazí k zbrždovaní cpu od amd vždy když je optimalizována na DirectX 10 a 11.
notebook jcem mel pucenej tyden a muzu rict ze vsechny moderni DX11 hry to zvladalo temer na max. Nekde jsem akorat musel vypnout MSAA.

U jedine hry kde jsem zaregistroval silne omezeni procesorem byl WoT, protoze tahle hra proste umi vyuzit jenom jedno jadro a zde je proste ten procesor nevhodny. Ale to neni chyba procesoru ale spise hry protoze v dnesni dobe delat hry na jednojadrovy procesor je proste zhovadilost.

Tj podle me je ten notes dobra volba a za tu cenu od 24tis s DPH vyborna volba.
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Jasny, vyberu si procesor co ma slaby singlethread, jede mi blbe singlethread app WoT a je to chyba hry. 8-)
primax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od primax »

notebook jcem mel pucenej tyden a muzu rict ze vsechny moderni DX11 hry to zvladalo temer na max. Nekde jsem akorat musel vypnout MSAA.
Já zase preferuji vyhlazování na MAX a počet FPS nad 30 snímku což je pro mě dostatečné minimum.

Podle youtube jsem se dival na jednu AAA hru, kde s tím notebookem od MSI GX60 1AC-032CZ bylo minimum mírně pod 25 fps a na 25 fps.
HP ProBook 455 G6
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pochop že co tu řešíš je debilita, stejně jako AAA filmy nebo AAA auta. technická stránka je v tomhle případě podružná, vždy se přizpůsobuje aktuálnímu stupni vývoje.
ignorelist: kremrole a dezoláti
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Není žádné přesné pravidlo, podle kterého se něco označí za AAA. Většinou toto značení cpou lidem do hlavy sami velcí distributoři, aby označili hru/film, do kterýho nalili určité množství peněz a času. S kvalitou to má prd společnýho, jen chtějí na hru upozornit stylem... "hej blbý ovce, za tohle jsme zaplatili 50mil (z toho 49mil na reklamu), tak si to koukejte koupit".

Pojem "moderní" je taky hodně přitažený za vlasy. Grafické efekty vychází z 10 let starých konzolí a DX9. Fyzika málokdy překročí kutálející sudy a krabice prvního Havoku. Když ohulíš nastavení hry na max, tak některá díla brzdí i GeForce Titan... /wave Metro.

Kup si noťas se 4jádrem, rozumnou grafikou a přemýšlej občas nad options. Seznamy AAA neřeš.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“