muzes to znovu napsat srozumitelnejsi formou? naprosto nechapu,na co se vlastne se ptas,skoro me pripada,ze ani nevis co se tim "pojmem AAA" vlastne znaci
jedinej srozumitelnej radek je ten posledni,a to ti muzu vyvratit,AAA hra klidne jede jen na 1 jadru cpu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Ptám se na to proto, že si chci pořídit notebook "MSI GX60 1AC-032CZ" a dočetl jsem se,že v tomto notebooku je procesor brzda a to vždy když hra využívá více jader.
Udajně dochazí k zbrždovaní cpu od amd vždy když je optimalizována na DirectX 10 a 11.
to je zas blábol AAA znamená highend, vysoce úspěšná hra se špičkovou grafikou, hratelností, lepší než soudobá konkurence. nějaká přiblblá tabulka z roku 2011 neznamená vůbec nic, AAA hry tu byly minimálně od doby, kdy se herní průmysl stal mainstreamem, tj. 20+ let.
Já vím jenom o Crysis, že má náročný engine a patří do AAA games.
Jinak si nedovedu představit jak by to mohlo jet na MSI GX60 1AC a radši vezmu kombinaci cpu intel + nvidia grafiku nebo cpu intel a amd grafiku.
to by byl jeste ten lepsi pripad...tohle je proste jen generace "teenageru" poznavajicich internet a bude hur,kdyz dneska maj internet v mobilu i deti v prvni tride zakladky,nekdy i mnohem driv...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
to by byl jeste ten lepsi pripad...tohle je proste jen generace "teenageru" poznavajicich internet a bude hur,kdyz dneska maj internet v mobilu i deti v prvni tride zakladky,nekdy i mnohem driv...
Za uhrovitého teenagera se nepovažuji. Jen se vždy ptám, když nemohu přesně a jasně definovanou odpověd najít a ne utržky.Google.cz využívám,ale neumím moc anglicky a učím se ji.
primax píše:Ptám se na to proto, že si chci pořídit notebook "MSI GX60 1AC-032CZ" a dočetl jsem se,že v tomto notebooku je procesor brzda a to vždy když hra využívá více jader.
Udajně dochazí k zbrždovaní cpu od amd vždy když je optimalizována na DirectX 10 a 11.
notebook jcem mel pucenej tyden a muzu rict ze vsechny moderni DX11 hry to zvladalo temer na max. Nekde jsem akorat musel vypnout MSAA.
U jedine hry kde jsem zaregistroval silne omezeni procesorem byl WoT, protoze tahle hra proste umi vyuzit jenom jedno jadro a zde je proste ten procesor nevhodny. Ale to neni chyba procesoru ale spise hry protoze v dnesni dobe delat hry na jednojadrovy procesor je proste zhovadilost.
Tj podle me je ten notes dobra volba a za tu cenu od 24tis s DPH vyborna volba.
pochop že co tu řešíš je debilita, stejně jako AAA filmy nebo AAA auta. technická stránka je v tomhle případě podružná, vždy se přizpůsobuje aktuálnímu stupni vývoje.
Není žádné přesné pravidlo, podle kterého se něco označí za AAA. Většinou toto značení cpou lidem do hlavy sami velcí distributoři, aby označili hru/film, do kterýho nalili určité množství peněz a času. S kvalitou to má prd společnýho, jen chtějí na hru upozornit stylem... "hej blbý ovce, za tohle jsme zaplatili 50mil (z toho 49mil na reklamu), tak si to koukejte koupit".
Pojem "moderní" je taky hodně přitažený za vlasy. Grafické efekty vychází z 10 let starých konzolí a DX9. Fyzika málokdy překročí kutálející sudy a krabice prvního Havoku. Když ohulíš nastavení hry na max, tak některá díla brzdí i GeForce Titan... /wave Metro.
Kup si noťas se 4jádrem, rozumnou grafikou a přemýšlej občas nad options. Seznamy AAA neřeš.