Vytížení HDD na 100%

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 8 a 8.1.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
drahal
Nováček
Nováček

Vytížení HDD na 100%

Příspěvek od drahal »

Mám W8 na stolním PC a stává se mě nepravidělně,že vytížení HDD stoupne na 100% a počítač v podstatě přestane fungovat,po nějakém čase to klesne a PC jede dál.Stává se to třeba při spuštěné Mozille a když kouknu do spuštěných procesů,tak není vidět nějaké nadměrné zatěžování na určitém procesu.Dost mě to štve jelikož to trvá i 15 min než se probere,předtím jsem měl XP a bezproblémů vše fungovalo.Neví někdo co to může způsobovat?Děkuji.
k-dave
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytížení HDD na 100%

Příspěvek od k-dave »

Pokavaď se ti vytížení ukazuje na 100%, tak to musí být součet zatěžování určitých procesů, dyštak si přepni hodnoty na procenta pro lepší přehled.

Jinak mám stejný problém, ale už dlouho vím, že firefox má velké nároky na HDD a pokavaď zrovna něco instaluji při spuštěném firefoxu tak je počítač nepoužitelný i pro mě. Můj HDD má pouze 5200 otáček a pomalejší rychlost zápisu a windows mi ho ohodnotil jako nejslabší část počítače. Tudíž vím, že s tím nic neudělám dokavaď si nepořídím nějaké to SSD. :roll:

Pokud si nejseš vědom, žádné instalace je možné, že ti na pozadí probíhají aktualizace nějakých softwerů, tedy doporučuji pečlivě zkontrlovat používané aplikace a nastavení jejich aktualizací.
Práce: DELL Inspiron 5720, i7, 8GB, nvidia GT 630 M, Kingston SSD, WinIndex = 6,8... Doma: Digitální domácnost vytvořena síťovým propojením různého, jakžtakž funkčního haraburdí.
drahal
Nováček
Nováček

Re: Vytížení HDD na 100%

Příspěvek od drahal »

Dík za info,ještě se na ty procesy mrknu když to udělá,ale je s tím těžké pořízení, když to nastane i myš se seká.
Já mám SATA HDD 7200ot a dříve na XP nebyl problém,začalo to až po přeinstalaci W8 a při vyhodnocení to není nejslabší článek,takže nevím co to způsobuje.
A co se týká software,tak na PC mám jen Firefox,IE a Office,jinak prakticky nic,i když možná i toto stačí.
Odpovědět

Zpět na „Windows 8 a 8.1“